Queen Bee.

on zaterdag 21 mei 2016
De capucijnerbloem. Wonderschoon.

Eerst bleven de capucijner planten laag, want ik had geen tijd gehad om ze steuntjes te geven. Maar donderdag zijn er touwtjes opgehangen, en nu klimmen de planten als razenden omhoog. Ze struikelen over elkaar heen en dringen en duwen elkaar aan de kant in hun haast om aan de top te komen.

Prachtig bloeiende planten, met schittererd lila-paarse bloemen, die elkaar met de ellebogen wegwerken om zelf maar zo snel mogelijk en zo hoog mogelijk te komen. Zo dicht mogelijk bij het licht.

Ik zag een parallel ... met een krantenartikel vandaag ....

Heel toevallig las ik dat artikel, over de Queen Bee. Dat is de vrouw, die in een mannencultuur met veel pijn en moeite door het Glazen Plafond is heengebroken, en die nu een toppositie heeft bereikt.

Goed nieuws voor de andere vrouwen in dat bedrijf, zou je denken, die hebben nu een maatje, daarboven, die hun wel de ladder op helpt.

Maar dat schijnt niet altijd zo te zijn. Zo´n vrouw helemaal boven aan de top, omringd dor mannen, wil zich soms nog wel es distantiëren van haar sexe genoten. En ze helemaal niet steunen om ook omhoog te komen. Soms duwt ze andere vrouwen zelfs ...  naar beneden. Net zoals de bijenkoningin geen hofdame naast zich duldt.
Gruwelijk .... wij lijken dus op planten, en op dieren, soms. Het sociale gedrag is dan maar een flinterdun laagje. Maar goed, er zijn vast ook wel vrouwen die hun matties juist mee omhóóg trekken!!

Over een dun laagje gesproken. Heb je ook wel es twee kroppen andijvie, die aan het doorschieten zijn, en die óp moeten, maar je weet niet wat je ermee moet omdat ze bij je thuis geen andijvie lusten?

Nou, even roerbakken die andijvie, met wat knoflook, uien, tomatensaus en kruiden, en stop de hele handel in een quiche. Zie je hem hier onder? Ziet hij er niet super aantrekkelijk uit? Maar niet verder vertellen, het is maar een dun laagje kaaskorst en bladerdeeg .... en daaronder zitten dus die twee kroppen!! :D:D
Fijn weekend!


2 reacties:

Anoniem zei

Haha, de truc met het korstje werkt hier ook altijd. En wat de queen bee betreft, klopt dikwijls, zelf ondervonden. Ook leuk om mee te lezen over de boerderij, hier wordt ook volop gewerkt op dit moment ... we zitten dus in het stof. Succes ermee.

Kees de Boon zei

leuk, toevallig heb ik vandaag hetzelfde artikel gelezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...