Boer en boerin!!

on vrijdag 13 mei 2016Het is zo ver.

Vandaag waren we in Nieuwleusen bij de notaris. En het boerderijtje van Klaasje en Dik, is nu van ons. Ongelofelijk. Hebben we zomaar ineens een boerderijtje.

En niet zómaar een boerderijtje .... het is een prachtige plek, waar Dik en Klaasje met pijn in het hart van afscheid nemen, wegens gezondheidsproblemen. Bijna dertig jaar hebben zij hier gewoond. Maar zo gaan de dingen soms.

Ze hebben gelukkig zelf een mooi nieuw huis gevonden in Nieuwleusen. Ik hoop dat ze vaak langskomen voor een kop koffie. Het zijn zulke lieve mensen. Een beetje plechtig overhandigt Klaasje mij de sleutels. ´Ik zel ze mar aan oe geven, want de vrouwlu bint toch de boas.´

Wat een wijze vrouw die Klaasje! :D:D

En daar staan we. In het lege zonnige huis.

Ik kan niet anders zeggen dan dat we enorm hebben gebofd met de vorige bewoners. Want echt, het huis is spik en span. De enorme tuin om het huis is helemaal gemaaid. Alle perken zijn geschoffeld, en het huis is schoon en alles is in orde.


s Middags komt de aannemer langs. want we willen snel met het verbouwen beginnen. Hoe eerder hoe beter. Toch moeten we onze planning bijstellen. In augustus verhuizen zit er niet in. het zal wel november of december worden voor alles klaar is.

Maar geeft niks hoor. We gaan elke vrijdag hier naar toe en gaan alvast beginnen met het aanleggen van een moestuin, de omgeving verkennen, de tuin net zo netjes houden als Klaasje dat deed,  en natuurlijk helpen op de tuinderij ernaast. Op De Zonnehorst.

En dan ... rondlopen door onze tuin en op het erf ... kijken ... sfeer proeven ... hee er zijn hier zelfs seringenbomen!! En bessenstruiken!


We overwegen om een doorgang te laten maken van het boerderijtje naar de paardenstal. Een doorgang van glas. Want in de paardenstal komt Pauls kantoor. Maar eigenlijk ... is dat tussendeel tussen de beide huisjes ook heel mooi juist zónder zo´n doorgang.

Ja er moet nog veel worden nagedacht en met de aannemer overlegd.

Ergens onder een vloer zit zelfs nog een kleine voorraadkelder. Maar wel erg vochtig. Of dat te gebruiken is? Niet voor aardappels denk ik, maar wel voor zuivel misschien en voor wijn en cider.

Zo leuk wat Klaasje en Derk voor ons hebben achtergelaten .... al die oude gereedschappen en gebruiksvoorwerpen ... ik had daar met belangstelling naar staan kijken. En nu mogen we dat zo maar houden. Een oud wasbord, een bezem van huttentut stro, een echte oude zeis. Prachtig!De vlier bloeit hier ook al. Ik had stekken willen meenemen uit Bussum maar het is niet nodig. Vlier genoeg in Punthorst!

En dan, het belangrijkste van een leuke woonplek ... de buren! Wij gaan bij ze langs met een fles bubbels. Het is net half vier en dan wordt er op de tuinderij koffie gedronken. Ook de jonge buurtjes die in de Yurt wonen, tussen ons huis en De Zonnehorst in, zijn er bij. Ze hebben een klein meiske van anderhalf.Nou. Proost! We zijn boer en boerin!!

Maar voorlopig wonen we nog gewoon in Bussum. En rijden heen en weer. Elke vrijdag. Al was het alleen maar om de lieve plantjes die Klaasje voor ons heeft neergezet in de keuken (anders ziet het er zo ongezellig uit vond ze) water te geven!
26 reacties:

Ton zei

Wat een mooie plek en wat een ruimte. Veel geluk op jullie nieuwe plek.

moestuinmeisje zei

Ontzettend gefeliciteerd met deze prachtige plek!

Hannah Bos zei

Van harte gefeliciteerd en veel geluk met jullie nieuwe onderkomen. Ziet er echt prachtig uit en ik verheug me op alle blogverhalen die er hoop ik gaan komen!
Groet Hannah

de Vissertun zei

Wat een mooie plek. Veel geluk hier met elkaar!

Es zei

oooooh wat fijn voor jullie ik jubel helemaal mee zo leuk!!!! Gefeliciteerd!!!!
X Es

Daphne Coers zei

GEFELICITEERD!!!!!
Een hele mooie, spannend, nieuw stap in jullie leven.
Geniet ervan en heel, heeeeeel veel geluk en plezier op jullie nw stekkie.
Groetjes, Daphne

ivoorwit.blogspot.com zei

Welkom in Overijssel. "Over de Iessel, ......."
Jullie zullen er vast fijn wonen.
Fijne tijd, groetjes, Thea.

Jan zei

veel succes en je weet het als je planten nodig hebt voor de tuin (Sier) kom maar halen, zevenblad vrij.
Gr Jan Wilde een Tuin.

madelief zei

Gefeliciteerd! Het zal wel een hele drukke tijd worden maar dat kan je zeker aan! Leuk om het allemaal via je blog te kunnen volgen.

Martine zei

Wat een prachtige nieuwe plek.
Ik wens jullie heel veel geluk met je nieuwe huis........

Anoniem zei

geweldig leuk huis op een mooie plek! ik zou toch maar vlierstekken meenemen. want die witte bloem op de foto is de lijsterbes. ook heel mooi, maar geen vlier!

Tante Titi zei

Proficiat met jullie mooie nieuwe stek!

Mrs.Lavender zei

Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe huis!

Mrs.Lavender zei

Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe huis!

vlasje zei

Wauw, dromen worden wel werkelijkheid!

Anoniem zei

Dikke proficiat. Het ziet er prachtig uit en ik ben er van overtuigd dat het nog prachtiger zal worden. Een beetje druk in de aanloop misschien , maar zeker de moeite waard. En met goede buren kom je ook al een heel eind. Veel succes met het vervolg

Bij Kaatje zei

Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis, op een prachtige plek! Veel geluk samen daar en veel plezier ook met het opbouwen en verbouwen.

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd !
Een prachtige plek met heeel veel ruimte.
Groetjes Nancy

liz zei

Het ziet er echt fantastisch uit

Jacqueline zei

Van harte gefeliciteerd en veel geluk gewenst straks op de nieuwe woonplek. Het ziet er in ieder geval prachtig uit, wat een mooi huis en de omgeving idem dito.

@nnemiek zei

proficiat en heel veel geluk op jullie nieuwe plekje!!

Madelief Weideveld zei

heel, heel erg gefeliciteerd.....en ik weet waar het is immers!!!
Ik zend je een groet en kom vast een keertje langs.
Dag hoor!! Carin

Ellen zei

Wat geweldig allemaal, heel erg gefeliciteerd! Het moet voor Klaasje en Derk wel een fijne gedachte zijn dat er zulke enthousiaste en nu al toegewijde mensen komen wonen op hun plekje.

Hanneke Ruiter zei

Het buitenleven bij huis kan beginnen! En boerin was je al. Volgend haar pluk je in de pyjama op blote voeten 's morgens voor bij het ontbijt :)
Veel geluk daar maar eerst veel succes met de verbouwing!

Helena zei

Wat geweldig! Eindelijk je nieuwe plek. Genieten maar! Helena

Zem zei

Van harte gefeliciteerd met het bezit van deze boerderij met het land en alle schitterende mogelijkheden. Heerlijk plannen maken: hopelijk gaat de verbouwing een beetje vlot!
Hartelijke groet, Zem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...