Auw!

on woensdag 14 september 2016Vandaag .....  de laatste aflevering alweer .... in de populaire serie 'Schuren Schoonmaken' .....  :D:D

.... want ook hier in Bussum is nog een schuur. 't Is een snertschuurtje natuurlijk, vergeleken met die lappen van schuren op de boerderij. Appeltje-eitje. De spinnen zijn hier ook veel kleiner en de muizenkeutels ook.
Maar het ging toch even mis op het laatst. Bijna .... fatale afloop!!!!

Wat gebeurde er? Nou, je hebt vast zelf in je schuurtje ook wel van die spijkers in de muren geslagen, om allerlei dingen heel handig aan op te hangen. Driehoekje van spijkers .... hup daar kan een zware spade aan hangen. Ziet er allemaal zo mooi opgeruimd uit.

Maar die spijkers zijn levensgevaarlijk!!
 


Die spijkers zijn hartstikke vies. En als je dan met stevige hand daar een borstel overheen haalt en je vergeet even dat die spijkers daar zaten ... dan kan je daar lelijk je hand aan openrijten.

En dat gebeurt natuurlijk nét op de duim van je hand, waar al die fijne adertjes doorheen lopen .... bloeden, bloeden!!

Haha flauwekul hoor. Een klein gat was het, door die kop van de spijker.Ja en wat dan te doen? Snel uitspoelen natuurlijk, tegen infecties, en dan moet er iets op. Als de wond niet te diep is gebruik ik het liefst zo puur mogelijk de kruiden. Smeerwortel bij kneuzingen, en goudsbloem bij beschadiging van de huid. Goudsbloem dus.

Het was wel zoeken. Want het staat bij de kruiden vol met late Afrikanen, maar de goudsbloem is allang uitgebloeid. Gelukkig zijn er weer nieuwe plantjes, gegroeid uit de zaden, en met hun tengere bloemknopjes geven ze toch net even die eerste hulp. Even wat bloemblad en wat groen blad kneuzen, en op het wondje.


Jammer dat ik geen foto had van het begin. Het was echt een diep gat. Maar al na een half uurtje ....
..... en na nóg een half uurtje .....
Dicht zit het wondje! Het nieuwe velletje zie je al komen, amper een uur na de beschadiging. En schoon is het ook want goudsbloem desinfecteert. Mooi toch, al die geneeskracht zo om je heen in de natuur.

Nu we toch hier zijn, maar even een handvol bloemblad mee voor op de sla.

Want die ziet er saai en bleek uit. Spitskool, geitenkaas, een uitje, een appeltje, mayonaise, lekker hoor maar saaaai, allemaal wit!

Strooien maar!1 reacties:

Henriette goossen s zei

Moeder natuur is zo gek nog niet. Voeger waren dit soort middeltjes veel meer bekend tegenwoordig wordt he4t gauw afgedaan als onzin en in het ergste geval als kwakzalverij. Nou ik gebruik nog steeds homeopatische / natuurlijke middeltjes hoor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...