Boswachters, en een vogelnestje.

on donderdag 19 januari 2017
Kijk, wat komen die doen? Moeten ze hier wezen?

Ja hoor. Helemaal volgens afspraak, klokslag half elf, arriveren Nico en Denny, twee deskundige en vrolijke boswachters van Staatsbosbeheer. Kom binnen heren, de koffie staat klaar!

Zoals je weet lag hier thuis nog een envelop. Met driehonderd euro. Dat was de opbrengst van de boeldag die we in november hielden. En die was bestemd voor Staatsbosbeheer, en om precies te zijn, voor het Belevingspad in het Zwarte Dennenbos, hier vlakbij.

Vorige week was ik even langs gegaan bij hun op kantoor, en toen was Nico helaas nét weg, en nu zitten de heren hier bij ons thuis aan tafel. Kan ik eindelijk die envelop overhandigen. :D!!

Ik zal je vertellen we hebben ruim anderhalf uur zitten praten. Nico en Denny weten ongelofelijk veel te vertellen over het natuurbeheer in deze omgeving, over het ontstaan van Staatsbosbeheer, over hoe het komt dat Nederland er nu zo uitziet zoals .... nou ja zoals het er dus nu uitziet.

Niet alleen over het bos en het landschap weten ze veel, maar ook .... over de dynamiek van de bodem. Over de maatschappij, over de geschiedenis, en ook .... over mensen!

Een boswachter ..... dat is vandaag de dag niet meer die man die door het bos loopt met een ruige baard en een geweer en die stropers vangt! Een boswachter anno 2017 maakt zich zorgen dat veel jongeren te ver de natuur af raken. Sommige jongeren komen nooit meer in de natuur. Hooguit es in een park. Terwijl de natuur zo'n enorme impact heeft op body en mind!

Het verhaal van Nico en Denny, gelukkig ook heel hoopvol, krijg je nog te horen. Ik heb nu te weinig tijd en dan doe ik ze geen recht. Voor vandaag alleen maar even dit .....

...... het geld is in goede handen!! En alles gaat naar het Belevingspad, er is zelfs al precies bedacht naar welk onderdeel dit bedrag toe gaat! Maar daarover vertel ik zaterdag meer!

Nog meer te doen vandaag. Kijken waar we spullen voor de omheining kunnen kopen. Nou, gewoon hier om de hoek in Staphorst. Bij Boessenkool! 😊

Leuk bedrijf, sympathieke mensen. En ze hebben alles!

Maar tja .... soms denk ik wel es ..... ik kom alleen nog maar bij agrarische groothandels over de vloer, en heb bijna alleen nog maar contact met manvolk. Niks mis mee hoor, met manvolk! 😉😊

Maar ... je wilt toch ook wel weer es wat kleurtjes en frutsels en vrouwen dingetjes zien in een winkel .... of weer een keertje in de spiegel van een kapper kijken bijvoorbeeld. Na vijf maanden.

In plaats van eh .... dit:
Dus vanmiddag, om vier uur, tijd voor iets héél anders!

Lekker in een comfortabele stoel, grote spiegel met dimlicht voor m'n neus, cappucinootje erbij. Ik was bij Petra!!  In Nieuwleusen. Kapper, kleding, beauty, de hele zwik in één keer bij elkaar!

En ik dacht dus, nou knip maar een flink stuk van dat haar af, dan kan de staart weer in, en hup met een kwartier zit ik in de auto en kan ik de oppas aflossen. Maar nee. Zo gaat dat niet bij Petra. Mijn haar werd eerst nog kunstig opgestoken. Echt leuk! Zo lukt het jezelf nooit!

'Mag ik je een beetje opmaken?' vroeg Saskia. Túúrlijk! En daar kwam de rouge en de oogschaduw en de lippenstift ... wat leuk, al die aandacht en dat gefrutsel.

En ook ... gewoon weer even met vrouwen onder elkaar. Kletsen over tieners en over druk zijn en over andere vrouwendingetjes. Echt gezellig! Petra kwam er ook even bij zitten. Ook al zo'n ondernemende vrouw. Doet veel hier in Nieuwleusen!

Na het knippen en de make-up nog even jurkjes en jasjes kijken. Nou ze zien me hier wel weer terug!                

foto van Haar & Mode Petra Nieuwleusen.
Paul zou zeggen coupe vogelnestje maar ja wat weet hij van kapsels! :D

4 reacties:

arcobaleno zei

Leuk en verdient na 5. Mnd.

adelheid zei

Leuk zeg! Lekker nonchalant, past bij jou. Zo jammer dat er geen foto is van het geheel (incl. make up) :))

Jolanda zei

Haha, ja, die agrarische wereld zal inderdaad voor een groot deel een mannenwereld zijn. Maar ze zijn er wel hoor, die vrouwen, net als jij dus. Mijn nicht is boswachter, in Groningen, al jaren. Een prachtige boswachter, met lange blonde haren!

Bianca van Dalen zei

Wat leuk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...