Stenen bakken en taart bakken.

on vrijdag 15 mei 2015Stenen stenen stenen. Wat een uitvinding is dat toch. Mijn halve tuin hangt aan elkaar van stenen. Heb ik bijvoorbeeld niet genoeg plek voor de pompoenen, dan haal ik wat stenen en bouw een bak.

Ja die stenen die lagen hier ooit te liggen, onder een dikke laag bramenstruiken. Tot wij de tuin begonnen ... toen kwamen ze tevoorschijn. Niks aan de hand met ze, nog steeds prima stenen. Een steen vergaat ook niet. Eigenlijk een wonderlijk iets ... zo´n steen. Deze stenen ook .... ze zullen mij dik overleven!

Helaas zijn de stenen nu wel op. Maar er zijn ook wel genoeg bakken hier op de tuin inmiddels!

De eerste aardappels zijn aangeaard. Met de schep een hoopje aarde rondom tegen de stam aanschuiven. Dan krijgt hij meer piepers.

En een paar kooltjes die last hebben van de slakken krijgen een mooie ketting van koperen ringen. Of het helpt? O, vast wel. En zo niet, dan is het toch een psychische opsteker voor zo'n bloemkool, dat hij zo'n mooie ketting om heeft! Je ziet hem groeien van trots!

Kort blogje vandaag. Ik ben aan het bakken voor de wild-wandeling morgen. Appeltaart, met een beetje rabarber in de vulling. En pesto draaien, van wilde kruiden. Enne ... de rest vertel ik morgen wel, anders is de verrassing er af voor degenen die komen!

En ook nog even het huis netjes maken natuurlijk! :D


6 reacties:

Daphne Coers zei

Dus jij zet de pompoenen in een "bak"?
Ik heb ook mooie plantjes nu, die de tuin in kunnen....en.....nog wel stenen liggen, denk dat ik ook maarczo'n bak ga maken voor meneer en mevrouw Pomp.
Veel plezier met je wandeling.

Daphne Coers zei

Dus jij zet de pompoenen in een "bak"?
Ik heb ook mooie plantjes nu, die de tuin in kunnen....en.....nog wel stenen liggen, denk dat ik ook maarczo'n bak ga maken voor meneer en mevrouw Pomp.
Veel plezier met je wandeling.

Ons gezin en de Stichting zei

Mijn vader had vroeger een speciale aardappelploeg die voren maakte tussen de aardappelplanten , om hem die genoeg door de grond te halen legde hij hier keien in of liet één van ons erin zitten zo ontstonden er ophogingen bij de aardappels het waren een soort dammen.

vrouw Hommel zei

Stenen,dakpannen,ik ben er dol op

Es zei

slim idee die bak van stenen...
Succes met je wandeling, appel met rabarber jammie
X Es

Clarien Cornelisse zei

Daphne ja ik zet ze in een bak omdat de grond daar zo slecht is. Dus dan hoef ik de grond niet IN maar kan er gewoon bovenop telen. Je moet dan wel proberen zo'n 25 tot 30 cm hoge bak te maken anders hebben de wortels niet genoeg ruimte. Succes!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...