Tassendag.

on vrijdag 8 januari 2016
Het was weer tassendag vandaag. Want dat gaat gewoon door. Ook in 2016 gaan we tassen maken van kringloopstoffen en die uitdelen.

Let trouwens es op als je door een winkelstraat loopt. Je ziet echt minder plastic tassen! Maar ... dat kan óók zijn omdat de mensen in januari gewoon minder kopen natuurlijk. De knip is leeg! :D

Maar hoe dan ook, er worden nog steeds veel te veel plastic tassen gebruikt, en met deze mooie stoffen tassen gaan we daar wat aan doen. Onder het naaien vandaag kwamen allerlei ideeën voorbij. Marjan en Linda zijn geen voorstander van 'gratis' weggeven, omdat we er zelf ook kosten aan hebben, en omdat 'gratis' vaak toch ondergewaardeerd wordt. Dus er komt in elk geval een pot voor een bijdrage.

Betty had het idee om in de tassen een recept te stoppen. Dus, niet alleen een papiertje met daarop de instructie voor hoe je een tas moet maken, maar ook een tekst met zoiets als ....

Geen plastic soep maar groentesoep!! :D:D

En dan een lekker recept erbij. Ja, ook leuk!!

Nou kijk es .... met z'n vieren waren we vandaag! En hier(onder) liggen zomaar even 144 tasjes!! Nou, eerlijk gezegd zat daar vooral flink wat huiswerk van Betty bij ... en ook zo'n kleine dertig stuks van mij, rustigjes aan in de kerstvakantie gemaakt.


Wat een rijkdom. Zoveel tassen om te verspreiden!

En nu nog bedenken hoe we dat gaan aanpakken in 2016. Maar dan wacht ik even tot Petra en Nicolette er ook weer bij zijn, om spijkers met koppen te slaan.

En dit .... is een hele speciale ... die mag even in de spotlights, hoewel het met kunstlicht helaas niet goed te zien is hoe mooi dit tasje is. Betty heeft er een stukje quiltwork opgenaaid ..... zo mooi!!!
Hebben jullie dat ook, dat je, met ál die aandacht voor duurzaamheid, op een andere manier spullen gaat kopen? Bijvoorbeeld dat je probeert om plastic te vermijden? En dat je etiketten beter leest?

Ik had een rol touw nodig. En had vanmiddag gehoord dat er bij de Hema hennep touw te koop is. Nou, duurzamer kan haast niet. Dus hebben we dat touw gehaald bij de Hema. Het zijn maar kleine dingen, druppeltjes op een gloeiende plaat .... maar het geeft toch hoop.
Het geeft hoop, omdat alle bedrijven met die dingen bezig zijn. Toegegeven, ze zijn daarmee natuurlijk vooral bezig omdat ze winst willen maken, en duurzaamheid is 'hip', duurzaamheid verkoopt.

Maar dat maakt geen bal uit. Feit is, dat er in heel veel winkels voor bijna alle spullen ook wel een 'duurzame' variant te vinden is!

En dat was 5 jaar geleden echt nog niet zo!! Dus, die kopen we!! Omdat de hennepteelt wel een steuntje in de rug kan gebruiken, en de Hema zelf trouwens ook!
Tot slot ... wie van de dames heeft vanmiddag haar brilletje laten liggen? (haha want we hebben er allemaal een)


Wil je meehelpen met de tassendagen? Vanaf nu elke twee weken op de vrijdag bij mij thuis. Je bent van harte welkom!

3 reacties:

Anoniem zei

Hallo,
Leuke blog heb je, lees altijd mee, jouw positiviteit en creativiteit zet aan tot actie. Proficiat.
Ook in 2016 zal ik tot uw lezerspubliek behoren.
Had wel een bedenking bij het touw in de Hema : eigenlijk wel jammer dat dit dan terug verpakt is in plastiek. Lijkt me helemaal niet nodig, er is nog veel werk aan de winkel om het plastiekverbruik daadwerkelijk naar beneden te halen. Geen plastiekzakjes meer is een goed begin, maar er kan nog veel meer.
Groetjes, Nancy

Daphne Coers zei

Whahahaaaaaa, ik lig hier helemaal in een deuk, over dat BRILLETJE!!!
Wat een zielige foto, zo alleen op tafel, gewoon vergeten door zijn baasje......whahahaaaa. Nou, die komt snel genoeg terug hoor, want als je eenmaal zo'n brilletje nodig hebt kun je niet lang zonder.

Wat is dit toch een leuk idee, die tassen.
En wat zijn jullie productief!
Goed idee om er wat geld voor te vragen. En als je er dan een recept bij in doet hebben mensen ook nog een extraatje erbij! Leuk hoor, om met elkaar ideeën te verzinnen.
Succes met de tassen.
Groetjes, Daphne

Clarien Cornelisse zei

Nou Daphne de eigenaar is gevonden hoor. Het brilletje is niet meer vergeten en zielig! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...