Blote voeten pad.

on zaterdag 27 augustus 2016
Kraggenburg ... Kraggenburg ... nog nóóit van gehoord. Het is een dorpje in de polder, en het is niet eens zo ver bij Punthorst vandaan. Vandaag liet ik twee vriendinnen ons nieuwe huis zien, en vandaar besloten we het Blote Voeten Pad in Kraggenburg te gaan lopen.

Keertje wat anders, voor die Gooise meiden! :-)  Adventure op het platteland!!

Mooie route, je rijdt helemaal de achterlanden in, langs Zwartsluis. Je kent het wel, Hollandse polder, plat plat groen groen water water.

En dan aan de Zwartemeerweg in Kraggenburg ligt een boerenerf, waarvan de grote schuur is omgebouwd tot paviljoen. Welkom bij de start van het Blote Voeten pad.
Achterin is een  klein museumpje, voor wie dat dan leuk vind. Er is geen kip in het museumpje want buiten is de lol natuurlijk, maar toch snel eventjes kijken. Hoe die polder ooit ontgonnen is, en hoe de boerenzonen stonden te popelen om een huis te bouwen en die grond te gaan be-boeren.

Ergens zie ik een tekst die mij zeer aanspreekt!!


Jaja ook die polder heeft alweer zijn eigen geschiedenis.

Buiten staat de Blote Voeten Man al klaar om ons uitleg te geven. Zelfs heeft hij mooi sandalen aan! Kijk, zie je die bakken water? Daar moet je in, om je voeten een kickstart te geven! Drie keer door beide bakken wandelen. Het waterijs is ijskoud en je voeten zijn meteen klaarwakker!!

IJSKOUD?? Hm .... kunnen we ook onderdelen overslaan? Haha nee hoor we gaan er natuurlijk in. Het is toch bloedheet en het water is superlekker fris. Misschien denk je gétver al die zweetvoeten ... maar kijk die slang, daar wordt het water steeds mee ververst.

We krijgen wat uitleg, was niet echt nodig want het is allemaal zo simpel als wat. Gewoon het gemaaide paadje volgen!

En met hele wakkere voeten gaan we op weg.


Vele bakken met allerlei soorten ondergrond, hoge palen waar je overheen klimt.

Ook veel sloten en modderpoelen, met iets op de bodem wat zeewier was, ofzoiets, maar het voelde aan als dode katten. Hahaha dat moet je dan ook even delen met de anderen natuurlijk. In no time waren ze de sloot weer uit!wat Karin niet wist op deze foto was dat haar volgende stap in een diepe kuil zou zijn ..... :D:PLeuk idee, zo'n pad. En niet zo ingewikkeld om aan te leggen. Maar ik zou er wat meer avontuur in stoppen, dit was wel een vrij tam pad.

Toch, als je in de buurt bent, is het de moeite van een bezoekje waard. Zeker als je van polder en vlaktes en wijde luchten houdt. En het is ook goed te doen voor kinderen en voor als je wat minder fit bent.

Fijn weekend en tot maandag weer!


4 reacties:

ivoorwit.blogspot.com zei

Gezellig zo'n vriendinnendag. Weet je dat er vlak bij je nieuwe woonplek ook zo'n pad is?
Bij de Zwarte Dennen is een belevingspad. Ik weet niet voor welke doelgroep dat is maar hoor enthousiaste verhalen van gezinnetjes uit de familie. Fijne dag, groetjes, Thea

Clarien Cornelisse zei

Echt? Leuk!!

Jente zei

wat grappig! wij liepen daar gisteren te genieten van alles! vooral de slootjes en het knuffelgras (volgens onze jongste.. want het was zo zacht:) Was erg leuk daar!

Henriette goossen s zei

Leuk dat blote voeten pad. Eigenlijk liepen wij en ik denk mensen vroeger gauwer op je blote voeten vooral buiten .Ik weet dat zelfs de huisarts dat adviseerde als kinderen last hadden van hun heupen etc. Wij lopen hier regelmatig op blote voeten op het terrein en dat is heerlijk even geen schoeisel aan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...