Eten uit de voorraad.

on maandag 3 november 2014
Maandag. Ritme weer zien te vinden. Het begint al met yoghurt die op is. Pfffff ............

In de loop van de dag, een paar koppen koffie verder, is de week weer gewoon begonnen en ziet alles er zonniger uit. Hoewel het pleurt van de regen buiten en hierbinnen alles dampt van het natte wasgoed wat over alle deuren hangt. De droger is kapot alleen voor noodgevallen.

De tuin daar kom ik niet aan toe. Dus moeten we eten uit de voorraad. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik de geweckte boontjes wel makkelijk, maar niet zo lekker vind. Het is net snot. En we hebben nog 11 potten te gaan. Maar misschien komt dat ook wel omdat het maandag is. Misschien smaken ze op dinsdag beter :DDie andere pot, dat is zuurkool van rode kool. Die staat al een paar weken in de koelkast. Beetje achterin. Echt iets om te vergeten. Vandaag gaan er een paar scheppen van deze kool door de salade, en dat is verrassend lekker! Wel vrij zout, dus er hoeft geen zout meer bij de sla. Maar ik vind deze zuurkool lekkerder dan die van gewone witte kool!
Verder ben ik vanavond druk met de eerste ladingen zaden uitzoeken. Al die zaden die tot nu toe geoogst zijn, moet je wel in de gaten houden. Want ze gaan snel schimmelen als ze niet droog genoeg zijn. Dus uitzoeken, schonen, eventueel nog drogen, en in papieren envelopjes of koffiefilters opbergen.Droogboontjes (voor zaaigoed) kun je het beste een nachtje in de vriezer leggen. Als je dat niet doet heb je kans dat in het voorjaar ineens die boontjes tot leven komen ... allemaal larfjes van de bonenvlieg zitten er dan ineens in! Heel schattig, maar zaaien kan je ze dan niet meer!! :D:D


'Stop met sleutelen aan jezelf.'

0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...