Ze zijn er!!!!

on donderdag 9 februari 2017Tassenteam Bussum kwam vandaag op bezoek!! He he eindelijk!!

Het voelt alsof we mekaar al jaaaaaren kennen, maar het team bestaat pas anderhalf jaar! Ooit opgericht, met de bedoeling om plastic tassen uit te bannen. Ja dat gingen wij wel even regelen!!

Wij deden dat door een een tsunami van leuke stoffen tasjes, gemaakt van kringloopstoffen, over het Gooi uit te strooien. Gratis uitdelen, of voor een klein prijsje verkopen, of op scholen weggeven, etc etc. Wel duizend tasjes hebben we intussen gemaakt. En ook .... zijn we dikke vriendinnen geworden!

Nou daar kwamen ze hoor ..... he-le-maal naar Punthorst!! Kijk nou ... alsof ze een week komen logeren! Nou van mij mag dat hoor!


Bettie heeft een taart gebakken. Gelukkig, want daar had ik geen tijd voor. Ik krijg kadootjes, lief, maar was echt niet nodig. Het grootste kado is dat jullie hier zijn!


Ja en dan weet je het wel. Eerst koffie en taart, en dan kletsen kletsen, en dan worden alle tassen uitgepakt. Er zijn weer heel veel stoffen tasjes gemaakt in de tussentijd. Ons tassenteam krijgt zo langzamerhand een 'naam' in het Gooi. Dáár moet je zijn ... voor leuke duurzame tassen!

Dus wij krijgen af en toe opdrachten. En we staan op duurzame markten. Altijd heel gezellig! Maar vooral ... willen we nog steeds het gebruik van plastic verminderen.

Gratis plastic tassen bestaan gelukkig niet meer. Maar er is nog wel veel onnodig gebruik van plastic. Wat allemaal over de planeet heen sloddert en de hele mooie natuur vervuilt.


Dus wij blijven aktief met de stoffen tassen. In elke tas zit een flyer met tips, hoe je zelf je plastic verbruik kan verminderen. En er zit een omschrijving in hoe je zo'n tas kan maken.

Ja .... echte wereldverbeteraars ...... dat zijn wij. Of het helpt? Nou vast wel, een beetje. En het is ook gewoon bere gezellig!


Kijk nou Betty heeft tussendoor ook weer een serie van die tasjes gemaakt om je fruit in af te wegen. Op de markt of bij de supermarkt. Van een heel licht stofje. En supermooi.

Betty is ons geheime wapen. Die kan alles!!


De hele dag ratelen de machines en worden de nieuwtjes uitgewisseld. En de ideeën.

'Kun jij hier niet een tweede tassenteam opstarten?' vraagt Marjan.
'Er zijn hier vast ook leuke duurzame marktjes en andere initiatieven.'

Nou, buurtgenoten, jullie horen het .... Tassenteam Overijssel is in wording. Meld je vooral aan!! (bij mij)


Ja het is niet alleen maar tassen naaien natuurlijk. Alle onderwerpen en nieuwtjes worden besproken en we eten ook altijd heel lekker! Het is gewoon super gezellig om samen aan iets te werken. En het praat ook makkelijk ... als je iets in je handen hebt om te doen.

Voor mij heel fijn, die vertrouwde gezichten hier. Om eens mijn hart uit te storten, over wat ik hier graag allemaal wil gaan doen, en hoe het loopt en wat er al heel goed gaat ..... en wat er minder goed gaat.

Want bloggen en mailen en appen, hoe handig ook en hoe leuk .... het háált het toch niet bij zoiets.

Marjan heeft een grote voorraad stickers besteld die we op de tassen kunnen strijken. Want je moet je boodschap wel verkopen natuurlijk. We zijn niet voor de kat z'n dinges bezig, maar voor de planeet.

Omdat mijn naaimachine nog ergens ... geen idee ... op de hooizolder geloof ik, staat, is dat mijn taak voor vandaag. Etiketten strijken. En ik doe de catering, en Brit uitlaten

Ja wat kan ik er nog meer over zeggen?

Het is mega leuk om iets te doen waar van je denkt dat het nuttig is, voor mens of milieu, maarre .... je hebt er vooral zelf ook ontzettend veel lol van!

Hier zie je ze hoor ..... dream team Bussum!

 


Misschien in de toekomst ook  .... dream team Punthorst? Of in jou woonplaats?

 ..... zo'n dag vliegt om .....

 kijk daar gaan ze weer ....... volgende keer blijven logeren okee?Dag dag!!!

ik mis jullie nu al!!

5 reacties:

Jeanneke zei

Mevrouw Zondagssteek ziet wel mogelijkheden voor een duurzaam (al doet haar naam anders vermoeden) tasjesteam Dokkum :>)
Een mail is naar je onderweg.
Groetjes,

Jeanneke.

Mrs.Lavender zei

Gelukkig zijn de plastic tasjes verboden, en wie zou ze nog willen gebruiken als je de prachtige tasjes ziet die jij en je team maken.
Ik hoop dat er ook eens een oplossing komt voor het brood in plastic zakken. Ik weet nooit goed wat ik er mee aan moet, bewaren? maar dan heb ik na een jaar 365 zakken, waarvan ik wel een gedeelte kan hergebruiken voor iets in te vriezen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze soms gewoon weggooi, maar ik vind het geen prettig idee.

Bianca van Dalen zei

Leuk idee! Misschien Tasjesteam Deventer? Of als onderdeel van Overijssel....

Leonie zei

Heerlijk blog elke keer! En ik hoop heel erg dat jullie de tasjes ergens verkopen.... Die groente/fruit-tasjes...��?

Anoniem zei

Voor brood kun je gemakkelijk zelf een zak maken (van een oud laken b.v.) als ik 's morgens op tijd in de supermarkt ben, is nog niet alle brood verpakt en kun je het in je eigen zak meenemen, plakker er op, klaar.
groet, Corrie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...