Huis op de heuvel.

on vrijdag 31 juli 2015
Omringd door koeien waren we, en heuvels, en landschappen als lappendekens met al die kleine akkertjes, riviertjes en dorpjes en dennenbossen. Daar stond ons vakantiehuisje op de top, aan het einde van een doodlopend weggetje, midden in de Ardennen.

Het was mooi en stil. Je hoort alleen af en toe een koe. Wat ik mooi vond was dat de kalfjes hier gewoon in de wei zijn bij hun moeders.


Ja en wat doe je in de Ardennen? Nou, wandelen natuurlijk. Met mooi weer en met slecht weer. Ik loop het liefst door de velden, beetje de gewassen bekijken. Veel gerst hier, dat is voor al dat bier zeker? Maar ook veel bosbouw. Dus bossen die aangelegd worden voor de kap.Ja en die bossen zijn toch ook wel heel mooi om door te wandelen. Maar ook een kliederzooi was het .... met die regen, en de bruggetjes soms kapot ....  tot op de enkels nat waren we! :D:DTja ... en toen had de familie nog iets leuks bedacht. We gingen tokkelen. Dat klinkt onschuldig nietwaar? Maar ik kwam er zo'n tien meter boven de grond pas achter wat het nou eigenlijk was!!

Man man, metershoog boven de grond aan een lijn door het bos rauschen, of over wiebelige plankjes lopen en over dunne draden, met alleen een ander touw om je aan vast te houden. En dan steeds er aan denken om die zekeringen vast te maken, met twee bibberhanden ..... 

..... de meiden klommen als geiten, maar ik was dolblij toen ik weer op de grond stond! :D 


Nee geef mij maar een leuk kasteel om te bekijken .... of een gekke kermisoptocht die we toevallig tegenkwamen in een dorpje, of gewoon ......
 ...... een lekker Belgisch pintje!!

Dag Ardennen! We komen nog wel es terug!
Maar nu eerst weer thuis. En dus ..... naar de tuin! En daar lag zomaar een lief kadootje ..... en verder .... oogst oogst oogst. En veel werk! Alles is hard gegroeid!! Enne .... heeft het hier gewaaid ofzo? :D Allemaal takken op de bedden!

Paul hielp een handje mee om de eerste bult werk weg te werken. En ik heb meteen maar even óók die gerst geoogst. Een paar handenvol, maar toch leuk!!Wat een feest die tuin!! En wat een heldere kleuren overal, en wat een insecten zijn er, het zoemt over de tuin heen .... en wat een groente kwam eraf. 

Heerlijk om weer thuis te zijn!1 reacties:

Moestuinmeisje zei

Welkom thuis!
Ziet er uit als een gevarieerde vakantie. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...