Grote tuin en kleine tuin.

on donderdag 30 maart 2017Vandaag een binnenklus. Of ik de paardenstal wilde schoonmaken want vandaag werd alles binnen afgekit. En dan moeten alle hoeken schoon zijn.

..... even een sneak preview? Ja het is allemaal vakwerk hoor. Ook alle details zijn perfect afgewerkt. Ik sta er met mijn neus bovenop om zoveel mogelijk te leren Het lijkt allemaal heel logisch. Maar doe het maar eens na.

Maar je leert nieuwe dingen natuurlijk het beste door het zelf te doen, ook al bak je er in het begin niks van. Zo kwam Arte (van De Zonnehorst) vanmiddag vragen of ik wilde helpen op de plantmachine. Ze hadden 4 man nodig en ze waren maar met z'n drieën.

Er moesten 3 rijen kool geplant worden. Nou, daar gaan we hoor, met z;n drieën achterop, Martijn die reed heel langzaam, en wij moesten die plantjes in de grond zetten. Zo om de dertig centimeter. Niet te diep en niet te hoog ...... pfffjoe .....
In het begin ..... best moeilijk hoor ..... bij mij vielen ze soms weer om. 'Je moet ze wat langer vasthouden, tot ze recht staan, en dan pas loslaten.' legt Arte uit. Aha! Na een tijdje gaat het beter en kunnen we er gewoon bij kletsen.

We hebben allemaal een 'groene' studie gedaan, Warmonderhof en Groene Welle. En dat is leuk hoor zo'n middagje met vakbroeders!

Nog even de rijen nalopen .....

Ja en van het ene uiterste ...... een hééééééle grote groentetuin ...... gaan we over naar het andere uiterste ..... piepkleine moestuintjes. Van een paar centimeter groot. Ze zijn er weer hoor!!


Nou ik zou zeggen ..... sparen maar weer! Gratis zaden en gratis begeleiding. Je kunt via een app om raad vragen als het mis gaat. Dat is echt handig. AH heeft geleerd van de vorige keer, toen al die bakjes in allerlei vensterbanken stonden te verpieteren.

Er is een heel marketingplan omheen ontworpen dit keer.

Commercie? Ja, natuurlijk is het commercie. Maar dat geeft niet als iedereen er bij wint! Je krijg tbetere voorlichting, bijvoorbeeld over bloemen die roofinsecten aantrekken, en over het verzorgen van je bodem.

Er is ook een boek dat je kunt kopen. Kan ook. Maar dat is niet perse nodig, alles is online te vinden. Ik vind het een geweldige zaak. Hoe meer moestuinen, hoe meer kennis over groenteteelt, hoe meer lekker bezig in de natuur, hoe meer gezond en vers groen op je bord, hoe beter! :D

Ja die Jelle die heeft het leuk bedacht, met die makkelijke moestuin. Geweldig! Hij maakt het heel laagdrempelig! Ik moet er wel bij zeggen dat je het ook niet moet onderschatten. Echt moeilijk is het niet, maar je moet er wel tijd voor maken. Voor groenten moet je zorgen. Vooral in april, mei en juni.Nou. Ik wil ze ook wel eens proberen. Dus hup een paar bakjes mee voor in de vensterbank. Ben benieuwd naar de begeleiding en of het dit keer beter gaat met de aktie.

Ha en kijk ..... daar komen zomaar een paar dochters aanwandelen langs de weg! Die komen gezellig aanschuiven aan de ravioli ...... en oja ...... ook mijn auto lenen. Want er moet weer eens verhuisd worden in Groningen.

Als ze later in het donker wegrijden hoor ik nog roepen .... 'Oja mam, ik heb die moestuintjes meegenomen hoor! Daar doe jij toch niks mee? Jij hebt al triljoen planten!'

Nou, dag hoor meiden. En dag tuintjes! 😊😊


2 reacties:

Anoniem zei

De paardenstal is mooi geworden!

Ecosjop zei

Wat een mooie stal is dat geworden!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...