Thuisblijven.

on vrijdag 10 maart 2017


Het Tassenteam Bussum, inmiddels al bekend op dit blog ............ nou, dat tassenteam dus, dat had vandaag weer een gezellige dag gepland om samen te gaan zitten naaien. Bij Betty thuis. We hadden een paar opdrachten, onder anderen om stevige kleurige shoppers te maken, en we hadden er zin in!

Maar ja .... het werd een droge dag vandaag, eindelijk, na al die regen, en ik loop achter op de tuin, dus ....

.... er was niks aan te doen. Ik moest afzeggen. Geen tasjes naaien vandaag, met het team in Bussum, en kletsen en soep eten, maar gewoon hier op de tuin aan het werk.

Fotootjes kreeg ik wel van ze!!Er zijn weer tientallen tassen gemaakt. Allemaal voor de goeie zaak! Minder plastic.

Nou. Op de tuin werken is ook een goeie zaak. Vandaag zijn er weer een paar bedden gespit, en mest uitgeharkt, en kijk nou es hoe lief. Ik kreeg zelfs koffie op de tuin!
We waren (uiteraard) met z'n tweeën, Brit en ik, en we kregen allebei koekjes van Paul ! Haha wat lief! Kom doggie we nemen even pauze. Ja, da's wel wat anders dan met het tassenteam tussen de kleurige stoffen. Nu, alleen met de hond, op de rand van de paardenbak, en uitkijken over de groene velden.

In de verte zijn al kievieten!!

Ja, alleen op het land aan het werk, op je eigen tuin. Het is soms een eenzame bedoening, daar moet je van houden. Maar voor mij lijkt het nog steeds een droom. Ik knijp regelmatig in mijn arm ... wonen we hier nu echt??

Maar goed, genoeg gedroomd, we moeten wel aanpoten. Gelukkig kwam vanmiddag de bestelling van Carel Bouma binnen. De pootuien en de pootaardappels.

Ze zijn erg laat omdat ik vergeten was te betalen. De bestelling kwam twee weken later dan gepland. Nou ja de tuin was toch nog niet klaar. De aardappels kun je in het zakje op een lichte plek leggen, ze kunnen gewoon in die zakken voorkiemen.Oja .... een boekje had ik ook besteld. Je eigen zaden telen.

Dat is nog wel een dingetje .... hoe moet dat precies met die zaadteelt. Want bij mij kruist de boel altijd met elkaar. Dan krijg je rare nakomelingen. Hoop dat hier wat tips in staan, ook hoe je zaad kan schonen.


Een prachtige dag was het, en toch .... heb ik jullie gemist meiden!  😉3 reacties:

Dufraing Marc zei

Respect voor de spittende vrouw! Dat is een hele oppervlakte die je zo helemaal omspit. Hoeveel bossen aardappelen zet je met die stapel plantgoed? Ga je dit ieder jaar doen of schakel je over naar niet meer spitten". Ik schakel dit jaar over naar werken met een woelvork en veel mulchen. Ben benieuwd wat dit gaat geven als resultaat.

Clarien Cornelisse zei

Marc dankjewel hoor! Ik schat zo´n 400 a 500 pootaardappels.

Ik schakel langzaam over naar minder spitten, maar toch altijd wel iets de grond bewerken in het voorjaar. Woelvork is ook een goeie. Mulchen misschien, maar ik had het laatste jaar erg veel slakken doordat die in de mulch konden overleven ... dus niet zo´n beste ervaring mee.

Leuk dat je meedenkt!

Helena zei

Oja Clarien herkenbaar. ....enorm veel slakken. Altijd wat 😉
Het scheelde heel veel toen ik kippen buiten het teelseizoen liet scharrelen, maar nog steeds veel slakken hoor.
Heerlijk om je spittende foto's te zien.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...