Back to work en ... ga mee wandelen!

on zondag 3 mei 2015
Tja .... mei was al even begonnen ... maar voor mij begint het nú, na de vakantie, met het tuinwerk. De zes drukke weken van mei staan weer voor de deur. Ja, die duren tot half juni, het is nu zes weken van wieden wieden wieden, en zaaien natuurlijk en poten en paden schoffelen ....

..... maar wat erg opvalt deze mei ... is dat alles zo langzaam gaat! De nachten zijn echt koud geweest. Dan kan het overdag wel lekker zonnig zijn, maar toch staat dan de groei bijna stil.

Ik schrok me trouwens dood toen ik op de tuin kwam na de vakantie ... eerst leek het wel goed, de eerste aardappels komen boven de grond ... maar van dichtbij ....


.............. aaaaarch ..... néé he .. nou al een ziekte??

Tot ik hoorde dat het hier zo koud geweest is s nachts, matige nachtvorst. Ja dan gaat dat loof dood. Maar dat is gelukkig minder erg dan ziekte, want dood loof kan weer aangroeien, en met een beetje geluk is de aardappel in de grond niet bevroren. Ze zitten vrij diep. Afwachten dus.

Van t weekend heb ik es de plannen bekeken voor de komende tijd. Het doel, elke week vijf pakketten, gaat starten vanaf deze week.
Ik wilde daar een speciaal rubriekje van maken. Elke woensdag oogstdag. 

Dan laat ik zien wat er geoogst wordt. Met recepten erbij. Maar daar heb ik hulptroepen bij ingeschakeld, want die enorme hoeveelheid werk op de tuin, en dan de pakketten maken en de rest van de oogst verwerken ...

.... en dan OOK nog steeds maar mooie receptjes bloggen met foto's, dat gaat mij niet in mijn eentje lukken! 

Dus de bedoeling is dat er af en toe wat gastenposten komen met recepten van anderen! Mocht je het leuk vinden om hier ook es een recept te posten laat het me dan via de mail weten. Wel graag met groenten van het seizoen, en verder met simpele ingrediënten die iedereen in zijn kastjes heeft staan. En natuurlijk kun je een link naar je eigen blog plaatsen.


Vandaag was het weer es kantoorsoep. Die was schoon op natuurlijk omdat ik al die tijd weg was, dus moest worden aangevuld. En omdat ik amper boodschappen in huis had heb ik hem uit de voorraad gemaakt. Een paar dikke aardappels, een paar uien en twee kleine knoflookbollen, bonenkruid, peper, zout en specerijen, twee flessen courgettesaus van afgelopen zomer, en drie zakjes peulen uit de vriezer. 

Prrrrrima soepje!!

Uit de States is natuurlijk flink wat leesvoer meegekomen. Daar staan veel handige dingen in voor zelfvoorzienend leven, en bijvoorbeeld gebruik van wilde kruiden door de Indianen, en een oud Amish kookboek ... 
Nou dus dan weet je wel zo'n beetje wat hier de komende tijd gepost wordt! En hoe ik aan die kennis kom! Vooral dat kookboek is leuk. Heel simpel, maar dingen waar je zelf niet snel op komt. Bijvoorbeeld het gebruik van verkruimelde crackers in allerlei recepten, voor knapperige korstjes op de hartige taarten, en als croutons in de salade. Ja de Amish gooien niks weg.


Wildplukwandeling 16 mei.

En dan ..... let op .... en zet het alvast in de agenda zetten als je dat leuk vindt .... 

... op 16 mei willen Shirley en ik weer aan het wildplukwandelen gaan, en je kunt mee! 


De wandeling wordt gehouden op 16 mei, dus de zaterdag ná Hemelvaart. We starten s ochtends hier bij ons thuis in Bussum, met koffie en taart. Dan wandelen, kruiden verzamelen, we gaan ook langs Moeskers Moestuin uiteraard, en dan weer hier naar toe voor een soepje en een broodje. Tot slot willen we een kleine workshop houden zodat je iets mee kan nemen naar huis. We eindigen rond een uur of half drie.

De kosten bedragen E 7,50 pp. Reageer per email als je mee wil. 

Het lijkt me geweldig leuk om een aantal van jullie te ontmoeten hier! Dus misschien ... tot ziens, en in elk geval .... tot morgen op de tuin!


4 reacties:

grandma zei

Fijn dat je er weer bent, en wat zit je vol goede plannen! Hier zijn de aardappelen ook voor een deel afgevroren, komt allemaal wel goed hoor :)

Marion Anderson zei

oooh wat een leuk blogje weer, ik reageer eigenlijk nooit maar ga dat wel doen hoor in de toekomst, ik leer veel van je, geniet ervan , liefs marion

Anna Franciscus zei

Wat een fijn blogje

@nnemiek zei

leuk dat je weer thuis bent, en ben heel benieuwd hoe je project gaat verlopen met de pakketten oogsten, wens je succes, ! en ook hier wel wat puntjes aan de aardappelen hoor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...