Paasweekend.

on vrijdag 25 maart 2016
Tja pfff ik heb niet zoveel tuinnieuws ....  De eerste aanplant in Moeskers Moestuin zit erin. En ook hier in de achtertuin hebben we wat leuke boontjes en bloemetjes gezaaid. Ja, dat loopt wel.

En we zaten vandaag weer in Staphorst bij de aannnemer, die ons nieuwe huis gaat verbouwen.

En we ontdekten iets heel leuks! Ons boerderijtje is een 'klain huuske' (klein huisje) en wij dachten dat het in 1975 helemaal nieuw was opgebouwd. Maar ... onze aannemer heeft de originele tekeningen opgevraagd bij de gemeente, en het blijkt dat ons 'Huuske' een hele oude voorgeschiedenis heeft!!


Hierboven zie je de plattegrond van de originele boerderij. Een piepklein woonkamertje, geflankeerd door twee piepkleine slaapkamertjes, waarschijnlijk waren dat bed-stedes, en dan nog een kamer en een keuken, en nu het leuke ...

..... waar onze slaapkamer en badkamer nu gaan komen, daar stonden vroeger de koeien en de varkens. Dat was ooit de deel! In de tijd dat mensen en dieren nog hetzelfde huis deelden. Nou dat vind ik tof! Wij slapen dus in de oude stal. Leuk!

Ja en verder kreeg ik een grote zak bloemenzaad van Nicolette, om uit te delen in de zadenpakketjes. Nu alleen nog even 80 zakjes vouwen!

En iemand anders gaf zomaar een paar pakjes lelie-bollen. Ik heb nog nooit lelie-bollen in de tuin gepoot dus dat wordt een heel nieuw avontuur.

En nu ... is het paasweekend ... en één voor een druppelen de kinderen binnen. Ze komen allemaal thuis vanwege Lieks 18e verjaardag. Dus dat betekent ....

.... pizza!!! En korte blogjes! :D


4 reacties:

Anoniem zei

Leuk die plannetjes en dat stukje geschiedenis. Geniet van je familie en het paasweekend.

ivoorwit.blogspot.com zei

Gefeliciteerd met je dochters verjaardag. Een bijzondere leeftijd.
We hebben het nog een keer over Punthorst!
Goede paasdagen, groetjes, Thea

Es zei

Gezellige dagen en gefeliciteerd
X Es

grandma zei

gefeliciteerd met je dochter en fijne paasdagen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...