Allegaartjes.

on maandag 2 januari 2017


 Allereerst .... allemaal een heel BLIJ en GEZOND jaar gewenst!! XXXXX

Leuk jullie weer hier te zien, in het splinternieuwe 2017 ... en ik had er vandaag echt zin in! Om een leuke gezellige blog te schrijven, want er gebeurt hier genoeg elke dag.

Maar vandaag was het echt een zooitje ongeregeld! Ik kan er geen blog van breien! Allemaal van die losse dingetjes, geen samenhang, geen thema. Niks. Rommeldag!

Allegaartjes-dag. Allemaal restjes wegwerken. Zoals .... de rommel van de kerstvakantie. En met een hondje ook nog ... nou je kan wel drie keer per dag stofzuigen en het blijft toch vies. Zeker als ze ook nog per ongeluk op de grond poept. Zeker nog wat in de war van al dat geknal ....

..... en al die kinders die kwamen en gingen. Ja het was weer echt Hotel Mama hier! 😊
Nou, een volgend allegaartje ..... was dat de heren habben gesnoeid! Haha. Op z'n Pieters en Pauls zeg maar. Pieter was hier dus, en ja die jongens gaan niet op hun gat zitten natuurlijk! Zaag geleend. En wham!

Herinner je je dat plaatje nog van dat lelijke groene krat? En die struiken die daar stonden? Dat was dus afgelopen donderdag. Nou en vrijdag was Pieter hier.

Voila. Zoek de tien verschillen.


Jaja de heren houden niet van half werk! Alleen de boom staat er nog. De rest is historie.

Enne dat hout, dat is ook meteen in stukken gezaagd en in de achterste schuur gegooid, even snel. Maar daar moeten Karin en ik binnenkort mee aan de slag want nu ligt dat jonge hout boven op het oude hout. Dus dat moet weer allemaal opgeruimd.

Nou ja eigenlijk moet die hele schuur dus opgeruimd.Want, het volgende allegaartje, er kwam vandaag ook nog twee kuub hout. Dat moet er ook nog bij, in die schuur.

En als extra kregen we een paar bakken aanmaakhoutjes. Omdat wij nog niet zulke bedreven vuurmakers zijn zeg maar .......
Verder was ik nog even in de oude moestuin bezig. Om de wortels en pastinaken te rooien. Ook zo'n allegaartje, die wortels .... ze zijn natuurlijk wat voos geworden. Sommigen zijn nog wel goed voor de soep maar het meeste kan op de compost.

Als je zelf zaad wil telen voor je wortels, zou je een aantal van die exemplaren kunnen laten staan. Die gaan dan volgend jaar schieten, je krijgt prachtige bloemschermen, en mooi zaad voor je volgende oogsten!

En ... nog een ander mooi voordeeltje van je eigen zaad-kwekerij ... op die volwassen wortelplanten komen weer hele bijzondere vlinders af, ik weet niet mee precies welke. Iemand die dat weet misschien?

Dus zeker doen als je ruimte hebt, een hoekje maken voor je doorgeschoten peen!

Nou ja maar bij mij gaat wel alles eruit, want hier moet straks de asperge. Die moet ik nog in Bussum ophalen, die wortelkluiten van de asperge. Weet je wel hoe enorm groot die zijn? Dat is een Jerommeke klus om die uit te graven!! Vandaar dat dat steeds wordt uitgesteld. Oók zo'n allegaartje.

Nou, pompiedom, we gaan verder door de dag. Een kwart bloemkool was er nog. Voor bij de lunch soep. Kokosroom, wat pindakaas, en wat bouillon erbij, en je hebt een heel hip soepje.

Potage Allegaria. 😋

En .... Firma Boer belde zaterdag. Dat onze lampen klaar liggen. Dus die ging ik vandaag ophalen.

Nou is er, als je van Punthorst naar Staphorst rijdt, een weggetje dat niemand kent!! Nou ja er rijdt nooit iemand over dat weggetje. En het is zo'n leuke weg!! Wel veel hobbels en kuilen, dat wel, maar het is echt een weg waarbij je je midden op de prairie voelt.

Zo'n Dukes of Hazzard weggetje! Geen voetgangers en fietsers en losgebroken paarden? Dan mag je hier even scheuren! Hie-haa!

Ach ja een kinderhand is gauw gevuld, zegt Paul dan.

Die lampen, dat ging niet door.
Maar gelukkig is er dan nog een keer dat weggetje! Hie-haa!

Er waren nu wel tegenliggers. Zeker nog wel meer mensen die van ritjes over de prairie houden?

Nog een paar laatste allegaartjes.

Het begin van de betimmering van het dak in Pauls kantoor is er. Ik mocht een plank helpen vasthouden. Het wordt een supermooi houten dak. Gewoon, van die ruwe planken. Nét geen splinters krijg je als je er langs strijkt, maar het voelt wel alsof je in een blokhut woont. Heel mooi basic.

Daar komt geen verf meer op hoor dat houden we zo!

Oja en die pastinaken, die gingen niet op de compost hoor. Dat kun je nog heel goed eten. Vandaag raspte ik een pastinaak voor door de aardappelpuree.

En die rauwe geraspte pastinaak is verrassend lekker. Daar kan je zo een slaatje van maken met mayonaise, wat mosterd en wat peper en zout. Of op een toostje, net als selderij salade.

Maar goed wij deden het in de puree. Zo'n ouderwets maaltje. Met bietjes, een gehakbal, en een kuiltje met jus in de puree.


Nou, dat wordt wat als het jaar al begint met zo'n dag vol met allegaartjes en rommel .... maar gelukkig eindigde de dag in stijl!
3 reacties:

Zem zei

Clarien, ik wens jou en je dierbaren een voorspoedig 2017 toe!
Heerlijk veel groens buiten, binnen en in je blog.
Hartelijke groet van Zem.

Wonen en leven in Roemenie zei

Ook voor jullie de beste wensen voor 2017 en heerlijk dat soort weggetjes zo door de natuur . Wij noemen dat de ''toeristische'' route .

corrie zei

Dag Clarien,
Een mooi, groen, duurzaam jaar toegewenst voor jou en de jouen!
Volgens Joop is de wortel in bloei, de waardplant voor de koninginnepage, d.w.z. op de bloeischermen legt deze vlinder haar eitjes. Als dat vroeg in het seizoen is, b.v. in mei, komen er rupsjes uit, die eten van de bloemen en het blad en verpoppen zich dan en komen in het najaar als vlinder tevoorschijn.
In de vlindertuin hebben we er wel eens één gezien (spectaculair! ) . Met groet, Corrie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...