Het Gooi Bevrijd.

on vrijdag 6 mei 2016Allereerst .....  Carin ........ héél hartelijk bedankt voor die tas met stoffen die je hier gisteren naar binnen hebt geschoven! Erg jammer dat wij er nou net niet waren.. ik had je graag ontmoet!


En verder hebben we vandaag helemaal niet hard gewerkt op de tassendag. We hebben er bijna genoeg, op een stuk of wat na, om aan de beloofde giften te voldoen. En het is ook eigenlijk meer een winterwerkje, dat naaien. Niet iets voor een stralende mei dag!

Nicolette had op pinterest een leuke foto gezien, van een T-shirt, dat een tas werd, in drie minuten. Er zat geen tutorial bij dus ze ging het zelf op gevoel uitproberen met een oud shirt. Kijk maar mee.Hiertussenin ... de onderkant vast stikken.
Haha wat een snelle leuke tas! En heel geschikt voor groenten en groot fruit! Voor mandarijntjes moet je de knipjes misschien wat kleiner maken.

En hier, hopla, nog één! Voor als je niet veel naai-ervaring hebt en wel veel oude t shirts! Dank voor de demo Nic!

Shirley kwam ook langs. We hebben overlegd over de wildpluk-wandeling volgende week zaterdag want zij is onze deskundige! Maar ze had ook de naaimachine mee en maakte een mini en een maxi tas. Ach ja het is zo aanstekelijk, dat tasjes maken.

Verder ... dus niet veel tassen gemaakt vandaag, wel veel gelachen. Ook belangrijk! En lekker in de zon gezeten natuurlijk!

Omdat alle kroost met aanhang dit weekend thuis komt moest ik één en ander inslaan. Bijvoorbeeld een extra luchtbed. Wat denk je, ik kom Blokker uit ... en het is ineens oorlog in de Nassaulaan!! Help!!

O maar wacht even, die soldaten staan gewoon broodjes te eten van Bakker Bart. Dat ziet er niet uit als oorlog. Iedereen loopt er rustig omheen te kijken, kleine jongetjes mogen achter het stuur. Oja dat is onze Bridgehead natuurlijk. Die doen elk jaar een hele show met die leger wagens en hebben dan hun oude pakjes weer aan.

Er zijn ook dames bij, in 'jaren 40's' tenue.
Iets verderop, precies tegenover de Hunkemoller, is zelfs een hele show! Ik ben net te laat, de show is afgelopen en de pick-up gaat weer dicht. Jammer nou.

'Het Gooi Bevrijd' is een evenement van vier dagen, door het hele Gooi. Overal worden show's gegeven, en zijn optochten en demonstraties. Met wel zestig van die oude brikken, helemaal in gave staat nog, rijden ze rond en de dames en heren zijn in militaire outfit of in de stijl van die jaren. Ook een manier om de oorlog te herdenken, en de bevrijding, en er zelfs een heel feest van te maken!

Kijk en daar iets verderop zie ik vier dames in mooie pakjes zitten op een terrasje. Nou even brutaal zijn. 'Mag ik een foto van jullie maken?' Ik bedoel dus, gewoon zittend aan dat tafeltje. Maar ze springen overeind met z'n vieren!!


Alsof ik van de Telegraaf ben! Maar wel heel aardig. Ik laat dus maar even hun kaartje zien, mocht je ze willen boeken! :D

De  4 Sisters  dus.

Heel Bussum zit vol met de bevrijders! Ineens zie je ze overal opduiken, op alle terrasjes en in de winkels en in de McDonalds.

Voor ons geen McDonalds want vanavond is pizza avond. Beetje sla uit de kas erbij, lekker super makkelijk! Morgen koken we wel weer gezonde happen.


Op de terugreis zijn de 4 Sisters net aan het zingen. Lijkt me erg leuk om zo met een groepje te zingen, van die vrolijke Andrew Sisters liedjes. Kijk het publiek wordt er ook vrolijk van.


0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...