Tassen verkopen in Naarden Vesting.

on maandag 12 september 2016Maandagochtend ..... en een hele bende klussen ligt weer glimlachend te wachten.

Yek. Allemaal binnendingen. Terwijl de zon lekker schijnt en de vogeltjes fluiten. Ja dat komt ervan als je het hele weekend de hort op bent.

Goed. Poetsen vandaag. En bedden verschonen en alles wassen en ophangen en dan weer eraf halen en opvouwen en strijken. Wie verzint dat toch? Boodschappen halen en ramen lappen en dan komt de man van 'Het Verhuisbedrijf' ook nog langs. Hij is streng  ... je moet nu wel een datum prikken voor de verhuizing!

Heerlijk als je dan aan het einde van de dag de koele tuin in kan en lekker gras maaien. Het geurige gemaaide gras vliegt je om de oren en het ruikt zo superlekker .... naar zomer!

Dat is toch echt het summum van zomer .... die geur!


Maar even terug naar gisteren.

Zondagochtend 11 september. Het is nog stil in de Marktstraat in het oude vestingstadje Naarden. De kramen voor de markt staan er al maar de terrasjes zijn nog leeg. Alleen wij de marktlui (haha) zijn druk bezig met het opbouwen van ons hoekje.

Ons eigen hoekje op de markt, voor één dag!
In plaats van vóór de kramen langs te lopen en een beetje kijken, is het heel verfrissend om er ook eens achter te staan. Hoe voelt dat, marktkoopvrouw zijn? Het is weer heel anders dan onze eerste markt, want dat was eigenlijk allemaal 'gelijkgezind' en nogal duurzaam publiek. Hier staan we op een commerciële markt en worden met onze huisvlijttasjes van kringloopstof voor de leeuwen gegooid.

Zo voelt het een beetje .... want we staan tussen gepokte en gemazelde ervaren kooplui in.

Maar gelukkig gelukkig .... aarzelend komen de eerste klanten. Wij houden onze wervende praatjes dat we tassen verkopen van kringloopstof, om iets te doen tegen de plastic consumptie. Iedereen krijgt een flyer mee waarmee je zelf tasjes kan ontwerpen, en met tips om plastic verbruik te verminderen.

Eerst is voor dat laatste niet zoveel gehoor, mensen kijken toch vooral naar een 'leuk' tasje, en het verhaal erachter ... ach dat geloven ze wel. Nou ook goed. Wij dringen het niet op.

Maar steeds meer mensen blijken toch ook geïnteresseerd in onze pogingen om plastic te verminderen en nemen de folder mee en ook extra folders voor anderen. Kijk, now we're talking!!

Tijd voor een rondje markt.

Langs de kade is een reeks kramen met Oude Ambachten. Kom Betty, even kijken hoor!

Eerst is daar een smid die metaal bewerkt, en moet je nou kijken, met een ouderwets voet aangedreven smederij! Hij trapt het vuur met zijn klompen aan! Wow .... en daar smeedt hij dan weer de mooiste voorwerpen in.
De jeugd vindt het ook leuk. Ja vuur is altijd leuk natuurlijk!

Iets verderop is een kraam waar geputst wordt (zie de fotoos) en waar touw wordt gedraaid. Ik krijg uitgebreide uitleg over hoe je van héél veel natuurprodukten zoals bananenbladeren maar óók van maisbladeren touw kan maken. Hee .... dat is leuk!

Zoiets had ik ook al van Henriette gehoord, dat ze dat in Roemenië ook nog doen. Zelf touw draaien, en zelf manden vlechten, van gedroogd blad. Leuke ideeën allemaal weer. We krijgen het nog druk in de winter!Maar terug naar onze eigen kraam. Daar loopt het zoetjesaan steeds door met de verkoop. Ongeveer de helft van de uitgestalde tassen wordt verkocht. Niet slecht voor beginners!


 Leuk om ook bloglezers te ontmoeten! Grappig is dat, het idee dat je mensen al jaren kent terwijl je ze voor het eerst ontmoet. En andersom ook natuurlijk.

Nou, het Shanty Mannenkoor strijkt neer op het terrasje tegenover ons. Het bier begint te vloeien en het wordt heel gezellig overal. Maar met tasjes zijn mensen nu niet meer zo bezig.... :D

Wij pakken in en gaan maar es op huis aan.

En dit was mijn aankoop van de markt. Van de kraam van de buren. Een koeienbel met een houten klepel. Waardoor hij een heel mooi zwaar donkerbruin geluid geeft.

DOING DOING

Kan ik Paul mooi mee roepen als hij aan de andere kant van het weiland zit te chillen op zijn bankje, de soep is klaar!!!!! :D:D


1 reacties:

Henriette goossen s zei

Leuk dat de helft van de tasjes is verkocht en mensen vertellen het vaak ook verder en zo begint het toch vaak .En die koeienbel iets om buiten te hangen ipv een gong voor koffie- , thee- lunchtijd :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...