Gaat Het Zo Mee??

on zaterdag 3 oktober 2015


Gaat het zo mee?

Een zonnige zaterdagochtend  .... op ons eigen vertrouwde Bussums Hema-pleintje ... en er was van alles te zien en te doen!

Doel was om mensen bewust te maken van hun plastic consumptie. Tasje erbij? Nee tuurlijk niet, die heb je zelf bij je. Oh en kijk voor de grap es in je boodschappenkar ... ik baal daar altijd zo van ... al die plastic verpakkingen, kan dat nou echt niet van maiszetmeel ofzoiets?

Nou .... maar ik heb goeie hoop! Het is dan wel een drama in onze oceanen ... maar hier in Bussum zijn heel veel bewuste mensen. De mensen die voor ons kraampje langs liepen hadden bijna allemaal een eigen tas bij zich. Sommige zelfgemaakt, kijk es die leuke rugtas ....

..... en we hebben ook veel Bussumse consuminderaars! Zoals deze mevrouw hieronder die een gat in haar tas heeft gerepareerd door aan de binnenkant een stukje leukoplast te plakken.

Geweldig, scheelt ook weer een bende rondslingerende plastic zakken in de natuur! Zo'n tas gaat jaaaaaaren mee!!Er was veel belangstelling voor onze tasjes ..... jong en oud kwam een tasje halen!

Dit meisje had wat boodschappen gedaan bij de Hema, en durfde het plastic tasje dat ze erbij kreeg niet te weigeren. En en wat denk je? Ze kwam meteen naar onze kraam, om een stoffen tas uit te kiezen, en haar plastic tas ging in de tweedehands-tassen bak!Heel fijn, al die tasjes die werden ingeruild. En nu maar hopen dat de stoffen tassen ook worden gebruikt. Want je moet er wel aan denken natuurlijk.

Zelf vergeet ik ook nog wel es een tas mee te nemen, en dan loop je wel heel onhandig met allerlei losse dingetjes ... ja dan is een plastic tas wel verleidelijk. Maar het is net als stoppen met roken ... niet denken van ... nou ach toe maar, deze éne nog ... nee ... resoluut weigeren. Doen hoor! Je komt er vanzelf vanaf! :D

Marjan nam de kraam waar, en ik ging een rondje maken. Want er waren nog veel meer leuke dingen.

Bij de Wereldwinkel kon je gelukspoppetjes maken van restjes en lapjes en touwtjes. Wat een idee voor een kinderfeestje! Want dit heb je echt wel in huis. Of knip een oud sjaaltje in stukken. Paar wasknijpers beschilderen ... leuk!

Ook zo leuk om te zien hoe oud en jong samen dingetjes zitten te maken .. in het zonnetje, op een bankje. Op de achtergrond klinkt de Afrikaanse Djembé ...


.... over JONG gesproken ... Bussum heeft een eigen Milieuraad Junior! Is dat ook iets voor jou dorp? Misschien via de school of sportclub?

Wat een ontzettend leuk initiatief, en wat een mooie dingen maken ze. Portemonnees van melkpakken. Kom er maar es op.


Marjan zit ook niet stil. Ze is in gesprek met de mevrouw van de stoffenzaak 'Les Rideaux', hier in Bussum aan het plein. Zij had onze actie gezien, en vond het zo leuk dat ze stoffen kwam brengen. Zo maar!

Ontzettend bedankt mevrouw Rideaux!! Ik hoop dat u dit leest. Marjan en ik zien onmiddellijk prachtige tassen in die stoffen. Dat worden echte collecters items!!

Kijk daar zit de winkel (sorry ... niet ingezoomd .... met dat paars-blauwe bord)

Koop daar vooral je meubelstoffen! :D
Het was een gezellige ochtend, met die super lekkere Djembé muziek, heerlijke hapjes bij de Wereldwinkel, en van alles te doen voor kinderen. Heel veel mensen waren er op af gekomen ...

Toegegeven, het weer zat ook mee.

Maar dit soort happenings, en vooral de positieve en gulle reacties van de bezoekers, geeft wel weer een boel hoop voor de planeet!!

Wel een belangrijk puntje, mocht je ook tassen willen weggeven, stop een duidelijke werkinstructie in de tas! Ik had er alleen een link naar mijn blog in gestopt, maar niet iedereen is even handig op internet!

Fijn weekend! Tot maandag.

2 reacties:

Spaarmoeder! zei

Wat gaaf! Wat een mooie tassen en wat leuk om het zo in beeld te brengen.

cin zei

Super dat je actie zo goed loopt, en wat een mooie stoffen ! Dat worden prachtige tassen ! Ik krijg zin om er eentje te bestellen :-) Het is hartverwarmend dat er zo veel leuke initiatieven genomen worden. In mijn stadje was het energiedag vandaag. Ik heb er niet zo veel van gezien want ben de hele namiddag op de planten en zaden ruilbeurs blijven hangen. De tijd vliegt als je met andere tuiniers begint te keuvelen, blijken ze zelfs een clubje te hebben : de medeplichtige tuiniers, ben meteen opgenomen ! En ook nog eens met een mooie verzameling vaste kruiden en groenten thuisgekomen. Een prachtige dag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...