Mutant Pissebed.

on maandag 26 september 2016Een hele gewone maandag .... saai bijna van gewonigheid. Poetsen, ruimen, wassen, boodschappen, en dan .... nog even lekker buiten aan het werk. Vandaag was dat, overtollig huisraad wegbrengen, en oude afgedankte potaarde uit de zomerbakken naar de composthoop brengen.

Mijn oude trouwe bakfiets staat al de hele zomer te niksen, op Moeskers Moestuin. Tja en deze winter wordt er géén mest gehaald van de heide ... en afgevallen blad gaan we ook al niet ophalen uit de straten van Bussum ... en ondertussen staat die arme fiets zich daar enorm te vervelen!!

Maar vandaag heeft hij het druk! Eerst mag hij al die tassen met spullen wegbrengen. Oh wat is zo´n bakfiets dan toch handig. Ik merk wel dat hij erg verwaarloosd is, roestig .... en de versnellingen zijn net stoplichten, ze springen van licht naar zwaar naar midden, en weer terug naar licht. Allemaal zonder hendeltje! Het systeem is helemaal in de war.

Als gooise vrouw kan ik daar wel mee leven, met zo'n gezellige stoplichtfiets ... maar als Zunige Boer wil je zo´n ding natuurlijk repareren zodat hij nog héél lang mee kan. Dus, van de week toch maar even langs de fietsenmaker!

Staan jullie buitenpotten er ook zo zielig bij? Ja wie denkt er nou aan om de buitenpotten in september nog water te geven? Zó warm als het geweest is ... dat was de nekslag voor de meeste van mijn plantjes.

Dus die worden opgeruimd. Ik stort de potten leeg in de bakfiets. Hordes en hordes pissebedden stromen uit die potten, en klauteren onmiddellijk dapper tegen de rand van de bak omhoog. Van die grijze grauwe nietige beestjes zijn het .... maar vergis je niet! Dat ras is al miljoenen jaren oud! Als de mensheid ooit weer uitgestorven is .... .dan zijn die nietige knulletjes er nog steeds, met hun schattige harnasjes en hun hoekige voelsprietjes.


Ja die beestjes gaan ons echt overleven. Echte survivors zijn het!

En soms .... verschiet er eentje van kleur. In deze pot met knalkleurige bloemen is één van die harnasboys spontaan verkleurd. Hij heeft zeker een slokje bloemsap teveel op ....


Hij is wel schitterend mooi! Je zou hem willen bewaren .... maar hij loopt snel weg. Hij wil niet worden bewaard.

De oude potgrond gaat bij mij op de compost. Je kunt daar heel makkelijk weer goeie bruikbare potaarde van maken. Doe dat vooral, dat scheelt weer turf afgraven! Bijvoorbeeld door één deel oude potgrond te mengen met twéé delen verse compost. Of kijk even hier. 
En dan nog een tip voor een gezonde hoofdhuid. Want nu de verwarming weer aan gaat zul je merken dat hoofdhuid klachten weer toenemen, die huid is zo gevoelig. Je kunt dat inkwasten met het gel uit de Aloe Vera bladeren.

Zelf had ik die bladeren nog in de vriezer, maar je kunt natuurlijk ook een vers blad nemen, als je die plant in je vensterbank hebt staan. Nachtje in de huid laten intrekken, en dan uitspoelen en wassen.

Simpel, goedkoop en efficient kuurtje!


ps ..... ik heb toch maar even gegoogeld ... mijn mutant pissebed had géén slokje teveel op .... hij heeft een virusinfectie en nog ongeveer een weekje te leven .....


0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...