Lazy Sunday.

on zondag 27 september 2015
Gisteren hadden we een reünie van onze klas van de Warmonderhof. Allemaal tuinders en boeren en vaklui bij elkaar.

In ons vak, tuinder of boer, ben je soms een eenling. Natuurlijk krijg je vaak hulp van enthousiaste vrijwilligers en spontane bezoekers. Maar de vakkennis en de beslissingen op het land .... dat is toch aan de tuinder zelf.


Daarom is het geweldig en belangrijk om elkaar regelmatig te zien, ervaringen, kennis en plannen voor de komende jaren uit te wisselen. Ik ga nog uitgebreid verslag geven van deze dag, en wat deze 'nieuwe boeren' allemaal aan het doen zijn. Maar nu nog niet. Vandaag is Lazy Sunday.

We wandelden vanochtend even naar de tuin, voor wat verse groente voor de lunch.

Zonnetje scheen lekker, vijver was weer mooi schoon, veel kikkertjes sprongen erin toe wij dichtbij kwamen.


Op aanraden van Margriet heb ik de toppen uit een paar van de spuitkolen gebroken. Dat schijnt beter te zijn voor de spruitgroei. En ook tegen ongedierte, die dat topje lekker vinden.

En deze spruitjes kunnen wel wat hulp gebruiken, wat een knikkertjes zijn het nog ...Verder besjes geplukt van de asperge planten. Die wil ik volgend jaar gaan gebruiken voor nieuwe planten. Geen idee hoor of dat lukt van eigen zaad. Maar we gaan het proberen.

En Liek plukte frambozen. Die waren ook bedoeld voor bij de lunch maar ze hebben thuis geen framboos gezien. Het is ook een heel eind lopen. Wel tien minuten. :D
Ja zo pluk je wat rond in de tuin, ik nam wat kneusjes mee uit de kas .... en dat ging allemaal op de pizza.

Het was ook een Lazy Pizza. Van Margriet had ik gisteren wat kant en klaar pizza deeg meegekregen, dat hoefden we alleen maar uit te rollen. Beetje tomatensaus met verse knoflook erop, strooi daar alle groentes overheen ........... kaas erop, en dan een half uurtje in de hete oven.

et voila ...... Lazy Lunch ...........
Hij was zó op!0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...