Geen zin.

on vrijdag 29 mei 2015Geen zin vandaag.

Geen zin in de tuin, in wéér een natte broek, geen zin in zwarte nagels en duizenden muggesteken, geen zin in zaadjes, en in scheppen en in compost mixen en in wieden.

Ik had zin om verder te gaan met die schorten. Gewoon, lekker schoon aan tafel, lekker droog met een kopje koffie erbij, en wat klungelen op de pc, beetje blogs lezen. Beetje huishouden doen eventueel ... ook goed. Maar in elke geval niet naar buiten.

Maar het moest toch even. Eventjes maar, want de kas hier thuis is nog niet klaar. Daar staan nog tomatenplantjes en peperplantjes in véééél te kleine potjes ... die moeten eruit. En wat kruiden en bloemen die verpot moeten worden.

Nou vooruit dan maar. Ach en als je eenmaal bezig bent is het weer leuk hoor.


Een deel van die laatste tomaten, die konden er nog net bij, op de grond. Nu is deze kas ook vol. Er kan niks meer bij. Maarrrrr we hadden nog van die vensterbankjes ..... en daar kunnen heel veel potten op. Ten eerste gaan Meneer en Mevrouw Citroen daar naar toe. Die houden van lekker warm, en de citroentjes komen er al aan.

Verder .... heb ik zes verschillende soorten pepers, de zaadjes gekregen, en die staan nu allemaal breeduit in grote potten. Net als de aubergines en de paprika´s. Allemaal staan ze voor het raam, kunnen ze lekker naar buiten kijken naar de regen die langs de ruiten stroomt.

Gezellig zo hier binnen .....  t is hier toch nog ruim twintig graden.

Nu hoeft er in de tomatenkas voorlopig niks meer te gebeuren. Alleen maar water geven. En een beetje tegen ze kletsen af en toe. Er staat ook een krukje in de kas, je kan daar heel mooi een boekje lezen als het buiten regent. Heel fijn plekje.

De allerlaatste tomaten gaan maar naar buiten. In een bak aan de zuidzijde van het huis. Het zijn allemaal kleine tomaatjes dus die hebben wel kans om te rijpen hier.
En het laatste tuinklusje vandaag is nog wat kruiden zaaien. Dat doen we op de snelle manier. Alles in één platte bak, een fotootje maken van de namen, en dan kan het de kas in, op het laatste beschikbare plekje.

Mooi. Klaar voor vandaag! Naar binnen!

Zo leuk die schorten maken! Ik had bij Huize Ridderspoor wel gezien in de gauwigheid dat er veel dunne dametjes rondliepen. Dus een paar schorten worden wat smaller.

Het leuke aan dit soort klussen is, vind ik, dat je in gedachten al met de eindgebruikers bezig bent. Je ziet de bewoners vóór je, hoe ze koekjes bakken, handen afvegen aan de voorkant van de schorten, pollepels en zakdoekjes en misschien zelfs wel hun mobieltjes opbergen in de zakken voorop.

De keuken in Ridderspoor had van die vrolijke kleuren .....  terwijl die stoffen van mij die zijn een beetje  .... flets ...  


Dus nog maar even langs de kringloper, hier op de Laarderweg. En ja hoor, daar is nog wel een fleurig stofje te vinden! En ook een zak houten wasknijpers! Wist niet dat die nog bestonden!!

Marlieke zegt meteen dat de was daar natuurlijk NOOIT aan blijft hangen, aan die gekke dingen. Nou, we zullen zien. En anders zijn ze altijd handig voor allerlei klusjes op de tuin.

4 reacties:

ivoorwit.blogspot.com zei

Leuke schortjes worden dat. Ik zal even teruglezen waarvoor ze ook al weer waren.
Die knijpers zijn nieuw naar oud model. Ook leuk voor creatieve doeleinden.
Groetjes, Thea

Helena zei

Ja hoor daar blijft de was mee hangen. Ik kreeg ze ooit van een vriendin, die vond ze bij me passen. Ik vind je schorten erg leuk geworden. Helena

Marion Anderson zei

wat ben je toch een heerlijk bezig bijtje, genieten liefs marion

Anoniem zei

Ik koop die ouderwetse knijpers bij Dille & Kamille en gebruik ze regelmatig...
Wat ben je toch goed bezig...jaloers op je energie...liefs, Elza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...