De nieuwe Glossy van Quiet 500 is uit!!

on dinsdag 18 oktober 2016

Maandag was het ......... Wereld Armoede Dag, en dus ging deze vliegende reporter weer op weg. Naar Tilburg!

Daar was de presentatie van de nieuwste Glossy van Quiet 500. Je weet wel, die leuke club mensen die zich met hart en ziel inzet voor de armsten uit ons land. Ik schreef er al eerder over, hier en hier en hier .....

Miljonairs die geld schenken en meedenken, vele vele vrijwilligers die samen een prachtig bedrijf hebben opgezet om de armoede in Tilburg te verlichten, te bestrijden, en overschotten en tekorten in de regio aan elkaar te koppelen. Hoe mooi is dat? Het lijkt wel een sprookje, maar in Tilburg gebeurt dat dus allemaal!

Dus hup naar Tilburg!

Op zoek naar het Theater. Ik kon het niet vinden. Verdwaalde in de winkelstraten, maar wat een leuk stadje is Tilburg! Nou je zou niet zeggen dat hier zoveel armoede is. Maar ja die is ook meestal .... verborgen.

En daar gaat het in Quiet ook om. Om die verborgen armoede zichtbaar te maken. Kom uit je schulp, kom naar de inloopdagen, kom meedoen met de organisatie. Je wordt gezien, gekend, en je krijgt wat te doen. En .... je krijgt spullen natuurlijk, en diensten. Maar je moet je wel inzetten. Dat is de deal!

En gisteren, 17 oktober, kwam dus hun nieuwe Glossy uit.

Nou dat was groot feest in het theater van Tilburg. Man man wat een volle bak was het. Alle pers die je kan bedenken, tv, radio, kranten, ze waren er allemaal hoor. Ja, de pers is erg geïnteresseerd in dit soort initiatieven. Gelukkig!

Ik zat naast zus Marjan, Die was bloed een beetje nerveus ..... want ook zij moest het podium op. Zij kreeg een prijs uitgereikt, als juridisch raadsvrouw uit provincie Groningen, die Quiet naar het noorden van het land brengt. Ja want Quiet wil zijn werkgebied door heel Nederland verspreiden.

Eventjes ...... nog de speech doornemen .....


Paul Haenen leidde de avond. Leuke man is dat, hij kan echt alles aan elkaar praten. Verder waren er sketches en theaterstukjes en zelfs een modeshow van kinderen van Quiet members, die kleding showden van Tante Pollewop. Een bekende tweedehands kledingzaak in Tilburg.

Paul vraagt gewoon alles. Aan één van die kinderen ...... 'enne, krijg jij wel elke dag te eten?' Haha daar konden de kinderen gelukkig om lachen!

Niks taboe, niks 'zielig'. Gewoon, arm zijn is iets wat nou eenmaal voorkomt, ook in ons land. En het is iets waar je niet omheen moet lopen of voor weg moet kruipen of je voor moet schamen. Nee hoor, je moet er wat aan doen!Het duurde lang, maar ja hoor daar was ze aan de beurt. De zus waar ik trots op ben! Omdat ze al jarenlang met armoede bezig is, zich extreem inzet voor haar doelgroep, er begrip en aandacht voor probeert te krijgen.

En nu .... normaal is ze niet zo'n podiumtijger, maar heel koelbloedig en duidelijk vertelt zij hier haar verhaal. Hoe mensen soms verdwaald raken in regelgeving. En door te moeilijke procedures onnodig in de schulden komen.

Natuurlijk zit er soms ook onnozelheid bij, of eigen schuld, maar de weg terug uit het dal van de armoede is lang en moeilijk. En dan biedt Quiet een heel mooi platform om aan die groep positiviteit, solidariteit en wat vrolijkheid te bieden, en hopelijk zelfs een weg omhoog uit dat dal.

Nou. Denk je dan. Poehpoeh. Wat een avond. Veel gezien. Veel gehoord. Beetje ingedut .....

...... en toen kwam er nóg een act. De slotact.

Wij schrokken ons dood!! Waren meteen weer klaarwakker. Drie heren gaven een hardrock-act weg van gemiddeld zo'n 300 decibel ofzoiets. BoemBoemBoemBoem. Sjonge jonge. Het hele theater stond te schudden. Enne ... wij zaten dus pal vooraan he?

Moet je kijken. Hahaha .... grappig toch?


Iets later. Nog nadreunend van de slotact gingen we met goeie vrienden nog wat eten in Tilburg. Bij 'De Burgerij'. Leuk restaurant. Lieve vrienden.

Wat erg leuk was ..... is dat een plek zoals bijvoorbeeld dat van ons in Punthorst, ook weer mogelijkheden geeft om iets te doen, met kinderen uit kansarme gezinnen. Daar hebben we het onder het eten ook over gehad. Veel goeie ideeën gehoord, hoe je zoiets kan aanpakken. Fijn om daar met vrienden over van gedachten te wisselen, die zichzelf ook al decennia lang inzetten voor kansarmen.

Heel inspirerend allemaal, we hebben nog een hoop te doen!! Aansluiten bij Quiet, of zelf alvast aan de gang gaan.

Pas om elf uur zaten we weer in de trein. ..... enne mocht je ook willen bijdragen aan de Quiet Community, koop dan vooral die nieuwe Glossy van Quiet. Hij is echt ontzettend leuk om te lezen!! Helemaal niet triest, maar hoopvol juist!!

                                   Hier kun je hem bestellen!!


4 reacties:

Daphne Coers zei

Wat een mooi stuk heb je hier geschreven zeg!!
En wat een dappere, stoere zus heb jij.

Quiltlia zei

Ja een geweldig initiatief en wat een mooi stuk heb je hierover geschreven. Ik heb de eerste Quiet een aantal jaren geleden ook gekocht en ga zeker deze ook kopen. Ben zelf een echte Tilburgse en we hebben een hele fijne stad maar wel heel veel verborgen armoede ,aan de buitenkant is het vaak niet te zien .Fijn dat het zo'n volle zaal was, volgens mij was het in de Nieuwe Vorst,een geweldig leuk theater.
Groetjes Lia.

Es zei

ik ga m gelijk weer bestellen, leuke zus heb je zeg!
X Es

Henriette goossen s zei

Mooi stukje en er is ook in Nederland veel armoede die zichtbaar en onzichtbaar is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...