Knuffelkussen en ruige wildernis.

on vrijdag 21 augustus 2015
Het was vandaag .... handschoenen aan ... en een lange broek aan met de broekspijpen IN de laarzen, en een hoed op, en een shirt met lange mouwen ...... want de wildernis moest weer een keertje tot de orde worden geroepen. Het was een echte jungle geworden. Je komt er haast niet meer doorheen.

En ook al is het 28 graden, je moet je goed aankleden, want het stikt hier van de teken.

Overigens ... als je veel buiten werkt ... heb je regelmatig een tekenbeet te pakken. Ik haal bijna wekelijks wel 1 of meerdere teken weg. En hoe dat dan kan, met 1 op de 5 teken die met Lyme besmet schijnt te zijn ... ik weet het niet. Geluk gehad misschien.Ja ergens daar onder al dat oerwoud zit ook nog een rabarberveldje .... er en lopen ook nog van die leuke houten paadjes tussendoor. Niet meer te zien.

Snoeien snoeien snoeien, de ene na de andere kruiwagen met groen belandt op de compost.

En dan ook nog maar even naar de frambozen ... die hebben ook amper aandacht gehad de laatste maanden. Ze staan ook zo ver weg.


Met wat simpel gereedschap kom je een heel eind. Onkruid uittrekken en wegknippen, randen bijknippen, even schoffelen, en voila, de frambozen zijn weer zichtbaar, en meteen ook maar weer opgebonden. Ik dacht dat we helemaal geen frambozen kregen dit jaar...

........ maar het zijn waarschijnlijk herfst-frambozen, want ineens komen er allemaal vruchtjes aan.

En de wildernis is weer getemd.

Het is er zelfs zo netjes dat je eigenlijk je voeten moet vegen :DEn kijk daar is de rabarber ook weer. Hij doet het vrij goed ondanks de verwaarlozing. Weet je dat je je snoei afval ook gewoon onder het rabarberblad kunt schuiven. Net zoals je als je een keertje haast hebt het vuil even snel onder het kleed veegt, in plaats van dat allemaal op te ruimen.

De rabarber vindt dat prima, die eet dat gewoon op.


Thuis hebben wij langs een muur op het zuiden een tomatenmuurtje. Gewoon, een lange bak met daarin allerlei verschillende soorten kleine tomaatjes.  Normaal heb ik niet zo'n goeie ervaring met tomaten in een bak of pot, maar deze kleine tomaten gaan goed. Ze staan naast de regenton dus als je er langs loopt geef je ze automatisch water ... en daardoor leven ze waarschijnlijk nog.

En het is een leuk gezicht, die rode bolletjes naast de voordeur.


                                      

Misschien iets voor je om te overwegen? Voor volgend jaar? Als je ook zo'n warm muurtje hebt. Het kost weinig ruimte en tijd, en het is leuk thuiskomen 's avonds, als je eerst even zo'n bakje verse tomaatjes kan plukken.

---------


Ja en toen was er dat klusje met Marlieke nog. Gelukkig had ze zelf al een mooi afscheidskado gemaakt, een foto-albumpje van de afgelopen jaren. Maar er moest nog iets 'bij'. En ze had inmiddels verzonnen dat dat een klein knuffelkussentje moest zijn. Met dat logo van de zeilschool erop dus.

Jammer dat die leuke klusjes altijd last-minute moeten. Anders hadden we uitgebreid iets leuks gemaakt met lapjes. Maar nu .... moest het heel snel ... dus dan maar met textielverf. Van de Hema.Het idee is leuk, en ook lief. Een vriendin die een paar jaar naar het buitenland gaat ... om die een knuffelkussentje mee te geven met een plaatje waar ze leuke herinneringen aan heeft. Ik was er erg enthousiast over .... als moeder.

Zo'n knuffelkussen zouden al die tieners, die allemaal ineens zo stoer voor lange tijd naar het buitenland gaan ... eigenlijk mee moeten krijgen.
En niet alleen maar omdat het heel simpel is om te maken, en nog leuk ook, ik zou wel tien van die kussentjes willen maken ....
...... maar vooral ... omdat ik uit ervaring weet, dat ook al ben je al 'groot', het is niet altijd feest is om zo'n jaar van huis te zijn, Ver weg, steeds bij vreemden. Dan is zo'n knuffels-kussentje heel fijn.

Mij benieuwen hoeveel traantjes dit kussentje te verstouwen zal krijgen! ;-)3 reacties:

cin zei

Nu ga je echt de permacultuurtoer op hoor! Mulchen onder de rabarber en tomaatjes in zone 1, de zone rond je huis waar je het meest langskomt zodat je de nodige zorg in een handomdraai kan geven.
Ook hier zijn de herfstframbozen in de startblokken geschoten, binnenkort zit ik weer aan een halve kilo per dag. Wel goed dat je een grasveldje hebt voor de frambozen, want ze gaan nogal snel op wandel en gewoon maaien is de makkelijkste manier om ze in toom te houden.
Wou je ook nog even meegeven dat ik het knap van je vind dat je het bloggen zo goed volhoudt, echt leuk ! Het lezen van je blog is voor mij een vast avond ritueel geworden en ik steek er nog heel wat van op ook.

Clarien Cornelisse zei

Nou ik leer ook veel van jou! Jouw reactie van gisteren over die bonen was echt een eye opener! Ik heb namelijk ineens ook allemaal van die lange jubels tussen de stamboontjes staan. Snapte er niks van, maar nu wel. Natuurlijk, die zijn gekruist met de stokbonen!! Die stonden er pal naast vorig jaar

En ik zit ook nog in zone 1 hoor ik. Weer een hoop bijgeleerd :D

Martine zei

Heerlijk om te lezen jouw blog..........dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...