Een tuin naar je aard.

on zaterdag 12 maart 2016Zaterdagochtend 10.00 .......

.....  samen naar het dorp lopen. Paul koopt altijd een krantje, en ik soms een tijdschriftje, en dan samen een bakkie doen.


Helemaal niks bijzonders doen we. Beetje rondlopen, met als hoogtepunt een nieuwe badmat bij de Hema kopen. En 's middags hebben we dan allebei ons eigen programma. Want héél veel doen we niet samen .... we zijn verschillend van aard. Dus dan doe je ook verschillende dingen.

Dat geldt ook voor je tuin. Verschillende types hebben verschillende tuinen. 

Misschien denk je wel es als je hier meeleest, wát een gemier en gepruts allemaal met die bakjes en rijtjes en paadjes .... echt he-le-maal niks voor mij zoals zij dat doet.Heb je er wel es bij stilgestaan wat jij voor een type bent? Hoe is jouw aard? En klopt je moestuin met hoe je aard is? Of is jouw tuin een kopie van een andere tuin, en voel je je er eigenlijk niet thuis? In je eigen tuin? Want dat kan.

Als je tuin niet bij je aard past wordt het een flop. Dan vind je er niks aan. Dan kap je er zo weer mee.

Vanmiddag bij mij, gingen de laatste uien de grond in. Nou, kijk maar, dan worden er touwtjes gespannen, en alles precies opgemeten, want tussen die rijen moeten ook nog bieten komen of wortels. Of pastinaken.


 Alles precies uitmeten, want de bedden zijn eigenlijk iets te smal. Maar het lukt nét! Alleen zijn de paadjes nu wel heel erg smal. Maar dat is op mijn tuin niet erg.

Want ik ben toch de enige die daar komt,  en ik loop altijd heel smal over die paadjes, voeten altijd achter elkaar en nooit naast elkaar en zeker nooit dwars. Ook bij het bukken, en wieden, altijd in de lengte staan, kijk zo ....


altijd zo ....

..... en zo sta ik dus nooit!!


Ja zo doe ik dat omdat dat bij mijn aard past. Ik vind dat leuk. Om zo heel precies en efficiënt te werken. Maar het hoeft natuurlijk niet per se allemaal zo.

Als je kleine kinderen hebt, of je bent een rommelkont en wil gewoon lekker dwars op de paden staan  of je wil helemaal géén paden, en misschien wil je ook wel gewoon over je bedden lopen, achter je hond aan die er ook overheen rent. Nou dan doe je dat toch? Dan maak je de paden breder, of je laat ze weg.

En je wiedt misschien wat minder, prutst wat minder, zit wat vaker stil op een bankje te kijken en te mijmeren en te genieten.

Misschien heb je dan iets minder oogst, en iets meer wilde kruiden, iets meer rommel ook, maar heb je wel een tuin die bij je past.

Ieder een tuin naar z'n aard! :D  Haha echt geen enkel rijtje te zien in die tuin hier boven. Maar wel een vrolijke!!

Heb jij een tuin naar je eigen aard? Of naar iemand anders zijn aard? ;-)

7 reacties:

Es zei

Mijn tuin is ik.....chaos, bont vol kleur en niet geordend maar wel ecologisch logisch toch??
Grappig want Lief en ik zijn ook totaal verschillend net als bij jullie, leuk!!
X Es

Clarien Cornelisse zei

grappig, want op je foto's zie je toch ook wel orde of evenwicht of hoe je het noemen wil.

Emmie zei

Mijn man en ik hebben gescheiden bedden.....op de moestuin.
Zijn bedden met touwtjes en orde en het liefst een waterpas en mijn bedden van tralala met een vinger een lijntje trekken en zaaien meer.
Vol bewondering kijk ik naar het uienbed met meetkundige preciesie en hij zet stokjes om mijn chaos wat beheersbaar te houden.
Wij zijn er zeer gelukkig en ook met elkaar!
Emmie

Kitty Seebregts zei

Ik begin met een moestuin dus weet t nog niet. Maar met een touwtje, ik weet t niet... Ik geniet wel van jouw blog!

Mijke zei

Haha ik heb echt definately een tuin naar mijn aard! De paden zijn rond, alles staat door elkaar, groentes staan veel te dicht tegen elkaar aan en het stikt er van de vergeten groenten :P wortels en bietjes die ik vergeten ben te oogsten of gewoon kwijt ben geraakt haha.

grandma zei

mijn tuintje is een beetje rommelig, ik werk eigenlijk het liefst met rijtjes , voor het overzicht he. Maar sommige bakken zitten vol met van alles en nog wat. Ik vind vooral het spontaan opgekomen spul leuk zoals munt, peterselie, rucola en vorig jaar zelfs postelein, ik laat het meestal gewoon staan , gezellig.

Martine zei

Wat is dit een heerlijke blogpost............
Nu voel ik mij weer helemaal thuis in mijn chaos. Mijn kleine tuintje met bloemen, kruiden, hommels en een gemakkelijke stoel voor als de zon schijnt.............

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...