Jong spul (2)

on dinsdag 24 januari 2017
Begin jij je dag met een lijstje? Of hobbel je gewoon rustig mee met de stroom?

Bij mij zit het er tussen in. Ik was gewend aan een strak regime, met een to-do lijst, die netjes wordt afgewerkt van punt 1 naar punt oneindig. Maar sinds we verhuisd zijn is dat allemaal anders. Nu is er wel een vaag weekplan ... maarre dat halen we meestal niet.

'We moeten vandaag écht een lamp kopen voor boven de eettafel,' zei Paul vanochtend. Want hij zit nu onder een miezerig gloeilampje te werken. Ja en dat is niks natuurlijk. En ook ..... eet Brit de pas gekiemde tuinbonen op. Dat is ook niks! Dus die moeten vandaag ook de grond in.


Dus ik had voor vandaag een programma. Lampen kopen, verf uitkiezen voor de kozijnen in de paardenstal, en erwten en tuinbonen poten in de koude bak. Oja ... en die koude bak eerst afmaken.

Kun je zien wat dit is?
Dat is dus een tuinboon, die al een mooie wortel had, maar die in Brit haar bekje is beland. Ja dat wordt dan niks meer.

Ik had net Brit in de tuin gezet toen er een auto ons erf opreed. Zo leuk, het was een bloglezeres, die eventjes langskwam. Dat vind ik een van de leukste dingen die er zijn als er spontaan mensen langs komen. 

En wat bleek?? Ze had haar kindjes bij zich! Drie van de vier. Nog leuker!! Jong spul op de boerderij. 


Paul zat inmiddels boven te werken maar was als een hazewindhond beneden. Hij is gek op kleintjes. Of dat nu dieren zijn of mensen.

De twee jochies hadden onmiddellijk de jasjes en de mini laarsjes uit, en gingen het huis bekijken, boekjes lezen, limonade drinken, even buiten naar de hond kijken maar snellllllll weer naar binnen. Want Brit is dan ineens een Hele Grote Best Wel Enge Hond!

Nog even teevee kijken, en óók eventjes bij de Stoere Timmermannen in de schuur kijken. Zo leuk om mee te kijken, om de wereld door kinderogen te zien!

We kregen een kadootje. Een bakje met zelfgemaakte snoepjes. Uit zo'n minuscuul klein handje. Oh wat lief!

Dag moedertje met je prachtige kroost! Kom maar snel weer eens langs!!

Maar toen moest het toch echt, dat raam afmaken. Er lag nog een groot stuk afgedankt plastic, van de stucadoor, en daar hebben we een reep vanaf gesneden. Dat werd om het raam gewikkeld, vast gehamerd, en voila, de bak heeft eindelijk een dak!


Het verdient geen schoonheidsprijs maar het doet wat het moet doen, namelijk de grond onder zo'n raam wordt sneller opgewarmd, als er zon is tenminste.

En in zo'n bak kun je dan heel vroeg jong spul zetten. Wij hadden gekiemde erwten en tuinbonen.


Beide kunnen ze wel wat vorst hebben.

Nu is het de bedoeling om die erwten en bonen als kiemgroente te eten. Dus ik heb ze heel dicht gezaaid. Gewoon een geultje graven in de half bevroren grond, de zaden erin strooien met zand en al, en de geulen dichtdrukken.

Ze komen dan heel dicht opeen op. Als het goed is kunnen we hier, zodra het iets warmer wordt ..... verse groente snijden! Kiemgroente. Tjokvol mineralen en vitaliteit, voor een voorjaarskuurtje!

Want dat jonge spul daar krijg je een bom energie van!1 reacties:

Helena zei

Heerlijk, jong spul!
Pas maar op Clarien, dadelijk heb je helemaal geen tijd meer voor een mega moestuin 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...