Spullen en kapschuur.

on dinsdag 1 november 2016
Twee jaar geleden maakte ik een paar van die houten bakken. Om spullen en hout in op te bergen.

Wat doen we daar nou weer mee? Weggooien, is Pauls oplossing dan. In mekaar timmeren en naar de GAD brengen. Nou, ik ben het er niet mee eens.

Dat hout is nog hartstikke goed. Ik schroef ze uit elkaar en neem het hout mee.
Wie weet wat voor leuks je daar nog van kan maken. Maar Paul heeft wel gelijk ..... we krijgen zo wel errug veel troep om het huis. Ik zal morgen bij daglicht es wat fotoos maken van hoe het er buiten bij de schuren uitziet. Allemaal spullen. Van ons, van de aannemer, de schilders, de loodgieters.

Ja als je een kapschuur hebt denkt iedereen, nou daar kan ik mijn rommel wel neerzetten.

Een deel van die spullen gaan weg na de verbouwing, maar het meeste is van ons zelf en blijft daar staan. En dan ook nog al die spullen binnen, die we misschien wel nooit meer gebruiken ....Op de een of andere manier kwamen er vandaag in mijn hoofd een paar losse eindjes ... bij elkaar!

1. Ik wil ons overtollig spul liever weggeven aan een goed doel of aan mensen met te weinig spullen, dan alles naar de kringloop of de stort brengen
2. Hoe leren we snel onze dorpsgenoten kennen?
3. ..... een feestje is altijd leuk .....

Tel die drie bij elkaar op, en wat krijg je dan????

Een KAPSCHUUR-SALE!!!

(de jongens hier zeiden .... o je bedoelt een boeldag?)

Dus -- we gaan de boel verkopen! En het hele dorp uitnodigen. En niet teveel ervoor vragen. Koffie erbij en koek. En de hele opbrengst gaat naar een goed doel. Iets voor hier in het dorp. Wat dat goeie doel is dat moeten we nog uitzoeken maar er is vast wel iemand die wat kan verzinnen.

Nou ergens eind november gaat dat gebeuren. Ik laat het wel weer zien. Als je hier ervaring mee hebt of tips, reageer!!

Verder gaat het ruimen en rommelen door. En de meiden kwamen spontaan langs. We zitten hier veel dichter bij Groningen, voor hun dus superhandig. Kijk en hier ontdekken ze dat we zo'n dubbele voordeur hebben, met een boven- en onderstuk. Nou dat was de topper van de hele boerderij hoor! Die deur!


En vanochtend hadden ze bedacht om de hele ontbijthandel mee te nemen en lekker achter op het weiland te ontbijten in de opkomende zon. Want die zon die was er, eventjes. Maar toen ging het regenen en werd de picknick verplaatst naar de kapschuur.

Heel handig die kapschuur!


9 reacties:

Daphne Coers zei

Ja, dat wordt hier inderdaad veel gedaan.....zo'n sale!!

Ik zou het kenbaar maken bij lagere scholen, sportclubs, supermarkt, mksschien een buurman/vrouw die echt Aaaaaaaaalles weet......en dan maar hopen dat er veel mensen komen.
En, niet te lang wachten met datum prikken en rond bazuinen, want mensen zijn tegenwoordig allemaal druk druk druk.
Succes en we lezen het wel weer.
Daphne

Leonie zei

Ikzelf zit bij een ruilkring, op die manier krijgen spullen ook allemaal een tweede (of derde, of vierde, of....) leven. Fijn dat je met een "schuursale" zowel je spullen een tweede leven geeft, maar ook meteen de buurtbewoners kunt leren kennen! Ik zeg: een win-win situatie!

Paul Cornelisse zei

Hier de manager achter de baas.. Een Boeldag? Ga ik gewoon lekker fietsen ��

Henriette goossen s zei

Leuk stukje en gezellig dat je dochter onverwachts langs kwam

Es zei

hahaha Paul, dat zouden de woorden van Berry kunnen zijn.
Suc6

Mar Bloem zei

Haha wat ben je toch een heerlijk mens! Amper bekomen(?) van de verhuizing en in alle enthousiasme borrelt er alweer een nieuw idee omhoog en ben je een boeldag aant plannen. Je positieve instelling doet me goed :)

Anoniem zei

Een lokale WorldServants-groep als hulptroep inschakelen? Hebben vaak een heel netwerk en ervaring om zo iets op te pakken.
Succes, groet Fré.

Clarien Cornelisse zei

O wat een leuke tips allemaal!! En jullie komen toch ook allemaal he? Worldservants ga ik googelen, ruilkring ook, en briefjes ophangen, gaat ook gebeuren! :D

en tassenteam heeft al aangeboden de catering te doen! :D

Daphne Coers zei

Dat tassenteam is goud waard!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...