Vriend, vijand, compost en lente-bodes.

on woensdag 29 maart 2017
Het is een zoete inval hier. Met de nadruk op ZOET. Met alle bezoekers is er altijd koek in huis. En chocola. En wijn. En andere lekkere dingen.

Wij eten en drinken elke keer braaf mee. Zó gezellig.

Ja en terwijl we dan aan de ene kant proberen om gezond te leven en te eten, zoals vandaag, de lunch, van de laatste doperwten en het laatste pakje munt uit de vriezer ..... een heel verantwoord soepje ....

..... zo komen er aan de andere kant met al dat bezoek en aanloop en die avondjes voor de kachel ..... ongemerkt heel wat kilo's bij ...

En dan wordt die vriend in de badkamer, die jongen die daar staat om ons te wegen, zo wordt die vriend bijna een vijand!

Zelf ben ik in de winter altijd twee tot drie kilo zwaarder dan in de zomer. Zo'n schommeling is wel normaal, dat heeft te maken met de stevige kost in de winter en minder beweging en kortere dagen. In het voorjaar met het spitten en met al het groenvoer gaat dat wel weer weg.

Dacht ik.

Nou .... niet dus. 

Okee. Eerlijk zijn. Hand van de wastafel afhalen!!!
Jaja .......... en dan ook nog al die paaseitjes ......

.... hoe gaat dat bij jullie? Ook al op voorjaarsgewicht? Of zitten de winterkilo's je ook nog in de weg?

Gelukkig is er veel werk te doen. Zoals vandaag, Miriam kwam helpen, en we hebben de compost gekeerd. Miriam zeurde daar niet over gelukkig, want dat is een zware klus! Eerst het laatste restje mest weghalen, en vervolgens hebben we de compost van het afgelopen half jaar omgekieperd in de bak ernaast.
Compost keren .... er komt lucht bij, en dan gaat het sneller verteren. Na elke laag compost gaat er een scheut poepsoep overheen om het nog wat meer te versnellen.

Je kan je wel voorstellen dat wijzelf ook heel lekker roken .....


Maar goed het zit er weer op. De eerste keer compost keren is achter de rug.

Nog even over het berkensap tappen ......

.... de eerste flessen zijn geleegd! Eén wijnfles was gevallen en leeggestroomd ... alle berkensap terug de aarde in. Een andere fles zat tot de rand toe vol en een derde daar zat een bodempje in. Per tak kan de opbrengst heel erg verschillen.

En ondertussen blijkt er in onze voortuin ook een grote berk te staan, dus we hoeven voor berkensap niet meer naar het bos. In die berk hangt nu ook een fles .... nou ja hij staat eigenlijk gewoon horizontaal ... hopelijk door de zwaartekracht van het sap gaat hij straks naar beneden hangen.


Andere lente bodes ....

Vandaag dacht ik nog waar komen al die vliegen ineens weer vandaan ... maar kijk, de dames tegenover ons .... ze zijn ook weer buiten. Gezellig!


Nu is het nog wachten op de zwaluwen .... in sommige delen van Nederland zijn ze al terug. Hier in Punthorst zijn ze nog niet, maar ik zal het melden zodra de eerste zwaluw de kapschuur weer binnen vliegt.

En nu in bad! :D
0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...