Tassendag, en gras.

on vrijdag 13 november 2015
Vanmorgen kwamen Anneke en Marine uit Naarden langs op de tasjesdag .... niet zozeer om te naaien, maar vooral voor de gezelligheid ... ze waren benieuwd hoe dat er hier toe ging met dat tasjes naaien. Nou dat is ook een hele legitieme reden om langs te komen natuurlijk.

Wel jammer dat we te druk waren met koffie drinken en kletsen (het waren ook nog es verwoedde moestuiniersters allebei!) en met de tassen, dat we geen foto's gemaakt hebben. Naja. In januari begint de tweede serie tassen-inloopdagen! Dan komen de dames uit Naarden ook helpen.

Mocht je ook wel es een leuk lapje stof hebben, maar dat eigenlijk net iets te dun is voor een sterke tas, net als dat stof hier, met die huisjes, neem de stof dan gewoon dubbel. Dan heb je meteen een mooie voering. En het hengsel kan je tussen de twee lagen wegwerken. Het hengsel maakte ik van drie lagen in plaats van twee. Ook voor de stevigheid.

De tassen hangen daar rustig te wachten. Kindertassen en shoppers en platte tassen. In totaal nu ... bijna zestig. De laatste inloopdagen dit jaar zijn op 20 en 27 november. En dan moeten we wel doorwerken, want nog zo'n veertig tassen te gaan! Mocht je zin hebben, tijd, én een naaimachine, dan zie ik je wel verschijnen!

We waren wat vroeger gestopt vandaag, iedereen moest vroeg weg, en de zon scheen zo lekker. En ook hadden de eksters al het pás ingezaaide graszaad opgegeten en overhoop gehaald. Geen zaadje lag meer op z'n plek. Mooi excuus om even op de fiets een rondje dorp te fietsen, graszaad halen, en door de velden terug.

Als je Bussum uit fietst, en om de Hilversumse Meent heen, kom je in een prachtig natuurgebied. De uiterwaarden zeg maar van het Naardermeer.

De zon ging wel onmiddellijk weg toen ik van huis wegfietste, flauw, maar zelfs dan is het daar nog steeds heel mooi. Als je de hele dag binnen hebt gezeten, zijn die groene grasweiden een verademing voor de ogen. Groen .... ontspant.

Harde wind in de sloten, dat het water helemaal oprimpelt, en wolken die alle kanten uit stuiven. Ja dat is herfst!

De koeien en de zwanen worden er niet heet of koud van. Zon of regen, het maakt ze zo te zien niks uit.


Mij maakt het wel wat uit, want het begint nu wel heel hard te regenen! Dan toch maar weer naar huis, met een kop hete thee achter de geraniums.

Dat gras zaaien dat komt morgen wel. En dan niet vergeten er aarde over te strooien dit keer!

En ik denk dat ik morgen ook even met Robbert ga kijken bij de nieuwe woonplek, het boerderijtje in Overijssel .... dus als je benieuwd bent, kijk dan morgen mee!3 reacties:

zuinig zelfvoorziend en ecologische op onze manier. zei

Mooie plaatjes, het is net ons mooie Overijssel:)

Ik ben vandaag voor het eerst met mijn eigen van huis meegenomen tasjes naar de markt geweest, ik kwam uiteindelijk alleen met kip in een plastic zakje thuis.

Fijn gevoel hoor!

cin zei

Hée, heb ik iets gemist? Nieuwe woonplek ? Betekent dat dat je je boerderijtje hebt gevonden? Wat zou dat leuk zijn !

Helena zei

Ik zit klaar voor je rondleiding hoor! ;-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...