Gewoon dagje.

on dinsdag 19 april 2016Is je wel es opgevallen hoe het groen in de bomen van onder naar boven kruipt? Bovenin zijn de meeste bomen nog kaal, terwijl aan de onderste takken het groene waas al verschijnt.

In de kas wordt het ook steeds groener. De courgette en zonnebloemen en pompoenen verschijnen boven de grond. Links en rechts vouwen ze een frisgroen blaadje uit, als de twee oren van Mickey Mouse.

Nou dat wordt dus zoeken naar plekken op ze uit te planten.

Voor een courgette mag je echt wel een vierkante meter rekenen.

Ik heb hier naast de aardbeibedden een driehoekig stukje grond over, en dat is wel geschikt voor een stuk of acht planten. En dan daar rechts langs het hek nog wat buiten-tomaten. Daar moeten dus nog wel steunen komen. Dat moet je doen vóór je de tomaten plant, want anders beschadig je de wortels, en daar kunnen ze slecht tegen.

Héél veel compost op dit bed, tomaat en courgette zijn beide enorme hongerlappen.

Oja en bezoek had ik ook nog vandaag. Olaf kwam eens langs. Gezellig. We hebben samen de aardappelbedden gewied, want die staan al boven de grond, en bij de bessen gekeken. En eigenlijk vooral veel zitten kletsen. Dat kan Olaf heel goed.

Gelukkig had hij voor de catering gezorgd (ik ben daar slecht in) .... en we hadden chia thee en een soort van brownies. Hij noemde de naam nog, iets met 'fudge' erin, erg lekker!


We hebben het gehad over de toekomst van Moeskers Moestuin. Want ik ga hier dus weg. Net nu de tuin steeds beter begint te worden, en de bodem is een juweel! We gaan kijken wie er nog meer geïnteresseerd is, en of er een vervolg kan komen.

Mij benieuwen!

En vanmiddag nog even naar Hilversum, door het bos, waar dus al dat lichtgroene waas aan de bomen komt. Het is net alsof je door een lichte groene serre fietst. Dat duurt niet lang. Over een maand is het bos donker en schemerig.

Ja het is gewoon simpel rechttoe-rechtaan tuinwerk, deze dagen in april. Alles goed bijhouden. En verder, af en toe een afspraak, of een leuk frutsel klusje om het een beetje gezelliger te maken, ook buiten natuurlijk!


Ja daar wil ik het hoofd wel even neerleggen na een dag tuin! :D


1 reacties:

natuurlijk-rijk zei

Lekker genieten dus, heerlijk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...