Donderdag.

on donderdag 12 november 2015

Gezellig! Markt in Bussum!

Ik kom er haast nooit, maar we hebben zelfs familie op de markt!! In de kaaskraam van Westland staan neef Hilbert-Jan en oom Joost. Het is er zo druk dat ik ze niet op de foto krijg. Maar ik heb jullie gezien hoor!

Wij hoeven nooit kaas te kopen. Als hier iemand jarig is komt Joost met wel 6 stukken verse kaas aan! Heerlijk die kaas van Westland! Zo, die was even voor de familie! :D

Als je kruiden of specerijen nodig hebt, koop die vooral op de markt. De verpakkingen zijn veel groter dan die zuinige busjes in de supermarkt. En nog goedkoper ook. En als je geluk hebt is er een reform kraam, waar alles biologisch is.

Ik heb eigenlijk niks nodig ........ maar het is zo gezellig op de markt, en het ruikt lekker naar gebakken vis en naar verse stroopwafels. Oja, de kurkuma was op, en de tandpasta was ook op! Nou, toch nog een boodschapje!


  

Dan naar de Wereldwinkel. Want de manager van deze winkel had mij een berichtje gestuurd. Ze kende me van de open dag, toen we daar zaten met die tasjes.

Zij verkopen in de winkel ook leuke tasjes, gemaakt van muskietengaas. En die tasjes zijn nu bijna op, want ze zijn erg populair. Mooi!! Maar er zijn er nog heel veel nodig in november en december, en de vrachtwagen met de nieuwe voorraad komt pas weer in januari. Dus ... of ik het leuk vind om voor de wereldwinkel wat van die tasjes te maken? Met een andere vrijwilliger samen?

Tuurlijk is dat leuk! En slim ook, tassen van muskietengaas ... ze zijn heel licht, en goed op te vouwen en in je jaszak of handtas mee te nemen. Samen bekijken we de tassen uitgebreid, en ja hoor die zijn simpel genoeg voor ons om te maken! Leuk, weer een nieuw project ....... tegen de plastic soep!Binnenkort krijgen we het materiaal en dan gaan we er aan beginnen. Ondertussen zal ik zelf ook alvast es rondkijken. Muskietengaas, in mooie kleurtjes. Wat kun je daar nog meer voor gebruiken? Vitrage? Of iets anders? Sjonge ik zou het niet weten. Iemand een idee?

Naar huis, in het warme zonnetje. Dat is echt raar ... die kerstetalages overal ... en dan de zonovergoten trottoirs en wel wel 18 graden .... de jas kan er wel bij uit. Nee, ik ben nog helemaal niet in de stemming voor kerst. Het is net alsof de zomer nog helemaal niet is afgelopen!
\

Nicolette is gelukkig weer terug inmiddels. We moesten nog een paar bakken blad halen, voordat het helemaal tot smurrie is geregend, en dat is nou eenmaal veel gezelliger met z'n tweeën. Dat gesjor met al dat blad, en dat proppen in die kar.

... je voelt je veel minder Het Gekke Bladvrouwtje ... als je met z'n tweeën bent! :D:D


Nu zijn we gewoon Die Twee Gekke Bladvrouwtjes! 

De volgende twee foto's zijn voor de kids, die hebben al een paar keer gevraagd om input voor het sinterklaas verlanglijstje. Nou, deze kleurige kleine schaaltjes voor sausjes, en die soepkommen, die gaan op mijn lijstje!


Ja, van het servies waar wij ooit met ons trouwen mee begonnen, is nog maar een miezerig klein beetje over. Kapot gevallen, meegenomen door kinderen op kamers, in de tuin beland als opkweek-bakje ergens .... ik weet het niet. Nou was het ook geen kostbaar servies. Maar het is tijd voor een keer wat nieuws, na bijna 25 jaar. We beginnen alvast met sausschaaltjes en soepkommen!

Iets anders wat je ook gebeurt .... als je gezin kleiner wordt ... je hebt nog maar een halve bloemkool nodig. Ja en wat doe je met die andere helft als je perse geen plastic wil gebruiken? Ik zet hem dan met de snijkant op een schoteltje. Doekje erover en dan in de koelkast.


Maar ja er zijn vast betere alternatieven. Denk ik. Hoe bewaar jij een halve bloemkool?


7 reacties:

zuinig zelfvoorziend en ecologische op onze manier. zei

http://www.greenjump.nl/Product/Eten-en-Drinken/Herbruikbare-zakjes/Bees-wrap-inpakken-en-afdekkenoiii,

Ik pak mijn kolen e.d altijd in bee wraps,

ideaal, ook mijn botherhammen, en ik dek schaaltjes met kliekjes eten ermee af!

Sofie zei

Ik dacht dat het juist de bedoeling was om minder plastic te gebruiken. Is het materiaal van de tasje van de wereldwinkel niet plastic? Katoenen tasjes zijn toch veel beter én leuker.

Sofie zei

Ik vergat wat, bloemkool eten wij met z'n 2'en gewoon op. Het is tenslotte groenten. ��

Clarien Cornelisse zei

Goeie tip die bee wraps! Die doeken, gedrenkt in bijenwas, daar had Liesbeth de imker het ook al over. Echt de moeite waard om dat es te onderzoeken. Bijenwas is een prachtig natuurproduct. Ze vertelde ook dat bijvoorbeeld kaarsen van bijenwas de lucht zuiveren in plaats van vervuilen zoals gewone parafine kaarsen doen. Maar dat is een onderwerp voor en ander blog een keertje! :D

Sofie het is hergebruikt muskietengaas, dus wel duurzaam hoor. ;)

Margriet zei

Ik snij altijd roosjes vanaf de onderkant van de bloemkoolstam af. Vervolgens snij ik ook een stukje van de onderkant van de stam af en zet ik de bloemkool in een glas met water in de koelkast. Blijft wel drie weken goed. Mocht ik hem niet in de koelkast willen bewaren dan versnij ik hem tot soepgroente en gaat hij de vriezer in.

Henriette goossen s zei

Meestal gaat bij ons de bloemkool wel op en anders is het soepgroenten die de vriezer in gaat. Veel succes met de tasjes project voor de wereldwinkel.

Marieke zei

Over de vraag waar je muskietengaas vind, ik heb al meerdere keren klamboes uit de kringloop gehaald voor een prikkie. Ook ideaal te gebruiken in de moestuin over mijn aardbei of kolenbed bv. (is wat minder groot dan die van jou ;) ) Paal in het midden van het bed en klamboe eroverheen, klaar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...