Gluren bij de buren.

on donderdag 5 mei 2016Normaal gesproken zie ik Paul niet op Hemelvaartsdag, want dan worden er altijd lange trainingsritten gemaakt, met de mannen. Maar ja hij zit nu met die rib, en met dat gekneusde lijf, en veel kan hij nog niet.

´Zullen we naar Punthorst rijden?' stelde hij vanmorgen voor. 'Om ons nieuwe huis heen wandelen?'

Goed idee! Laten we es gluren bij de buren, want in het huisje zelf kunnen we pas volgende week terecht. Kijk, dit zijn de overburen. Die had ik al es laten zien.

En als je helemaal langs de sloot loopt, tussen de weilanden door, dan kom je bij de buren rechts achter. Hier zie je ze in de verte. Die soort van 'schuurtjes' die je ziet, daar houden ze duiven in. We zijn er helemaal heen gelopen en hebben vol verbazing staan kijken naar die duiven.

Ik ken duiven alleen maar van hier, uit de bebouwde kom, van die dikke, vrij slome houtduiven, die de hele dag zitten te roekoe-en. Maar dit waren supermooie snelle beestjes, die in groepjes rakelings langs je heen vliegen. Witte buikjes, heel sierlijk, ze doen alles precies tegelijk. Ze lijken wel iets op de zwaluwtjes qua behendigheid. Mooi hoor.

Paul loopt ook al wat sierlijker. Maar hij is nog geen zwaluw...

En de buren links achter. Ze hebben (dat kun je niet goed zien) langs de voorgevel een wilde wingerd groeien, waardoor hun hele voorgevel een rode blos heeft.

En natuurlijk zijn we over de tuinderij van de buren rechts gelopen, De Zonnehorst. Daar is al veel in de grond gezet. Henk is mooi op schema met z'n gewassen! Ik kijk even bij de knolvenkel, die ongeveer net zo ver is als die op Moeskers Moestuin. Gelukkig. Ik loop niet achter! :D

En er zijn zelfs nieuwe buren, bij de buren. Op het terrein van De Zonnehorst staat een Yurt. Daar woont een jong stel met een baby. Ze werken bij Henk en wonen tijdelijk in die Yurt. Vlak achter onze heg. Ook heeft Henk nog twee Duitse stagiaires. Maar ondanks al die extra handen is het erg erg druk momenteel op het bedrijf.

We zien Henk nog even op het land, hij is bij de haver, waar veel onkruid staat en die ge-egd moet worden. Hij vertelt waar hij allemaal mee bezig is. Pffff daar is Moeskers Moestuin niks bij. Ik beloof natuurlijk dat zodra wij hier wat vaker zijn, ik hem en Hillie kom helpen. Voorlopig heb ik hier toch nog geen groentetuin.


We kijken nog even waar al de zwaluwtjes naar toe vliegen. Ja die wonen in de kapschuur. Ze bouwen daar boven in hun nesten, en gooien de poep uit hun nesten zo op de grond. Daar wordt je schuur een smeerboel van natuurlijk maar kijk es hoe mooi je dat kan oplossen! Kistje eronder hangen!

Dag huis. Tot volgende week!
2 reacties:

Es zei

Wat een prachtstek!
X Es

Martine zei

Dank voor die mooie wandeling...........

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...