Action.

on donderdag 26 maart 2015Ja hoor wij hebben ook een Action in Bussum. Ik ging daar maar es naar binnen toen ik er vandaag in de buurt moest zijn. Waarom is het daar toch altijd zo druk terwijl je in andere winkels soms een kanon kan afschieten

Als eerste zie ik metalen bloempotten met nogal enge poppen op een fietsje. Grappig ... nou die beentjes zijn wel leuk. Maar het is echt zo'n ding wat je na een paar weken weer zat bent en weggooit, volgens mij. Die beentjes natuurlijk allang stuk

Goh wat is alles goedkoop!!! Ongelofelijk! Met deze elektrische decoupeerzaag heb ik een tijdje in de handen gestaan. Zo'n ding kan ik heel goed gebruiken ... maar voor zo'n lage prijs ... dat is vast zó kapot! Toch maar niet.
Leuk is het hier in de Action. Alleen stinkt het een beetje naar goedkoop rubber, het ruikt hier net als bij de Scapino.

Er is veel voor de tuin. De kwaliteit? Tja daar kan ik niks over zeggen ... zou het eerst moeten uitproberen. Er zijn wel grappige pakketjes met zaden en aarde, zal wel net zoiets zijn als de moestuinpotjes van AH.

Natuurlijk zijn er ook schappen vol met 'foute' bemestingsprodukten en bestrijdingsmiddeltjes. Maar er staan ook iets minder foute spullen. Als je dan toch naar de Action gaat om spullen voor je tuin, kijk dan even goed. Ze hebben ook organische kippenmest. Die is wel scherp, maar beter dan kunstmest.

Vermeng het goed met aarde en compost, en gebruik het zuinig, dan zal het wel in orde zijn. Hoewel het vast geen poep is van kipjes die hebben gescharreld en wurmpjes en zaadjes hebben gegeten.


Insectenspray, biologisch of niet, ben ik zeker geen voorstander van. Je verstoort het evenwicht, en de 'goeien' gaan ook dood, of blijven weg. Maar goed, als je echt niet zonder kan zoek dan altijd naar een biologische. Die dus ook bij de Action is. Goedkoop.

Oja en als je nog een gieter moet neem dan altijd de grootste die er is. Die kleintjes zijn wel schattig maar je hebt er niks aan. De gieters op warme dagen s ochtends vullen en s avonds op de aarde gieten, nooit op de plant zelf. Dan krijg je schimmels. Deze gieters van ruim 10 liter zijn prima.
Nou dat was leuk hoor bij de Action. Ik heb alleen maar enveloppen gekocht, voor al die pakjes zaden (die morgen op de bus gaan!)

En op de tuin heb ik de kolen uitgeplant. Ze komen eerst in een wachtbedje. Dat doe je vaak met kolen, omdat je er meestal niet direct plek voor hebt. Ze mogen hier staan wachten tot elders ruimte komt op de bedden.

Maar wees voorzichtig met die kolen, als je konijnen hebt net als ik! Het miegelt alweer van de konijnen op mijn tuin. De hele winter niet gezien, en nu hebben ze het graanbed helemaal kaalgevroten!! En ze zijn stapelgek op kolen! Terwijl ze de sla links laten liggen. Die moeten ze niet!
Eigenlijk zouden wij daar een voorbeeld aan moeten nemen, aan die beesten. Want kolen zijn nóg beter en gezonder voor ons dan bijvoorbeeld sla kroppen, die wij veel lekkerder vinden. Sla is malser en zoeter en ... zó klaar. Maar ..... ik vergeet nooit hoe onze leraar Bart van de Warmonderhof het noemde ..... mooi verpakt water   :D

Sla is supergezond hoor, maar o die kolen, die zouden we veel meer moeten eten!
Maar goed die konijnen weten dat dus allang en zitten onder de container al te loeren op mijn kolen. Dus moet er gaas om. Ze komen in een box, de hele kool kleuterklas.

Nou het lijkt meer een gevangenis! Arme kool achter de tralies.

Aan één kant zit het gaas niet op de grond. Daar kan wel een beest onderdoor. Dus daar gaat een haring in de grond. Heel simpel, even dat gaas tegen de grond aan trekken.


mijn kringloop bak
En zo, met één haring, is het wel genoeg. Konijnen zijn nou ook weer geen Houdini's.

Ondertussen is de eenzame schilder thuis aan de laatste plafonds bezig op de overloop. Morgen begint hij beneden met de muren. Omdat hij daar alles zo mooi wit maakt ga ik ook maar es aan het slepen en opruimen.
Herken je dat? Je begint vol goeie moed maar als je dan echt alles overhoop hebt gehaald en het links en rechts door alle kamers ligt, dan zakt de moed in je schoenen. Waar moet je die hele bende laten, al die dozen en lappen en stapels administratie.

En ik loop de schilder ook nog voor de voeten.
En hebben jullie ook zo'n enorme berg met allemaal kabeltjes en snoertjes en hulpstukken en oude telefoons. Bewaar je die? Voor t geval dat? Of doe je dat weg als je het niet meer gebruikt?

Alleen met zo'n bak opruimen ben je een hele avond bezig. Ik laat het de kids wel doen die dit weekend toch allemaal thuis komen, want heb geen idee wat nog bruikbaar is en wat niet.
5 reacties:

Marie zei

Warmonderhof dat is bijna in mijn achtertuin.
leuk winkeltje hebben ze daar!

Marie zei

Warmonderhof dat is bijna in mijn achtertuin.
leuk winkeltje hebben ze daar!

Spaarmoeder! zei

Bij action heb je inderdaad veel prullaria en prut, maar soms toch goed spul. Overigens doet de decoupeerzaag het hier geweldig...

Mevrouw Onkruid zei

wat vind je van die blokjes geperste kokosvezel die ze bij de action verkopen? ik gebruik die kokosgrond gemengd met compost en zand als zaaigrond. scheelt weer een veenafgraving...

Clarien Cornelisse zei

o die blokjes heb ik niet gezien!! overheen gekeken! ga van t weekend nog maar even terug dan! Handig. En ms dan ook maar die zaag?? :D

Marie dan woon je mooi daar in die polder!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...