Boeken.

on zaterdag 16 april 2016

 


De prachtige prentenboeken van Lynn Plourde ... met schitterende illustraties .... die zijn zo mooi daar kan je uren naar kijken. Over de lente bijvoorbeeld .... en over de maanden Maart, April en Mei


En ook hier bij ons .. het is al half april en wij willen zo graag dat het buiten lekker warm is en dat we in het zonnetje onze botten kunnen warmen ... maar ..... allez houp!! April doet wat ze wil! Niks lekker warm vandaag. Gewoon de winterjas weer aan!

In Lynn haar prachtige boek wordt dat mooi omschreven ... als de zusjes Maart, April en Mei zich moeten aankleden voor het nieuwe seizoen, dan wil het meisje April helemaal geen dun zomers jurkje aan!

Ze hoeft niet zo nodig mooi te zijn. Ze wil een warm pak aan! Want in april is het gewoon nog KOUD!!
Ook op de tuin werd ik vandaag geconfronteerd met die kille kant van april .... De insecten en andere beestjes hebben in de wilde natuur nog niet zo veel te eten, er groeit nog niet veel. Dus werpen ze zich massaal op mijn jonge sla en op mijn kooltjes ...

Oh oh april ... je vraagt wel geduld van de tuinder. Zie je het? Al die lege plekken?


... bijna de helft van de sla is opgegeten. Dat komt ook door de dikke lagen mulch die ik had laten liggen. Daar overwinteren veel slakken in. 

En ook van de kolen kunnen we denk ik wel de helft afschrijven. Dus daar moet je rekening mee houden in je moestuin! Als je vroeg plant zet dan véél meer in de grond dan wat je zelf op kan eten, want de natuur eet lekker een hapje mee met jouw vroege aanwas!

Nou, ik was snel klaar op de tuin. Dus toen heb ik vanmiddag maar de kinderboekenkast uitgeruimd. Eigenlijk kan er niks weg. Kinderboeken zijn stuk voor stuk juweeltjes. Grappig genoeg zijn de mooiste boeken degene die ik in de kringloop en op rommelmarkten vond. Je vraagt je af waarom mensen die boeken weg doen ....De boeken van Lynn Plourde, met de tekeningen van Greg Couch, zijn bij mij favoriet. Vooral omdat ze over de seizoenen gaan ... en als tuinder spreken al die details over de gewassen en de groei van de aarde mij erg aan. Als je zo'n boek tegenkomt neem het vooral mee!

Ook dit Russische kinderboek is een juweel! De vrolijke plaatjes komen regelrecht van het oude Russische platteland van een eeuw geleden. En alle details kloppen, ook welke planten er in welk seizoen groeien, en welke dieren er dan zijn ... heel knap gedaan!En dan ..... De Bloemenkinderen ... die ken je wel ...

Hier mooi gebundeld in een groot boek met prachtige gedichten. Niet alleen vanwege de mooie tekeningen een aanwinst, maar ook hoe de bloemen en planten worden omschreven, je krijgt er helemaal de kriebels van om je eigen tuin ook onmiddellijk vol te zetten met al die mooie bloemen.


Ja en dan heb je nog Carl Larsson ... de man die laat trouwde ... met een jonge vrouw, en toen ook meteen helemaal de achterstand inhaalde! Ze kregen een hele bende kinderen en noemden hun huis Huize Zonnegloren met al die vrolijkheid van al die kinderen en dieren en planten en andere rommel.

Hij heeft prachtige tekeningen en stripverhalen gemaakt over zijn gezin, van zijn eigen huis en tuin en zijn eigen leven.
Je zou toch zó bij hun aan willen schuiven! 

Leuk hoor, die boeken, op een regenachtige kille dag in april, als het nog maar lang niet wil zomeren! Hee ... maar toch zie ik daar vanuit ons zolderraam de zon aankomen!! Morgen een mooie dag?Heb een fijn weekend! Tot maandag weer!
3 reacties:

Kitty Seebregts zei

Toch geen" mollenboekjes" weggedaan he???

katrina zei

Bewaar die juweeltjes goed!!
Om voor te lezen aan je kleinkinderen.

Anoniem zei

Vooral dat engelse boek is erg mooi. Ik kan me voorstellen dat daaruit voorlezen hartstikke leuk moet zijn geweest.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...