Buurman & buurman.

on woensdag 15 juni 2016
Gekregen van broer Wiebrand, een tijdje geleden. Een regenpak. Hij was aan het opruimen. ´Neem jij die maar mee,´zei hij, ´want op een boerderij heb je altijd regenpakken nodig.'

Nou daar lag hij in de schuur te liggen. Ik draag hem niet want een regenpak zweet zo snel. Dan maar liever nat van de regen.

Maar ineens komt dat regenpak nu heel goed van pas. En dat kwam door de mais, die ik nét vier dagen geleden gezaaid heb, en die nú al prachtig opkomt ... maar wat denk je ... al die schattige vogeltjes hier, roodborstjes en vinkjes en tureluurtjes en grashupseltjes etc etc, die zitten op de jonge kiempjes te knagen! Hop ze bijten de pas opgekomen plantjes zó door!!

Nou ja!!

Waarom dat nou weer is? Er is méér dan genoeg ander voer voor ze. Maar nee hoor, die kiempjes moeten ze hebben.

Nou, verzin dan maar es een list!

En dan natuurlijk ook nog een biologisch verantwoorde list. Heel erg bedankt Wieb voor je regenpak, en ook dat hij zo'n lekker opvallend kleurtje heeft! Want .... dit werd de list:


Een wapperende vogelverschrikker. Vogels zijn er dóódsbang voor, schat ik, en hij kan ook nog prima tegen de regen. En zelf vind ik het wel een gezellige aanvulling op de tuin, zo'n nieuwe buurman.

Jammer genoeg vinden de roodborstjes het ook een hele gezellige aanvulling op de tuin, zo'n nieuwe buurman, en na vijf minuutjes komen ze gezellig tussen z'n benen scharrelen. Lekker verder aan die zoete maiskiempjes knagen.

Ja ... en nu weet ik geen listen meer.

Vanmiddag langs zus Marjan, in het hoge hoge noorden. Een oase van bloemen is haar tuin. Een paar jaar geleden hebben we samen bij haar een nieuwe moestuin aangelegd.
 


Met hulp van Klaas, de energieke buurman van 70 plus!! Dat was nog es een leuke klus.

Inmiddels is de moestuin een groot succes, dat wil zeggen sommige dingen doen het erg goed, andere dingen zijn gestopt, wegens te arbeidsintensief voor Marjan, die een drukke full time baan heeft. Ja dan heb je niet altijd tijd en energie om na een lange dag nog uren en uren in de tuin te werken.

Aardbeien bijvoorbeeld, zijn dan een prima oplossing! Weinig werk, veel oogst!


Ja dat is een van de leuke dingen van een moestuin hebben. Je kunt per jaar, per seizoen beslissen wat je wil telen, hoeveel tijd je dit jaar hebt, wat je lekker vindt en wat bij jouw wel of niet lukt.

Hartstikke flexibel ben je met zo'n moestuin!!

En het trekt ook nog eens buurmannen aan! Hier zie je oud buurman Kees! Wat een buurmannen allemaal vandaag! :D ...... en komen ze nu voor de aardbeien, of voor Marjan?

Voor allebei denk ik! :D


4 reacties:

Boer Jennes zei

Laatst een intellectueel gevecht aangegaan met een Gaai. Deze had het op de erwten en kapucijners gemunt. Netjes een net om de peulen gelegd, maar de Gaai kwam terug, bestudeerde de zaak, vond een gat en voilà! Dus vervolgens ieder gaatje gedicht en zelfs ik kan nu nog maar met moeite een erwt of kapucijntje oogsten. De Gaai komt iedere dag terug, maar heeft de volgende schaakzet nog niet gedaan....

Tanja zei

Haha, u maakt er een uitdaging van, leuk!
Ik heb verjaardagsslingers opgehangen als afschrikmiddel. Tot nu toe lijkt dat goed te werken. En nog best gezellig ook, zo'n feestelijke tuin!

Henriette goossen s zei

Hier valt het gelukkig mee met de vogelvraat. Ik weet dat mijn Opa vroeger spiegeltjes ophing tegen de hazen en konijnen , ik zie ook weleens oude cd's of stukken wapperend plastic bij mensen .Maar leuk is het niet de vogelvraat.

Clarien Cornelisse zei

jaja bijzonder hoor, die slimme vogels

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...