Liggen in het gras.

on dinsdag 28 maart 2017
Afbeeldingsresultaat voor liggen in het gras
Van (buiten) werken word je moe.

Zodra het langer licht werd, deden de boeren daarom vroeger na de warme maaltijd om 12.00, een tukkie. Ze hadden dan al een lange werkochtend achter de rug, vanaf zonsopgang. Dus, eventjes plat. De boeren gingen op de bank, of in de bedstee, en de boerinnen legden het hoofd op de keukentafel, schort over het hoofd en .......... ronken maar.

Je kon ook gewoon in het hooi kruipen. Hooizolder ..... even googlen ...Afbeeldingsresultaat voor hooizolder

Gerelateerde afbeelding

Afbeeldingsresultaat voor hooi slapen

Afbeeldingsresultaat voor hooi slapen


Je komt van alles tegen, van zeer armoedig bedsteedtje in het hooi met vuile kinderkoppies, tot uitgebreide lekker-bij-de-boer hooi-vakanties. Met heerlijk ontbijtje, kamperen in het hooi. Wijntje erbij.

Ja boeren zijn erg in trek tegenwoordig! Nou ja vooral de boerderijen, en de hang naar nostalgie. Kijk wat ze van een hooizolder maken ......

.... erg mooi verbouwd.


Afbeeldingsresultaat voor hooi slapen..... maar geef mij maar zo'n echte ouderwetse hooizolder, die nog gebruikt wordt voor opslag, lekker rommelig, lekker veel plekjes om te slapen. Muisje hier, spinnetje daar .... een uil vliegt boven je hoofd, en 's nachts ..... overal om je heen katten op rooftocht.Afbeeldingsresultaat voor hooizolder


Afbeeldingsresultaat voor hooizolder

Afbeeldingsresultaat voor hooizolder


Je wordt al slaperig als je ernaar kijkt.

Op onze zolder ligt geen hooi meer. Jammer, want na een ochtendje spitten is zo'n hooiberg een prima bedje. Maar wat nu al wel kan is een uurtje liggen in het gras. Want gras is natuurlijk óók hooi, maar dan vers. En het ruikt ook lekker.

Ja en daar in dat gras, daar ga je vanzelf nadenken over ..... gras. Wat is het toch jammer dat wij gras niet kunnen eten. Want dan zou er geen voedselprobleem zijn.

Wij hebben maar één maag en die kan dat stugge gras niet verteren. Dat wil zeggen ..... er zijn wel verhalen van mensen die verdwaald waren en op gras hebben overleefd. Misschien als je heel lang kauwt??

Maar ja het is ook niet lekker. Toch .... zou het zoveel gedoe schelen. Bij het spitten van het bonenvak kom ik alleen maar dikke kluiten kweekgras tegen. Dat belooft wat ..... want dat krijg je haast niet weg. Maarrrrr .......... als we dat nou konden eten? Wat een werk zou dat schelen, en wat zouden we gezond worden. Want het zit boordevol mineralen. En je hoefde niks meer aan je moestuin te doen. Kweek komt vanzelf.

Gewoon, gras in kleine stukjes snijden, en stiekum door de stamppot? En door de smoothies en door het pannenkoekbeslag? Of er bitterballen en pesto's van maken?

Brit wat vind jij, zullen wij gras gaan eten?


Iiiiew!! Yekk! Nou Brit wil dat dus niet. Maar ja die eet vlees dus die telt niet. Maar ik denk dat ik ook maar wat gehakseld gras door haar eten doe. Zij slokt toch alles zo weg. Beetje gras, goed voor de darmflora.

Wat je al wel kan doen ..... is zo'n grassprietje uittrekken ... en dat witte uiteinde opeten. Dat is zacht en zoet, dat kan je wel verteren. En verder maar es kijken wat er te vinden is aan gras-recepten.


Dus dit .... hierboven ....  is dit Moeskers Moestuin anno 2020??

Nou dan kunnen we dus wel de hele dag in het hooi blijven liggen! 😊😊
3 reacties:

Annemarie zei

Hmm grasstamppot, grassoep, gemarineerde radijsjes op een bedje van gras, gras ijs, ja ik zie er wel brood in. Of nee toch maar niet. Anders valt er niks meer te genieten aan die prachtige groene weiden die ons landje rijk is. Geniet jij maar van je tukkie op een bedje van gras! :-)

Shirley zei

De wortels van kweek zijn ook heel voedzaam en je kunt ze gedroogd en gemalen ook als meel gebruiken. Als je kwee - wortels hebt uitgetrokken zou ik daar zeker Brit wat van geven.

Dufraing Marc zei

Gras is misschien niet lekker maar sla en aanverwanten toch wel. Soms lees je ergens iets over het gebruik van natuurlijke planten (o.a. paardebloem) - toen ik gisteren hier in FR bij de lokale boerenbond zakjes met zaad ging halen zag ik tot mijn verbazing zaad om zelf gecultiveerde paardebloemen (met of zonder bloem dat weet ik niet-misschien als je ze lang genoeg laat staan) te zaaien- op zijn frans "pissenlit". Heb ze niet gekocht maar misschien toch maar eens proberen. Wat je dutje betreft ben ik er sterk voorstander van - iedere middag (en voorlopig buiten in het zonnetje) een goede "siësta". Blijven doen - is een goede opkikker!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...