Friday on the farm.

on vrijdag 23 september 2016
Vanochtend ... overleg met de mannen. Over een paar details van het woonhuis. Willen we hier of daar nog een zijbalk? Ik vind alles mooi, al dat prachtige oude hout, wat mij betreft hadden we een hele boom in de keuken geplant met zijtakken en bladeren en al. :D

En ook zijn we begonnen aan het bijgebouw, waar Paul's kantoor komt, en wat tevens de ruimte zal zijn waar ik workshops en andere bijeenkomsten wil houden. De ontmoetingsruimte zeg maar.

Een paar jaar geleden stonden hier de paarden, maar nu zijn de hekken en de boxen weggehaald, en moeten dat gastenkamers worden en een keukentje ... grappig toch hoe dat kan lopen. Firma Jansen maakt er grapjes over, jammer hoor van die mestput, weten jullie zeker dat je daar geen jacuzzi in wil?


Een bubbelbad in de mestput. Ja ... dat zou best leuk zijn. Maar liever willen we zoveel mogelijk ruimte voor gasten, logees, familie en vrienden. Want deze plek wordt niet voor ons alleen!!

Ook de centrale ruimte lopen we door. Ik wil het plafond graag wat lager, en een vide daar boven op de zolder. Of dat kan? Henk meet wat op, Jan kijkt naar de stalen draagbalken. 'Ja hoor, kin wel.'

En dan gaat het hier ook aan de slag. De timmerman komt de maten opnemen. Ik maak foto's want niet alleen het resultaat, maar ook het hele proces is zo boeiend! Hoe doen ze dat? Hoe maak je van een stal een woonruimte. Hier rolt een heel vak zich voor je ogen uit.Aan de voorkant van ons huis zit ergens een gat. Bij de voordeur. Achter dat gat zitten muizennesten in de spouwmuur. Dus dat gat moet worden dichtgemaakt.

Als ik iets later langskom om dat allemaal vast te leggen, is het gat al netjes dicht gemetseld. Dus geen voor foto meer alleen maar een na.
Weer iets anders. Wat voor ramen willen we in de deuren van de paardenstal? Want daar moeten ramen in omdat de slaapkamers anders te donker zijn. Moeten we dus weer aan het kiezen. Ja wat is er allemaal mogelijk dan?

Nou, je kan een gewoon rechttoe rechtaan raam erin krijgen, maar ook bijvoorbeeld een puntraam. Als ik het niet snap wordt het met tape op de deur uitgezet. Zo'n puntraam dat zie je veel hier bij de oude boerderijen.

Nou, zeg nou zelf, zou jij hieruit kunnen kiezen? Het is toch allebei hartstikke leuk?

Pfff al dat kiezen, ik ben er zat van. Eerst maar even naar het winkeltje van Hillie, op de Zonnehorst. Even bijkletsen en boodschappen doen, en de nieuwtjes horen uit het dorp. Want het is hier wel echt een dorp, iedereen kent elkaar.

Mocht je misschien ook overwegen om naar een dorp te verhuizen .... dat is echt iets om rekening mee te houden. Er wordt méér op je gelet dan in een stad. Er is gewoon veel minder afleiding in dunbevolkt gebied, en mensen letten meer op hun buurtgenoten. Op zich is daar niks mis mee, maar het is handig om dat van te voren te weten.

Wat ik vind wat heel handig is, is als je zelf óók nieuwsgierig bent en op mensen af stapt. Dat wordt meestal erg gewaardeerd.Het is vrijdagmiddag, en het is allang ná vijven, iedereen en alles is naar huis en Happy Hour is overal begonnen, maar hier niet hoor! De mannen van Jansen hebben nog eventjes een paar raamframes opgehaald van de zaak, en komen gewoon weer terug om dat op de deuren vast te zetten. Zodat het voor ons makkelijker is om een keuze te maken.

Klasse weer!Ja. En nu kiezen dus. Het kan ook groter en kleiner. Wat vinden jullie? Links of rechts?

......... en dan, als eindelijk alles en iedereen weg is, nog eventjes mijmeren in de toekomstige slaapkamer. Wow, gaan we hier echt wonen? Ik moet me nog steeds in de arm knijpen!


8 reacties:

Helena zei

Jeetje Clarien, wat een project!
Hoe doe je dat met je budget? Krijg je bij elke verandering een prijsopgaaf voordat je beslist of bewaakt de aannemer het totaalbedrag? Ik kan me herinneren van onze verbouwing dat ik daar op een gegeven moment klaar mee was. Het wikken en wegen van de centen.
Ik ben ook heel benieuwd naar je cursus aanbod. Heb er nu al zin in . Helena

Helena zei

Oja en ik vind zelf rechts mooier, maar als er slaapkamers achter zitten waar mensen een beetje privacy willen lijkt me linkse handiger (of komen er gordijntjes). Welke je ook kiest, het wordt prachtig.

Clarien Cornelisse zei

Ja dat budget dat is een goeie. Ik zal daar wel een keer iets over schrijven, globaal dan. Maar ik kan je alvast zeggen dat het hier allemaal heel anders gaat dan in het Gooi bijvoorbeeld :D Veel meer gaat er op wederzijds vertrouwen. En ja je moet steeds overleggen en wikken en wegen, daar word ik ook wel es gek van. Elke beslissing heeft een financiële kant natuurlijk.

Daphne Coers zei

Sjonge, ik kan altijd zoooooo genieten van je verhalen.
Wij wonen vlakbij, hebben destijds een (bestaande) boerderij/vrijstaande woning gekocht en hoefde dus nergens aan te denken.
Was ook goed, maar dit lijkt mij toch ook wel heel erg geweldig hoor, straks is het helemaal wat jullie wollen.

Die ramen......tja......zo van de foto's zou ik voor de rechtse gaan.
Als je kijkt, heb je nl meer van dat soort ramen in je huis, van die rechtse bedoel ik dus. (op de foto te zien)
Ook de foto van je slaapkamer uitzicht.....das ook zo recht raam, dus ik denk dat het bij het geheel mooier past.
Succes en we lezen het wel weer.
Groetjes, Daphne

Katrina zei

En om de keuze nou moeilijker te maken:
Ik zou het raam op de punt kiezen.
Juist omdat de ramen in de muur recht zijn, maak je het minder eentonig als je ze in de deuren op de punt zet. Hi...hi.

Clarien Cornelisse zei

Oh Katrina dat is ook weer waar!! wat nu wat nu :D:D

Wat ook nog kan om de eentonigheid te doorbreken is dat rechte raampje maar dan klein. Als zo'n echt schuurdeurraampje. Want paul gaat ook voor die rechte

Helena zei

Klinkt heerlijk , wederzijds vertrouwen.
Ene ik ben niet nieuwsgierig naar het aantal centen hoor 😉 maar meer in het globaal van, hoe de verbouwing gerund word naar het nieuwe bedrijf toe. Krijg je subsidies of andere investeerders (buiten jullie prive). Gewoon uit nieuwsgierigheid Hoe je zo iets voor elkaar kunt krijgen. (Zonder bedragen)

Clarien Cornelisse zei

Ja hoor dat snapte ik wel :D

Leuk onderwerp! binnenkort meer daar over!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...