Rode kool met koekjes.

on maandag 12 oktober 2015
Zit daar zomaar een Rotterdamse yup op de tuin. Met een bos wortels. Nou da´s weer es wat anders dan slakken en konijnen.

En iets verderop, twee (schoon)zusjes die lekker rustig in het zonnetje een onderonsje hebben, maar wat denk je? ........
..... daar heb je die yup weer. Is het meteen gedaan met hun gesprekje. Wat een klierige yup, hebben we daar geen roofinsect voor?

En even later als ik probeer om de mooie kleuren van oktober op de foto te krijgen, krijg ik steeds alleen maar die yup in beeld. Sjongejonge, tweeëntwintig lentes jong maar nog net zo lastig als toen hij 2 was!
Hahaha flauwekul hoor Bob! Ik vond het erg gezellig met jou en Merel op de tuin!


gereedschap

Nog even over die kluscursus van afgelopen vrijdag. Over het opruimen van je gereedschap. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar wij hebben 1 rode krat en 1 zo'n ouderwetse blauwe metalen gereedschapskist, en daar zit van alles in, gewoon allemaal door elkaar.

Dat is dus niet handig. Want als je een klusje hebt moet je steeds die zware rode krat óf die blauwe kist meesjouwen, en geheid, dat wat je nét nodig hebt, zit natuurlijk in die andere!

Dus ik heb twee van die kistjes gehaald die op de cursus ook gebruikt werden. Het gaat gebeuren hoor! We gaan het gereedschap organiseren!

Eén van die kistjes, daar gaat het favoriete gereedschap in, het setje wat je altijd nodig hebt, dus hamer, schroevedraaier, potlood, lineaal, metaalknipper, combinatietang, kleine zaag, nou noem maar op. Voor iedereen is dat weer anders.

En in de andere houten kist gaan de schroeven en spijkers, die je veel gebruikt.

De rest van de spullen, die we maar heel weinig gebruiken, gaan weer terug in de blauwe kist. Die kan achteraan op de plank.

Kijk es hoe gezellig, twee van die handige kistjes, klaar om te pakken en mee te nemen. Alles voor een simpele klusje zit er in!

En in de rode krat gaan de boormachines en wat daar dan weer bij hoort aan boren en pluggen enzo. Die gaat ook achterop de plank, want die gebruik ik minder vaak.

En de Tools en Screws staan nu zó voor het grijpen! Je krijgt gewoon zin in een klus!


rode kool

... kijk de rode kool ... die vandaag van de tuin meekwam. De eerste voor ons dit jaar. Met een gewone rode kool is mijn fascinatie voor groenteteelt ooit begonnen. Zo'n kool, zo mooi opgevouwen, en blaadje voor blaadje gegroeid, gewoon in je eigen grond ... het is een klein wondertje elke keer!Vandaag zit er bij ons een soort van engel in. Prachtig.

Je ziet goed hoe strak opgevouwen de bladeren zitten. Het is een stevig opgerold bladgewas, met vitamine A, B en heel veel C, en een hele berg aan mineralen. Dat moet ook wel, want hij groeit zóóó langzaam, dat je aan het einde van de zomer soms denkt ... er kómt helemaal geen kool in die plant!

Maar dan komt hij toch, en in die kool worden alle gezonde stoffen opgezogen die de plant in al die maanden verzameld heeft. Wondertje van gezondheid dus. En ook ... wondermooi!!

Rode kool lastig om te maken? Nee hoor. Eerst snij je de stronk eruit, dan héél fijn snijden en wassen, en een half uurtje koken in een bodem water met zout, peper, kruidnagel. En dan, 10 minuutjes voor hij gaar is ...

.... dan komen er twee zoetzure appels bij, in stukjes, en een paar speculaasjes. Gaar laten worden, goed roeren .... superlekker!
2 reacties:

Els zei

Jeetje wat een leuke kistjes! Komen ze van de Ikea?

Groetjes! Els

Els zei

Ah ik zie het, de nieuwe SKOGSTA collectie... Echt leuk :) Ze spelen helemaal in op hip tuinieren!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...