Friday on the farm.

on vrijdag 8 juli 2016
Alles is mooi afgedekt. Gelukkig. Het regent niet meer binnen. Wel is het stikdonker binnen. Maar ja het meeste werk vind nu plaats op en rond het dak en daar is licht zat.

Ik vind het huis nu net een schip, met al die zeilen. Het zeil is vastgemaakt met touwen, die aan alle uitsteeksels van het huis zijn vastgeknoopt.


Er is de laatste dagen vooral hard gewerkt aan de diverse lagen die het dak gaan vormen. Aan de binnenlant van het dak komt een dun laagje plastic, zodat de condens die je in je huis altijd hebt, niet kan neerslaan op dat riet.

Dan daarop die houten latten, en daarop isolatiespul, en daar weer boven op aan de buitenkant, onder het riet, zijn nu houten platen gemaakt. Je ziet dat hieronder. Die groene laag.

Het is wel passen en meten weer met die platen, want ook nu weer, allemaal scheve hoekjes en randjes. Stukje hier stukje daar. Eén kant van het dak is af, de andere kant voor de helft.

Ja we hebben mooie plastic gordijnen .... aan de ene kant groen aan de andere kant blauw.
Ik loop een rondje om es te kijken wat hier allemaal aan oude gereedschappen is te vinden. Door de cursus gisteren ben ik helemaal enthousiast over dat maaien met de zeis ... en er hing hier ergens nog zo'n oude zeis ...

.... ja kijk maar. Een echte zeis. Een hele grote joekel. Maar hij is zo stomp als wat. Ik kan er niks mee maaien. En die hooivorken met twee tanden, die zijn er ook nog. Twee stuks. Er zit wel houtworm in de steel, en ze zijn ook nogal stomp. Dat moet dus allemaal geslepen worden. Ik hoop dat de jongens van Jansen daar iets voor hebben, om dat geslepen te krijgen. Ja we hebben nu een aannemer hier, met alle mogelijke spullen en apparatuur, daar moet je van profiteren!Achterop het terrein staat nog een soort van schuurtje. Klaasje en Dick hadden daar de spullen voor de paarden in. Nu is het allemaal leeg. Het is een zelf geknutseld gebouwtje, bestaande uit een zeecontainer met daaraan vast een soort van halve blokhut.

Paul wilde dat meteen afbreken maar ik vind het wel een handig gebouwtje. Je kunt er heel wat tuinspullen in kwijt!


Ook die scheve harken, de hooiruivers, liggen daar onder het dak. En er zijn overal planken en ijzeren haken en rekken om dingen op te bergen. Ja ik zie daar echt véél gebruikswaarde in! Paul ziet dat niet zo ... dat heb je nou eenmaal als je meer een kantoorman bent. Dan denk je ..... wat een lelijke container staat daar achterop het erf. Wég met die container.

En kijk wat een knusse boel het is in de tijdelijke keuken. Elke dag wordt hier veel gebruik van gemaakt, er wordt koffie gezet en koeken gegeten (die nu op zijn, die moet ik niet vergeten weer aan te vullen!) en geluncht.

Dat is ook zoiets, die enorme koelboxen die de mannen bij zich hebben voor tussen de middag. Lekkere maaltijden komen daaruit tevoorschijn. Maar er wordt kort geschaft, valt mij op!

Op de vensterbank ligt een stuk van een honingraat. Die hebben ze zeker ergens gevonden, en omdat ik het altijd over de natuur enzo heb, wordt dat dan bewaard en neergelegd. Leuk. Ik ben benieuwd waar dat vandaan kwam, waar ergens een zwerm bijtjes heeft gezeten.

Het is nu weer stil. Vrijdag half zes, iedereen is naar huis. Nou, nog even genieten van de zon, wijntje erbij ...

Wijnglazen zijn hier nog niet. Wel lege jampotten.
Vóór ik wegga zie ik nog nét dat het zeil een beetje is losgewaaid .... er staat hier ook een strakke wind, precies onder die zeilen. Morgen zijn we hier weer aan het werk, dan maar die boel vastsjorren ... anders zeilt dat hele huisje straks door de lucht!


6 reacties:

Mrs.Lavender zei

Op de facebookpagina van woodworking tips staan hele bijzondere dingen, o.a. hoe je een container verandert in een prachtig huis of schuur.

Mrs.Lavender zei

Op de facebookpagina van woodworking tips staan hele bijzondere dingen, o.a. hoe je een container verandert in een prachtig huis of schuur.

Henriette goossen s zei

Vroeger thuis hadden we een oud boerderijtje met een rieten dak ik weet dat mijn vader toen ook het riet heeft vervangen, Wat een bende gaf dat oude riet maar toen het nieuwe erop zat was dat schitterend om te zien .Maaien met zeis is hier nog heel gewoon je hoort ze dan ook regelmatig de zeis scherpen als ze bezig zijn. Thuis hing de zeis in het seizoen op z'n kop in een boom met het zeis blad in de boom en de steel naar beneden konden wij er niet bij als kind.

Ton zei

Geweldig, jampotten als wijnglas.

Es zei

proost! En vooral laten staan die ideale tuinschuur, stokrozen in grote getalen eromheen, wauw!
X Es

Jan zei

Ik heb hier ook nog een zeis staan, als je hem kan gebruiken kom maar halen.
Gr Jan(Wilde een Tuin)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...