De lach regeert ... in Ruinen.

on dinsdag 26 juli 2016
Het leukste als je een paar dagen bent weggeweest is door je tuin lopen. Kijken wat er allemaal is gegroeid en wat er te halen valt!

Met een grote plastic zak Moeskers Moestuin door. Ondanks de verwaarlozing van de laatste weken levert de tuin nog volop productie. Grappig ... het lijkt zelf wel ... alsof die verwaarlozing er voor zorgt dat de zwakke broeders verdwijnen en alleen de sterke en gezonde planten overblijven.

Er is véél minder oogst dan vorig jaar, maar wát er is ziet er mooi en sterk uit. Tja ... als je wel een tuin wil maar niet zoveel erin wil werken is dat misschien een methode voor jou .... liefdevolle verwaarlozing heet dat geloof ik.
Je hoeft in deze maanden ook nóóit een recept te verzinnen ... daar ben ik altijd zo blij om. Want als je moe en hongerig thuis komt, nou dan heb je helemaal geen zin om iets orgineels te verzinnen, om aan de gang te gaan met recepten en googelen en kookboeken .... nee hoor, dan wil je gewoon eten! En snel ook!

En het recept ... dat heeft de tuin verzonnen!

Ik had vandaag wat van die kant en klare burgers, ik weet niet precies, iets met kaas was het, en daar ging de hele inhoud van die plastic zak gewoon bij. Van de tuin op het bord! Klaar! En lekker was het ook, met zelfgemaakte mayonaise.

Die mayo eten we heel vaak sinds ik dit recept van iemand doorkreeg.

Oja, en nog een truuk, waarvan ik wilde testen of hij werkte. Het schijnt namelijk dat je minder gaat tranen van ui snijden, als je de worteltjes eraan laat zitten.

Dus ... één helft van de ui mét worteltjes eraan gesneden, en de andere helft zonder. En het helpt echt! Ik traande niet bij de eerste helft, echt he-le-maal niet, en bij die andere helft ... tranen met tuiten!!

Iets anders ... ook een beetje om te huilen, is dat de regenton hier in Bussum ook net als die in Punthorst is scheefgezakt. Hij is nog nét niet omgevallen, maar ook hier is de plastic kruk eronder ineens kapot en verzakt. Wat stom zeg. Die tonnen en die krukken zijn pas een jaar of vijf oud, en dan  nu al kapot.

Ik zou nu dus ook geen krukken meer van kunststof nemen, als ik ze opnieuw moest kopen. Gewoon maar zelf iets fabriceren. Van hout ofzo? Iemand een tip misschien wat we daar onder kunnen zetten?

Want zo'n ton moet wel op een verhoging staan anders kun je de gieter niet onder het kraantje zetten.

Vorige week kreeg ik een leuke email van een aardige mevrouw hier uit Bussum. Of ik nog interesse had in stoffen. Ja, dat had ik! Nou dan kon ik ze komen halen, wel graag een beetje snel, want ze stonden in de weg bij die mevrouw.

Ja dan moet er toch een belletje gaan rinkelen? Ze staan in de weg. En ik maar denken dat het om een stapeltje gordijnen ofzoiets ging.

Maar nee ...Het waren zestien vuilniszakken vol met gordijnen! Prachtige stoffen en zware kwaliteit gordijnen. Heel geschikt voor onze tassen!

De zakken waren zo zwaar, ze moesten één voor één naar de auto getild. En er waren ook nog rollen bij. Grijs en bruin en andere effen tinten.De mevrouw heeft een schoondochter, Roos, en Roos heeft een gordijnenatelier, sinds een jaar, in Apeldoorn. In die handel gebeuren rare dingen, zo ziet Roos soms vele vele meters mooie stoffen bij het afval verdwijnen, omdat een of andere hotelketen of vakantiepark ineens van kleur gordijn wil wisselen.

En dat wordt dan weggedaan. En dat vindt Roos ontzettend zonde van die mooie stoffen, waar meestal niks aan mankeert.

Nou had haar schoonmoeder ons tassenclubje gezien op de voorjaarsmarkt, en van het één kwam het ander. Via Roos heb ik nu vele prachtige stoffen (géén idee nog waar ik ze moet opslaan) die anders zouden zijn weggegooid.
Schoonmoeder vertelde ook nog dat Roos nog veel meer stof heeft. Of ik die ook wil? Nou ik zal haar eens bellen ... misschien kunnen we iets combineren? Misschien is het iets voor Quiet? 

In elk geval ... ontzettend bedankt Roos!!!

Natuurlijk was ik ook nog in Punthorst op Moeskers Moestuin II, waar alles ook groeit en bloeit. Het gaat zelfs zo snel, dat ik me zorgen maak om de mais! De pompoenen staan daar tussen, en die gaan veel harder! Ze gaan nú al ranken, en kruipen bij de mais omhoog, maar de mais kan ze nog lang niet dragen!

Als dat maar goed gaat! Wat een spanning toch ... zo'n tuin!  Stay tuned!! :D:D


En we zijn weer op de hoogte van het lokale nieuws. Heel belangrijk om te weten, dat ondanks alle slecht nieuws berichten ... regeert de LACH nog steeds ..... in Ruinen!9 reacties:

Ellen zei

Bij ons staat een van de regentonnen op een stapel stoeptegels. En als je die niet hebt, op marktplaats staan ze vaak genoeg gratis af te halen. :)

Anoniem zei

Ik heb een betonnen U-element onder de regenton. Ijzersterk en nog mooi ook ( vind ik dan ) !
Greetje54

Helena zei

Ik heb een regenton gemaakt van een oud wijnvat die op gestapelde stoeplepels staat. Wel wat duurder day de plastic variant maar hij gaat er met de jaren mooier uit zien (staat al 13 jaar 👍). Mijn Zweedse buren hebben van zgrote zinken vuilnisemmers, regentonnen gemaakt. Zal een foto voor je maken. Helena

Helena zei

O shoot, voor de spelfouten. Vervelende autocorrectie. 😉

Clarien Cornelisse zei

Ben benieuwd naar de foto's!

Clarien Cornelisse zei

Ellen, stoeptegels, tuurlijk!

Greetje, U element moest ik eerst googelen, maar ook handig! en daar kan je dus nog wat onder zetten

Mrs.Lavender zei

Een tuin of bijzet tafeltje van hout, dat niet meer wordt gebruikt of van de kringloop. Iets groter dan de regenton, dan staat hij stevig.
Eventueel een stukje van de poten afzagen.

Anoniem zei

wij hebben ook stoeptegels onder de regenton, gecombineerd met klinkers. Ik heb nog even een vraagje; afgelopen week kwamen bij mij de wormen uit de (kunststof)compostton gekropen, is dat een goed of een slecht teken....?
groet Janny

Clarien Cornelisse zei

Janny ik had vrijdag al op je vraag gereageerd, scroll maar even terug! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...