Een chemokuur in de voortuin.

on donderdag 3 september 2015


Weet je wat hier ligt? Hier op de grond?





..... hier ligt ..... 1 chemokuur. Zomaar op straat. 

Wow .... nooit geweten hoe waardevol dat snoeiafval van zo'n taxushaag is. Als je dat inlevert bij je gemeente, dan wordt dat verwerkt, en per kuub afval kan daar genoeg Baccatine uit worden gehaald voor een complete chemokuur.

wow wow wow!!! Dat is nog es mooi hergebruik! En de gemeente doneert per kuub ook nog es 50 euro voor een goed (kankergerelateerd) doel.






Ja Paul was die haag aan het snoeien ... en ik had daar ooit wel es iets over gelezen ... dat dat spul waardevol was. Dat ze daar medicijn van maken.

Even nakijken, en ja hoor, heel veel gemeentes doen hier aan mee. Ook bij ons in Bussum. Alleen liep de inzameling bij ons nou nét tot 31 augustus. Dus maar even gebeld ... kunnen we onze zakken nog brengen? En dat kon want wegens groot succes was de actie verlengd tot 15 september. In sommige gemeentes loopt het zelfs tot 15 oktober.

Nou, je snapt mijn vraag ... als je óók een taxushaag hebt ... of iemand in je straat misschien, denk er even aan, het snoeiafval niet op de composthoop of in de groene bak, maar breng het naar de gemeente. 

Deze zakken gaan ook. Morgen. 



Wie weet redden ze iemands leven.


6 reacties:

Mevrouw Onkruid zei

mooi!

ivoorwit.blogspot.com zei

Super!!!

Spaarmoeder! zei

Jaha, hier ook precies een chemokuur ingeleverd. Fantastisch initiatief.

Jente zei

heel mooi initiatief!

Freerose zei

Zeven jaar geleden kreeg ik een chemokuur met o.a. taxus. Het heeft mijn leven gered. Dank jullie wel goede gevers!

Clarien zei

Geweldig om te horen! En een goeie motivatie voor alle taxushaag-bezitters!