Boomerang Bags.

on donderdag 23 februari 2017

Landverhuizen ..... dat blijft boeiend. Vroeger gingen hele families op stap. Gewoon, spullen verkopen, kinderen bij elkaar pakken, huisraad mee en al het geld wat je had. En dan op de boot. Naar Amerika, het beloofde land. Of later, naar Canada.

Hieronder zie je zo'n Staphorster familie in de jaren 50. Allemaal ..... naar de States.
Nou kreeg ik gisteren een email ... van iemand die ook is geëmigreerd. In november vertrok ze naar Australië! Met haar gezin. Huis verkopen, tickets kopen, en gaan. Op zoek naar ruimte, rust, meer zelfvoorzienend leven. Wat een stap!! Dat is wel iets anders dan verhuizen naar Punthorst!

De reden dat ik het hier meld, is omdat zij schreef over de Boomerang Bags. Ja daar ga je dan even op kijken, op zo'n site! Over zelfgemaakte tassen!!

      

Het is een superleuke en héél handige website, voor als je ook tassen wil maken en iets wil doen tegen de plastic soep, in je eigen omgeving. Je vind er een perfect mooi en eenvoudig patroon voor een tas. Met een leuke zak erop! Kijk vooral even.

Je vind er veel tips om die tassen te verspreiden. Heel nuttig ook voor onze eigen Tassenteams! Dankjewel lieve bloglezeres voor de tip en veel succes met opstarten van je nieuwe leven als TegenVoeter! 😊

Wij gaan ondertussen gewoon door met de tassenproductie!


Dikke storm vandaag ..... en de hele dag regen. Dus het werd een binnendag. Met veel koek en koffie en dit keer was het vooral de naaimachine die ratelde. Ja als je er dan weer mee begonnen bent is het zo verleidelijk om steeds maar tasjes te maken.

Ik had nog lappen stof wat ooit als wanddecoratie heeft gediend. In plaats van de muren te sausen, hadden we die stof in banen tegen de muren. Stond erg mooi. In ons oude huis. In de boerderij lijkt dat nergens naar, dus hopla de schaar kan erin.

Nog bijna Brits poot eraf geknipt. Lastig beest. 👊
De hengsels zijn dit keer wat korter, dan in de omschrijving hierboven. Het is maar net hoe je de tas gebruikt hoe lang je de hengsels maakt. Als hij aan het fietsstuur moet bijvoorbeeld, wil je geen lange hengsels.

Verschillende modellen proberen, kijk zelf wat handig is. Ik maak wel altijd een bodem in mijn tassen.


Dan kan er lekker veel in! Nou, het mag van mij nog wel even blijven regenen ... gezellig zo, boekjes lezen, en prutsen met die tassen!
2 reacties:

Anoniem zei

Brit een lastig beest, nee ze toont belangstelling. Alles samen doen met het vrouwtje. Misschien de volgende keer haar in de bench stoppen, dan heb je nergens last van.
Handige tassenlink en grapig dat dit ook in Australië wordt gedaan.

Anoniem zei

Moet lachen met Britt, die beestjes zijn altijd zo nieuwsgierig. Ons katertje staat ook overal met zijn neusje bovenop en wil altijd overal bij zijn en alles zien. Vind het altijd leuk, maar pas zelf wel altijd goed op met eten en drinken, hij snuffelt ook als je niet oplet aan hete koffie en dat vind ik gevaarlijk met omvallen. Ook als ik de tegelvloer schoonmaak met de stoomreiniger, zet ik hem altijd in een andere kamer. Om Britt even bij het knippen ed. in de bench te zetten, is een goed idee. Veiligheid voor alles.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...