Het brood kan niet wachten.

on zondag 21 augustus 2016

Nee dat brood kon niet wachten. Het desem was hier uit de pot aan het bruisen zo ongeveer!

En voor wie mee doet met zuurdesembrood bakken, is hier de volgende stap. Ook dit recept is van Xandra. Zelf gebruik ik meestal alleen volkoren, maar zuurdesembrood met bloem is makkelijker. En misschien qua smaak ook wat .... toegankelijker  :D

Neem 400 gram bloem, 210 ml lauwwarm water, 8,5 gram zout, 1 eetlepel honing en 150 gram van je bubbelende desem. Alles bij elkaar kneden, dan 20 minuutjes laten rusten. Dan kneed je het flink, zo'n 10 tot 15 minuten en zet het in een kom onder een vochtige doek twee uur weg voor de eerste rijs.


Daarna weer kort doorkneden, en het deeg dan tot een bol vormen en in een pitriet mandje storten waar je bloem in hebt gestrooid. Bolle kant naar beneden. Strooi er ook wat bloem overheen.

Het geheel in een plastic zak, in de koelkast, en dan .... wachten tot morgen!


Als je vanaf nu wilt doorgaan met af en toe een desem broodje bakken, doe dan van het desem restant 100 gram in een schone pot, dat voed je vanavond weer met 50 gram meel en 50 ml water, en dat wordt het begin voor het volgende brood. De rest van de desem is bij ons verdwenen in de pannenkoeken. En dat beslag dat schuimde!!! En de pannenkoeken waren superbros!! Maar dat komt morgen.

(haha wat een cliffhanger weer he?? super-brosse pannenkoeken!!)

0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...