BWBags, appels ... en acres.

on vrijdag 23 oktober 2015
Vrijdag is BWBags dag. Tasjes maken. Maar vandaag was er géén groepje aan onze tafel aangeschoven. In verband met de herfstvakantie deze week even niet. Maar toch wilde ik een paar BWB's maken ... ben inmiddels erg gesteld geraakt op zo'n dagje lekker binnen zitten, rommelen achter de naaimachine.

Vier shoppers en twee platte tasjes, dat was de oogst van vandaag.

Volgende week weer met ons dreamteam aan de gang, want zo in m'n uppie komen we van z'n leven niet aan die honderden die er nodig zijn natuurlijk!

En verder ... worstelen met de tekst die op de papiertjes in de tassen moet komen. Een tekstje maken is niet zo moeilijk, maar het is zo saaaaaaaai ... de kids moeten dat maar een beetje opleuken van´t weekend! Die doen dat in een handomdraai.

De appeltjes .. er waren niet zoveel meer over. Want ze zijn ook lekker zo uit het vuistje, of in de appelmoes. Maar deze laatsten zijn vandaag geschild, in acht parten gesneden, en gedroogd. Dat wil zeggen .... het is nog steeds bezig, dat drogen.


Want net toen dat drogen goed en wel op gang kwam, en ze net mooi gingen rimpelen, oja, was het vrijdag pizza-dag, en moesten er ineens een sjees pizza´s in de oven. Bijna alle kids kwamen thuis. Er waren heel wat pizza´s nodig. Appels eruit. Pizza's erin.

En die appels die lagen daar op het aanrecht ... half gedroogd .... heel geduldig te wachten tot ze weer terug mochten. Af en toe snaait iemand een appeltje weg.

Nou ze zitten er weer in. De oven weer precies op 60 graden. Maar ik kan nog geen eindresultaat laten zien dus.

Ik heb me vandaag es verdiept in een paar boeken. Want ... hoeveel grond heb je eigenlijk nodig om zelfvoorzienend te kunnen leven? Hoeveel hectares? Of, in het engels, hoeveel acres?

Volgens deze meneer Kains kun je van vijf acres jezelf helemaal voorzien van alles wat je nodig hebt. Vijf acres ... dat is grofweg vijf keer 4000 vierkante meter, dus twee hectares. Vier voetbalvelden.


En John Seymour heeft het ook over zoiets. Twee en halve hectare. Maar man dat is een lap grond hoor! En dan ben je wel druk!!

Maar wacht ... ergens anders in het boek staat nog een andere optie. Leven van een halve hectare! Ha dat komt meer in de richting. En zelfs een koe kun je daar ook nog op kwijt.

Zo leuk ... een beetje fantaseren. Had ik al geschreven dat we weer een boerderijtje op het oog hebben?

Maar of die boerderij ook echt voor ons is weggelegd ... afwachten!


3 reacties:

Susan Gerrits zei

Hoe doe je dat dat appeldrogen? Hoelang ongeveer en op 60graden dus. Hoelang kun je ze bewaren?

Clarien Cornelisse zei

Appels schillen en in acht parten, zestien is nog beter want hoe kleiner hoe sneller gedroogd. In de oven op 60 graden op de hete lucht stand. Af en toe husselen. Na ongeveer 6 tot 8 uur is het gedroogd.

Susan Gerrits zei

Oke bedankt voor de info! Hoelang is het houdbaar ongeveer?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...