Interrail.

on donderdag 9 juni 2016De tijd tussen je eindexamen, en de uitslag van dat examen, moet je gepast doorbrengen vinden de middelbare scholieren.

Van mijzelf uit die tijd herinner ik me een weekje op een kampeerboerderij in Schiermonnikoog. Met heel V6 gingen we daar daar naar toe. Very very low budget was het. We aten elke dag chili of macaroni of pannenkoeken, maar hadden de grootste lol daar op het eiland.

... ´s nachts met z´n allen in een bunker, diep onder de grond, kaarsen en chips en veel bier mee ..... en grote verhalen!! Dat we hier over tien jaar weer met z´n allen naar toe zouden gaan. Reunies houden.

Haha nu gaat het heel anders. Schiermonnikoog is allang uit de mode, en verruild voor Chersonissos.
Onze jongste kwam vanavond thuis, gelukkig niet van Chersonissos, maar van twee weken interrailen met haar vriendin. Dwars door Praag, Wenen, Zagreb, Budapest .....

Ja de jeugd heeft tegenwoordig een heel budget, vanaf hun twaalfde, dertiende de eerste krantenwijkjes en zo oplopend naar pizza koerier of oppasbaantjes. Een week macaroni eten is er niet meer bij!

Nou het zij ze gegund. Er komen nog jaren aan van hard studeren en daarna ... de wijde wereld in en je plek daar vinden en zelfstandig worden. Nu mag je de was nog mee naar huis nemen.

´Oja mam, omdat ik morgen weer door ga (een volgend project) .... kunnen we vanavond misschien nog even snel een wasje draaien?'De was droogt, de vakantieverhalen worden gespuid, de volgende tas wordt weer ingepakt, vriendinnen geappt en we hebben Kroatische koekjes bij de koffie.

En morgen .... weer tuin- en Farm berichten!
1 reacties:

Henriette goossen s zei

Er is inderdaad veel veranderd in de loop der tijd. Maar als ouder geniet je toch ook als je de verhalen van je kinderen hoort. Ze kijken er hier( in roemenië )trouwens raar van op als je verteld dat ze met 14 jaar al beginnen te werken .Hier doen ze dat meestal pas met 17 of 18 jaar en dan vaak om de studie te kunnen betalen .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...