Help helpen ... schorten voor Ionut!!

on zaterdag 30 mei 2015
Een tijdje geleden ... las ik het blog van Henriette. Henriette doet veel goed werk voor anderen. Zij heeft een Stichting, waarmee ze geld inzamelt voor allerlei mensen die het slecht getroffen hebben. .... en ik las daar iets ... dat mij nu al een paar weken lang bezig houdt. Henriette kent een man in Roemenië, die dringend aan zijn ogen geopereerd moet worden. Als dat niet snel gebeurd wordt hij blind. En dan is het einde verhaal voor hem en zijn gezin. Dan hebben ze geen manier meer om de kost te verdienen.

De operatie kost 1200 euro voor 2 ogen. En dat hebben ze niet.

Ik weet het .... er zijn natuurlijk duizenden Ionuts op de wereld. Miljoenen zelfs ... De ene Ionut dobbert met zijn vrouw en kroost in een bootje op zee, op zoek naar een beter bestaan. De andere Ionut heeft in de aardbeving gezin en huis en haard verloren, en wacht nu in een tentje op wat komen gaat.Ja, je kunt niet alle Ionuts op de wereld helpen helaas. Dat lukt echt niet. Maar dit .... dit is een heel concreet geval. En 1200 euro ... dat is toch niet zo verschrikkelijk veel? Dat moet toch lukken?

Goed ... ik dacht dus, nu ik toch met die schorten bezig ben, voor de Alzheimer patienten hier in Hilversum, en ze zijn al bijna af ... dan kan ik daar nog wel even mee doorgaan. En dan die schorten gaan verkopen. Voor deze specifieke Ionut! En zijn gezin.


Dus ... voor het éérst sinds dit blog bestaat, ruim anderhalf jaar zowat ... ga ik ... hm ... schooien. D:D

Mijn vraag is of je van mij een schort wilt kopen. Ik maak die dan voor jou, van stoffen die ik al heb, of die ik koop bij de kringloper. Je betaalt 12 euro, en die maak je rechtstreeks over op de rekening van de Stichting. Alle opbrengsten gaan dus direct naar Henriette, en zij zorgt dat dat gebruikt wordt voor de operatie van Ionut.

De porto kosten betaal ik, en het materiaal ook.Doe je mee?

En dan nog iets ... ik hoop natuurlijk dat we minstens 100 schorten verkopen, maar die kan ik niet allemaal zelf maken. Dusssss ..... als je nu een klein beetje kunt naaien, zou je ook een paar van die schorten willen maken?? Mail me dan even! Clarien1@zonnet.nl

En ... als je niet kan naaien maar je wil wel meehelpen, zou je dan dit bericht dan op je blog willen delen? Of op Facebook? Of gewoon thuis, vraag vrienden of kennissen of ze een schort willen kopen voor het goeie doel. Voor 12 euro krijg je een mooi, stevig, handgemaakt, en duurzaam schort!


Ik hoop echt dat het gaat lukken met de inzameling. Want dat betekent ... dat bloggen niet alleen maar iets is .... om kennis te delen, om gezellig bij een ander mee te lezen, en ervan te leren ... maar dat het ook iets is waar mee je heel praktisch iemand kan helpen.

Waarmee je zomaar een man, ergens op de wereld, kan helpen, zodat hij geld heeft voor een operatie, en weer een toekomst heeft voor zichzelf en voor zijn gezin!

Wil je een schort kopen, of helpen via je blog, of helpen met naaien? Geweldig!!!! Email me!

En wat de tuin betreft ... en het aardappels aanaarden, en het pesto draaien .... dat komt weer gewoon allemaal ... in het volgende blogje!!Nog even samenvatten: wil je een schort kopen of wil je helpen, stuur een email naar Clarien1@zonnet.nl. 
5 reacties:

Marion Anderson zei

je bent geweldig meis !!! liefs xxx

Anoniem zei

Ik kan naaien! Mijn email adres: celine.vandenbooren@gmail.com

Clarien Cornelisse zei

Je krijgt bericht Celine!

Crafts 'n' Skills zei

Ge-wel-dig!

Ik heb niet de kunst om dergelijke schorten te maken en heb er zelf inmiddels ook al genoeg in huis, maar ik gooi een balletje op hier!

Spider zei

Een mooi gebaar Clarien, succes!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...