Bezoek.

on dinsdag 3 februari 2015Terwijl de winter een tikkie strenger wordt, en we weer rillend bij de kachel kruipen, zijn de vogeltjes al druk aan het paartjes vormen. Let maar es op hoeveel gekwetter je hoort!

Bij ons is er een koolmeesje, die constant met z´n spiegelbeeld zit te vrijen, in mijn autospiegel. Hij denkt dat dat een vrouwtje is, en hij is stapelgek op haar. Wel zielig want hij vliegt steeds tegen de spiegel aan, valt omlaag, fladdert weer terug omhoog, probeert haar mee te lokken. Vergeefs.
We mogen dus wel een beetje opschieten met al die nestkastjes! Gelukkig kreeg ik vandaag hulp. Danielle kwam vandaag op bezoek met drie jongens, die ze begeleidt. Ze had gevraagd of ik op de tuin een klusje voor ze had. Ja hoor. Kastjes maken.

Ja, van Robbert z'n feestjes van vroeger herinner ik me nog wel die testosteron stuiterballetjes, een enórme hekseketel was het altijd, met al die kereltjes, en we waren altijd helemaal kapot na afloop. Maar leuk was het wel! Alleen je moest het goed voorbereiden, anders werd zo'n feestje een ramp. Dus, dit feestje ook maar goed voorbereiden!

Thuis alvast alles op maat zagen, gat erin. En dan mogen de heren de rest doen!


Nou deze jongens hebben er echt zin in! We beginnen met puzzelen! Hoe passen die plankjes in elkaar? Oh dat hebben ze zó door. Dan mogen ze aan het schuren, wat ze heel secuur doen. Elk splintertje wordt weggeschuurd, vooral bij de ingang. Zodat de vogels zich niet kunnen bezeren!

Nou heb ik op de tuin natuurlijk helemaal niks. Geen warm schuurtje, geen picknicktafel, geen koeken en fris, helemaal geen catering. Maar Danielle maakt er een feestje van met een grote picknickmand met appeltaart en hete Drakenthee!
Natuurlijk moeten ze dan allemaal onmiddellijk plassen. En een wc heb ik ook niet. Maar wel een mesthoop gelukkig. Die kan wel wat extra kalium gebruiken!

Na het puzzelen, schuren, rondrennen, weer schuren en timmeren staan er dan twee huisjes. En zijn we allemaal stokverkleumd!! Want het is ijskoud inmiddels, ik zie blauwe lippen en blauwe handen. De jongens zijn ook wel klaar met die huisjes, want echt warm wordt je niet van timmeren.Volgende programma onderdeel, beetje rondrennen. En ondertussen druk fantaseren over de tuin die bij Knoest gaat komen. 'Knoest' is het bedrijfje van Danielle. De jongens willen daar óók een vijver maken, met veel beesten erin, en ook een composthoop. En ook wel groente, maar niet zo veel ..

Nou dat was weer es wat anders! Ik krijg een pot zelfgemaakte ketchup van ze, en een ijskoud handje, en daar gaan ze weer! Dag leuke enthousiaste kerels!
Danielle gaat nog met ze koken, en eten. Ja ze zijn bij haar in goeie handen!

Ik heb ook weer geleerd. Kinderen op de tuin, dat is hele andere koek. Dan moet je afwisseling bieden, veel meer op veiligheid van gereedschap enzo letten, en bijvoorbeeld géén vijver met losse stenen eromheen. En natuurlijk moet er lekkers zijn, en water, en een wc. Want het blijft niet altijd alleen maar bij plassen natuurlijk!

Nee, Moeskers Moestuin is geen kindertuin.

3 reacties:

Spiderwebz zei

Gezellige dag zo! En de vogelhuisjes zien er prima uit!

Toch een opmerking nav discussie op werk vandaag: heeft u toestemming van de ouders van die kinderen om hun foto's op internet te plaatsen?

Clarien Cornelisse zei

Nee Spiderwebz absoluut niet! Maar goeie reminder!

Elisa M zei

Nette vogelhuisjes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...