Biovoordeel ... in Baflo!

on dinsdag 19 januari 2016Onze biologische droogwaren, zoals granen, noten, rijst, olie, en gedroogd fruit, koop ik in zo groot mogelijke verpakkingen. Dat is goedkoper en het scheelt ook een bende plastic.

Ik bestel al die dingen bij Biovoordeel.

Wat mij opvalt is hoe zorgvuldig ze plastic vermijden bij het verpakken, en hergebruikte dozen en gerecycled opvulmateriaal gebruiken. Echt een bedrijf waar je nieuwsgierig naar wordt! :D

Dus toen ik vandaag tóch in Uithuizen was, bij broer Wiebrand, besloten we om de voorraad dit keer zelf op te halen. Want de loods van Biovoordeel is in Baflo, en dat is toevallig weer vlakbij Uithuizen.

Je hebt daar op het Hoogeland altijd een beetje het gevoel dat je bijna van de wereld af rijdt. De aarde moet hier wel ergens ophouden, Het is zo leeg ..... en ook stil. En mooi!

Ik bel de eigenaar op. Ben de Vries. We moeten nog even op hem wachten, en lopen het dorpje Baflo maar in. Daar gaat het meteen omhoog, de bult op. Zo'n bult wordt hier een wier of een terp genoemd. Dat was zo'n duizend jaar geleden heel handig, toen er nog geen dijken om Groningen lagen, en de zee regelmatig de provincie in spoelde.

De kerk ligt altijd op het hoogste punt. Want dat was toen het belangrijkste in zo'n dorpje, zo'n kerk. Nu zou de Aldi daar komen te staan denk ik. Of de Action? :D:D

Helaas staan we hier bij de verkeerde kerk. Ik dacht dat dit de stok-oude Laurentius kerk uit de 12e eeuw was ... maar dit was hem dus niet, die was iets verderop. We hadden ook te weinig tijd.

Dus ... terug, de Rijksweg weer oversteken, gewoon zonder zebra, dat kan hier wegens erg weinig verkeer. En dan lopen we een klein weggetje in op weg naar Nowhere ... lijkt het wel ... en daar is de loods.

En daar heb je Ben ook in een wit busje! Wat leuk om 'de man achter Biovoordeel' te ontmoeten!

Mogen we rondkijken? Tuurlijk! Mag ik foto's maken? Tuurlijk, ga je gang!!

Ben is terecht trots op z'n bedrijf. Hij is ooit begonnen in de garage achter zijn huis in Ezinge, dat is óók zo'n schattig middeleeuws Gronings dorpje. Dat bedrijf, een webwinkel in biologische producten, had als doel om duurzaam leven betaalbaar te maken.

En toen ging dat groeien, en nu heeft hij een deel van een loods in Baflo gehuurd. Er is duurzame verlichting aangebracht, duurzame verwarming, en overal staan dozen die weer worden ingezameld, en eindeloos hergebruikt. En .... allemaal bekende biologische merken!

'Kijk,' zegt Ben, 'een weegschaal uit 1965. Niet kapot te krijgen. Die weegschalen waren zó goed dat de leverancier failliet ging, want elke klant hoefde maar één keer in z'n leven een weegschaal te kopen!'

Deze is ergens op een markt op de kop getikt. Nou, ik ga ook uitkijken naar zo'n weegschaal!

Verder hebben we het nog gehad over hoe je energie neutraal kunt bouwen. Ben had daar een paar hele leuke ideeën over. En in verband met de verbouwing van ons nieuwe huis was ik daar erg in geïnteresseerd natuurlijk. Maar daar vertel ik later wel meer over.

Onze bestelling staat al netjes klaar. We kunnen weer even vooruit! En van Ben krijgen we nog chocola mee voor de terugreis.

Love Chock, en een mooie zonsondergang! Wat wil je nog meer! Dankjewel Ben en tot ziens!

Overigens hoef je niet helemaal naar het einde van de wereld te rijden hoor als je ook bij Biovoordeel wil bestellen. De transportkosten van de webwinkel zijn heel redelijk.

Wat is hier in het noorden een bende sneeuw gevallen. Bij ons in Bussum was dat heel wat minder. Maar ook daar flink gevroren vannacht! En heel stom, ik heb voor het eerst alle Aloe Vera's buiten laten staan. Mijn kleine kwekerijtje, dat vorig jaar al heel erg was uitgedund ... is nu geschiedenis! :(

Alle planten stijf bevroren!


Jammer jammer .... het zijn de achter-achter-achter kleinkinderen van de van de allereerste Aloe Vera plant, van zo'n 20 jaar geleden. Maar geeft niks. We gaan volgend jaar weer vrolijk aan een nieuwe kwekerij beginnen.

Nu alleen maar te hopen dat niemand koortslippen en zonnebrand enzo krijgt dit jaar.


2 reacties:

Cin zei

Dit soort reclame mag je van mij nog maken. Net wat ik zocht, wat ik in België vond was allemaal ontzettend duur. Opnieuw bedankt voor het delen.

Marin Anke zei

Ah, wat leuk om daar eens binnen te kijken!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...