Scherp zien.

on zaterdag 28 november 2015Je kunt heel lang smokkelen met een bril die niet meer goed genoeg is. Gewoon een beetje je ogen dichtknijpen, als je in de verte moet kijken. En als je in het donker auto moet rijden, dan kom je met een setje sterke contactlenzen van de Kruidvat ook een heel eind.

Maar ja, als dan iemand de tuin op komt lopen, en die herken je pas als hij vlakbij is .... of die mooie vogeltjes ... ik zie d'r haast niks van ...

Dus tijd voor een nieuwe bril. De familie mag helpen kiezen want die moeten er tegenaan kijken!


Dat was vorige week. En inmiddels heb ik hem al op. Binnenkort zie je hem wel es voorbij komen. Ik moet er zelf nog erg aan wennen! Maarrrr de wereld ziet er wel mooi uit hoor, goh wat zie je alles goed met een nieuwe bril! Zo scherp!

In het zonnetje, vanmiddag, weer blaadjes verzameld. Maar dat is wat anders dan een maand geleden. Toen fietste ik fluitend de heuvel op met een bak vol blad. Nu is dat blad smurrie-achtig geworden, en een volle bak is loodzwaar!

Eerlijk gezegd ben ik blij als de gemeente de hele troep heeft opgeruimd, want dan hoeft het niet meer, dat gesjouw! :D

Pompompom. We gaan weer een bak winterklaar maken. De laatste zelfs!

Bonenstaken eruit, bonenranken met de touwtjes eraan op de compost, en de rest van de planten lekker kapot hakken. Dan compost erop, blad, en weer compost.

Mooi hoor, alles gaat in diepe rust daar onder al die lagen. En ik ga naar huis want de zon is allang weg en er komt een donkere lucht en een koude wind opzetten! Slaap lekker bedden!En thuis is er heel goed nieuws. In de krant. Er is nieuwe hoop ... voor het klimaat.

Maandag de klimaat-top in Parijs. Honderdzevenenzeventig landen met goeie wil om dit keer wél echt spijkers met koppen te slaan. We gaan het aandachtig volgen!


En de topmannen ...... uit  het bedrijfsleven .... allemaal prachtige woorden lees ik. Zouden ze het licht hebben gezien? Elkaar aansteken met hun duurzaamheid? Of is het een wedloop voor populariteit? Alleen maar geklets?
Je kunt van topmannen niet verwachten dat ze gaan verduurzamen omdat ze wakker liggen van de planeet-ellende. Ik geloof niet dat ze daarvan wakker liggen. Ze hebben andere zorgen. Economische groei. Succesvol zijn. Winst maken. De beleggers tevreden houden.

Maar schijnbaar .... zijn het nu ineens juist die motieven die hun dwingen om te verduurzamen. Om dus bijvoorbeeld niet meer te investeren in fossiele energie. Om keuzes te maken vóór het welzijn van de planeet.

Ze moeten wel!
Die topmannen toch ..... ze worden gedwongen ... of misschien, zien ze alles ineens scherper! misschien hebben ze ook net een nieuwe bril     :D:D

Geniet van je weekend, en tot maandag weer!!


1 reacties:

Crafts 'n' Skills zei

Oei oei oei.. ook hier dit weekend die narige kostenpost moeten maken :o( Nu maar hopen dat het straks verlichting biedt!

Fijen zondag verder en alvast een mooie (tuin)week!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...