Vrijdag tassendag.

on vrijdag 2 oktober 2015
Hoe start je een actie? Hoe breng je dingen in beweging?

Als iemand daar ervaring mee heeft ... laat weten!! Hoe gebruik je Facebook, Bloggers, Twitter, Pinterest en al dat soort hangouts om mensen ergens warm voor te krijgen?

Omdat wij dat allemaal niet goed weten, nou ja ik in elk geval niet, doen we het gewoon op z'n ouderwets. Maar het was wel heel gezellig vandaag!


De tafel leeggemaakt, een stapel kringloopstoffen lag klaar, fris gewassen en gestreken. En om 10 uur kwamen twee ervaren naaisters en één knipster bij mij aan tafel aanschuiven ... en hopsakee, hebben we even zo'n twintig tassen zitten naaien in een paar uurtjes!

En dat niet alleen .... want terwijl we elkaar tot 10.00 vanmorgen nog nóóit hadden ontmoet, hebben we boven de herrie van de machines uit óók nog even onze levensverhalen uitgewisseld. Soms gaat dat wel es zo ... juist met vreemden.

Veel geleerd ook weer! En veel gelachen!


We fantaseren er op los, over die Tasjes Tsunami ... want we gaan natuurlijk nog veel verder! Beginnen in België, maar de grote plastic vervuilers zoals India en Amerika gaan we daarna wel even aanpakken! Tasjes Tsunami Team Goes International .... :D:D

Gekheid hoor. Maar leuk om een beetje te fantaseren.

De naam 'Tassen Tsunami' is trouwens resoluut afgekeurd door de groep. Dat is te zwart. Bij tsunami denk je aan vervelende dingen. Dussss .... nieuwe naam verzinnen ..... pffffff

... maar kijk eerst es even naar die prachtige stapel tassen ..... vijftig stuks, klaar om weg te geven op de duurzaamheidsmarkt morgen!


Ja en zo in een groepje ontstaan spontaan leuke ideeën ... bijvoorbeeld, iemand die de stoffenpakketjes opleukt tot mooie pakketjes compleet met lintjes erom .... ik wordt er zelf nota bene hebberig van als ik dat zo zie liggen!

Haha van mijn eigen restjes en lapjes!!
 
Met zo'n pakket heb je precies genoeg materiaal om één tas te maken. Want onze bedoeling is om tasjes te verspreiden, en mensen te laten stoppen met plastic tassen aannemen. Maar het belangrijkst is dat het idee doorgegeven wordt. Zelf tassen maken. Anderen ook zover krijgen. En zo'n pakketje is een mooie uitnodiging.

Het gaat om de kettingreactie.

Tja en nu die naam nog. In het begin was het ... 'No Plastic, Better Bag' en daarna 'Quit Plastic, use a Rag Bag' .... maar allemaal te ingewikkeld of onduidelijk. Nou, denken denken .... vele namen kwamen langs .... Lappentas! Tassenfabriek! Back To Bag!En toen hielp de kosmos een handje. Er kwam een pakketje in de post, met een boek, en daar zat een papiertje omheen.

Better World Books.

Better World? Heeeee .... BINGO!!

Better World Bag!!!

Nou dat moet het dan maar worden, want vanavond moeten ook de papiertjes af die in de tas gaan.

En hoe moet die tekst nou weer. Pfff wel een gedoe, zo'n actie. Ja ik laat het allemaal maar even zien want misschien wil je ook een tassen actie starten en heb je er iets aan.


Labeltjes aan de tassen .... is óók leuk!! Natuurlijk is de copy-shop allang dicht maar Bruna is nog open gelukkig. Alleen de goeie kleuren stiften hebben ze niet.

Zou het ook met wasco kunnen?

Uiteindelijk waren stiften handiger geweest, de wasco tekst is niet héél goed te lezen, maar hopelijk wel goed genoeg.Ja en zo ver ben ik nu. Vrijdag avond tien uur.

En morgen zitten we dus op het Julianaplein hier in Bussum, vóór de Hema, met de hele zwik aan tassen, met labels en briefjes en al. Ik zit er ongeveer van 11.00 tot 13.00, met de naaimachien.

Kom je langs, tasje halen? Gezellig! :D:D

3 reacties:

Helena zei

Geweldig! Heel veel succes vandaag en de naam vind ik Top.(als ik een beetje ingeburgerd ben in Zweden zal ik hier de actie opstarten, maar dat duurt denk ik nog wel een half jaartje ;-))

Spaarmoeder! zei

Hartstikke leuk allemaal, heel veel succes!!!

Martine zei

Grandioos idee. Ik hoop dat heel veel mensen deze tasjes gaan maken en gebruiken.
Ik zelf gebruik altijd textiele tasjes en geef ze ook weg. Als ik die die nu in de maak is af heb zal ik ze op mij blog laten zien. Duurt nog even want ik maak ze altijd met de hand...........

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...