Koeien en honden.

on dinsdag 8 maart 2016

Het kwik zakt ´s nachts nog steeds .... tot onder het vriespunt. Ik wacht nog maar een paar dagen met het poten van de piepers, maar eind van de week gaan de eerste Frieslanders écht de grond in. En de uien ook. Hebben jullie ze er al in?

Er is tijd voor andere dingen, zoals nieuwe voorraden mineralen halen. Weet je nog die koeien die we afgelopen donderdag tegenkwamen bij het wandelen? Die maar niet bij ons weg te slaan waren?
Je mag niet dichter bij ze komen dan tot op 25 meter ... hahaha dat moeten ze die runderen dan ook maar es vertellen! Want zij trekken zich niks aan van die 25 meter. Gelukkig hadden die van ons geen horens, dat scheelt.

Ze hadden wel iets anders voor ons ......... en dat gingen Nic en ik dus maar even halen, een paar dagen later. Wat grappig was ... die mest lag vooral vlák bij de toegangshekken van het natuurgebied. Dus nou net daar, waar altijd de meeste mensen langs komen. Daar poepen die dieren schijnbaar graag. Geen idee waarom juist daar.

Voor de wandelaars is dat niet fijn, want je stapt het hek door en flats zó midden in een hoop. Nou leuk begin van je wandeling ....

Wij vonden dus dat we erg goed bezig waren met al die hopen daar weghalen.

En de composthopen op Moeskers Moestuin zijn ook weer gevoed. Wat een mooie kringloop weer!

Ook heb ik weer wat van die bordjes gemaakt. Je weet wel, restje hout, kwastje met schoolbordverf, stokje eronder geschroefd, en hopla je hebt stekers voor bij je rijtjes groente.

Het is zo leuk en makkelijk werk dat je er snel veel te veel hebt. Dus, waar kunnen we ze nog meer voor gebruiken?


Ja zo komt de tijd wel om voordat het weer echt druk wordt op de tuin! :D:D

Vanmiddag belde een oud collegaatje, die had ons huis te koop gezien. Gaan jullie naar het platteland??? Neee!!

Ja dat gaan we dus wel. En dus hebben we samen een lange wandeling gemaakt door het mooie bos in het Gooi (en dat wordt steeds mooier als je weet dat je weg gaat!!) en hebben over van alles gepraat. Maar ook veel over honden. Want daar moeten we ons nog in verdiepen.


Want wat voor hond komt er op de boerderij???


2 reacties:

grandma zei

dubbel gevoel over verhuizing af en toe ? :) Heerlijke verse poep geweldig.
Grandpa wil ook graag een erfhond, ja nog steeds hihi maar we werken allebei nog en dus ja , die hond moet nog wachten. Grandpa wil graag een heidewachter of een stabij die zijn super gezellig op een erf. Succes daar , veel liefs grandma

Es zei

Het eerste wat bij mij op komt zoals ik je via je blogs heb leren kennen is.......de Hollandse Smous :)
X Es

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...